تبیین آموزه های قرآن به عنوان فرهنگ خودی راهکارمقابله بافرهنگ های رقیب

شاه آبادی با اشاره به ارائه سبک های متفاوت زندگی به جامعه از سوی فرهنگ های رقیب گفت: باید با اتخاذ دو نگاه سلبی و ایجابی آموزه های قرآن را به عنوان فرهنگ خودی در جهت مقابله تبیین کنیم.

 

شاه آبادی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه مدل های نوین مد و لباس مبتنی بر آموزه های اسلام و قرآن به جامعه را از اولویت های کاری این معاونت برشمرد و به خبرنگار شبستان گفت: استفاده از ابزار هنر در گسترش آموزه های ناب وحی بسیار اثرگذار است، از این رو معاونت هنری می کوشد تا از این ابزار نهایت استفاده را به ویژه در امر ترویج فرهنگ اسلامی پوشش داشته باشد.

وی با تاکید بر لزوم توجه به جامعه هدف و مخاطبان اصلی طرح های مصوب اظهار کرد: باید بدانیم جامعه امروز در برابر عرضه سبک های متفاوتی از زندگی قرار دارد که او را به مسیرهایی هدایت می کنند که با مبانی فکری اسلامی ما در تعارض است.

شاه آبادی ادامه داد: بنابراین باید بکوشیم حال که مسیرهای متعددی پیش روی جامعه به ویژه در امر پوشش و حجاب گشوده شده است، ما نیز راه های گوناگون و متنوعی را برای هدایت مخاطبان خود به مسیر صحیح معرفی و عرضه کنیم.

 

اتخاذ دو نگاه سلبی و ایجابی ضرورت دارد
معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برخورداری از دو نگاه سلبی و ایجابی را از ضرورت های این مهم دانست و تصریح کرد: باید با نگاه ایجابی شاخص های فرهنگ خودی را تبیین کرده و با نگاه سلبی با آنچه از سوی فرهنگ معارض عرضه می شود، مقابله کنیم.

وی با بیان این مطلب که امروز ما در فضای خلاء و بدون رقیب زندگی نمی کنیم، عنوان کرد: جامعه کنونی با تهدیدات مختلفی به ویژه در امر مد و لباس مواجه است، بنابراین باید تک تک این اقدامات تهدیدآفرین را با فضای متاثر از فرهنگ خودی خنثی کنیم، که معاونت هنری در امر مد و لباس با طراحی های نوی و جذاب که ریشه در آیین و سنت اسلام دارد گام های موثری را برداشته است.

 

دوری ذهن طراحان مد و لباس از آموزه های اسلام بزرگترین آسیب
شاه آبادی ارائه مدل های پوششی موردپسند نسل جوان را رویکرد اصلی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در عرصه ترویج فرهنگ صحیح حجاب دانست و ابراز کرد: علاوه بر این نزدیک سازی ذهن طراحان و فعالان این عرصه به آموزه های قرآن و اسلام نیز به عنوان مهمترین هدف دنبال می شود، چراکه بیشترین آسیب ها ناشی از دوری ذهن این افراد از تاکیدات اسلام است.
وی با بیان این مطلب که برنامه ریزی علمی راهکار برطرف کردن این فاصله است، افزود: بسترسازی برای تعامل هرچه بیشتر هنرمندان با یکدیگر و نیز با فعالان قرآنی یکی از سازوکارهایی است، که اتخاذ آن در رفع این فاصله تاثیری شگرف دارد.

شاه آبادی ایجاد پارک فرهنگی فناوری عفاف و حجاب و برگزاری نشست های تخصصی را در این مسیر بسیار موثر دانست و گفت: این دو عامل از یکسو اطلاعات لازم را در اختیار طراحان و تولیدکنندگان قرار می دهد و از سوی دیگر نیاز مخاطبان را برطرف می کند، اما در این میان نباید از دانش طراحان مد و لباس نیز به عنوان شاخصی مهم و اثرگذار غفلت کرد.

معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره حمایت های این معاونت از هنرمندانی که آثار خود را با الهام از قرآن خلق می کنند، تصریح کرد: این حمایت ها ابعاد مختلفی همچون حضور در نمایشگاه ها، ثبت اثر و برخوداری از پروانه های موقت و دائمی را شامل می شود.

 

تخصیص اعتبار 500 میلیون ریالی به هنرهای تجسمی با محور قرآن
وی خاطرنشان کرد: خرید آثار فاخر قرآنی، تجاری سازی و تولید انبوه نیز ذیل حمایت های معاونت هنری ارشاد از هنرمندان قرآنی صوت می گیرد، آنچنان که در نوزدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن مبلغ 500 میلیون ریال برای حمایت از هنرهای تجسمی الهام گرفته از مصحف شریف تخصیص داده شد.

پایان پیام/

 

کد خبر 65565

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha