اجرای ویژه پوریا اخواص در بیست و دومین «شب آواز ایرانی»

خبرگزاری شبستان: بیست و دومین «شب آواز ایرانی» با حضور صدیق تعریف، استاد آواز ایرانی و همچنین با اجرای ویژه پوریا اخواص برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، پوریا اخواص(خواننده) و سینا خشک بیجاری(نوازنده تنبک)، شنبه، 25 شهریور ماه در بیست و دومین «شب آواز ایرانی» به اجرای برنامه خواهند پرداخت، همچنین صدیق تعریف استاد آواز ایرانی به عنوان میهمان ویژه در این برنامه به تماشای رقابت گروه های شرکت کننده و استعدادهای آواز خواهند نشست.

 

بیست و دومین شب آواز ایرانی، شنبه 25 شهریور ماه، با حضور استادان و هنرمندان عرصه آواز و موسیقی ایرانی، ساعت ۱۸ در تالار سوره حوزه هنری برگزار می شود. در این برنامه، پوریا اخواص خواننده آواز ایرانی خود با نواختن ساز قیچک آوازش را رنگ آمیزی میکند و سینا خشک بیجاری با همراهی تنبک تسلسل ریتم و ضرباهنگ قطعات را یادآور می شود و هم‌چنین صدیق تعریف استاد آواز ایرانی به عنوان میهمان ویژه در این برنامه به تماشای رقابت گروه های شرکت کننده و استعدادهای آواز خواهند نشست.

 

پوریا اخواص متولد سال 1360 در شهر تهران متولد شد. وی كارشناس زبان و ادبيات فارسى است و فراگیری آواز را از سال    ١٣٧٣زیر نظرمرحوم سیدنورالدین رضوی سروستانی آغاز کرد و پس از آن با محسن کرامتی ادامه داد و دوره عالی آواز كه شامل مرکب خوانی و نوعى ديگر از رديف آوازى بود را نزد ايشان به پایان رسانید. در سال ١٣٨١ مبانى نظرى موسيقى و تحلیل ردیف موسیقی ایرانی را نزد حسین علیزاده فرا گرفت و اخيراً نيز به هنرآموزى از مكتب آواز على اصغر شاه‌زيدى مشغول مى باشد . از فعالیت‌های اجرایی وی می توان از همکاری با گروه هم‌ آوایان (به سرپرستی حسین علیزاده) و اجرای کنسرت‌های متعدد در ژاپن، کانادا، آمریکا، هلند، انگلیس، فرانسه، بلژیک، ايتاليا، چین، باکو و ایران با این گروه و همچنین همکاری با گروه صنم، نیستان، سرو آزاد، گروه خورشید به سرپرستی مجید درخشانی، اركستر ملى به رهبرى برديا كيارس سال‌هاى ٨٩ و ٩٠ و نيز همكارى با گروه همنوازان حصار به سرپرستى على قمصرى اشاره كرد. کسب دیپـــلم افتخار از فستيوال مغام آذربایجان و اخــذ تندیس مولانا ازهفتمین و هشتمین فستیوال بزرگداشت مولانا در قونیه نیز از افتخارات هنری ایشان می باشد. خوانندگی در آلبومهاى موسيقى «سرود گل» ، «باده تويى» ، موسيقى متن سريالهاى «زيرتيغ» و «درچشم باد» به آهنگسازى استاد حسين عليزاده  همچنین آلبوم‌های «ای سرخوشان» ، «ياد بى برگى» ، «چاووشى» ، «ريشه در خاك»، «سايه‌هاى مست» و «طعم تصنيف» از جمله آثار ایشان بوده است. وی علاوه بر آواز، با نوازندگی کمانچه و قیچک و سه‌تار نیز آشنایی داشته است و  از سال 1384 در زمینه تدریس آواز فعالیت دارند.

 

سینا خشک بیجاری (نوازنده تنبک) متولد 1356 در تهران است. موسیقی را با ساز تنبك نزد زنده یاد داریوش زرگری آغاز كرد. سپس ساز دف را نزد بیژن كامكارادامه داد و بربت را نزد محمد فیروزی و محمدرضا ابراهیمی آموخت. وی در سال1380 برنده جایزه بهترین موسیقی تئاتر فستیوال نمایش ایران شد.

 

هم‌چنین میهمان ویژه بیست و دومین شب آواز ایرانی صدیق تعریف، ردیف‌‌دان و خواننده آواز سنتی است که در سال ۱۳۳۵ در شهر پرهنر سنندج دیده به جهان گشود. وی از بدو ورود به دانشگاه از طریق جلیل عندلیبی به استاد برجسته آواز محمود کریمی معرفی شد و از سال ۱۳۵۴ تا ۱۳۵۶ نزد وی به فراگیری آواز پرداخت. هم‌چنین از سال ۱۳۵۵ تا ۱۳۵۷ نزد استاد سید نورالدین رضوی سروستانی با مکتب و شیوه آوازی حسین طاهرزاده به روایت نورعلی برومند و پس از آن در سال‌های ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۴ در کانون چاووش به یاری نصرالله ناصح پور با شیوه و سبک آوازی عبدالله دوامی آشنا شد . در همین زمان در سال‌های ۱۳۶۱ و ۱۳۶۲ با شیوه و سبک مکتب حسین طاهرزاده به اهتمام محمدرضا لطفی الفت بیشتر یافت. اجرای اولین کنسرت رسمی صدیق تعریف در سال ۱۳۶۲با ارائه اولین آلبوم موسیقی او به نام «چاووش ۱۰» در دستگاه سه‌گاه باهمکاری گروه‌های «شیدا» و «عارف» به سرپرستی محمدرضا لطفی همراه بود. وی در سال ۱۳۶۴چند تصنیف کوتاه بر رباعیات ابوعلی سینا در سریال ابن سینا با آهنگ‌سازی استاد فرهاد فخرالدینی اجرا کرد. از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۲ قطعات و تصنیف‌های استادان قدیمی را در محضر علی اصغر بهاری فرا گرفت. در همین زمان از سال ۱۳۷۰ تا ۱۳۷۳ نزد مجید کیانی با مکاتب و شیوه‌های آوازی قدیمی ایران آشنا شد و از سال ۱۳۷۲ تا سال ۱۳۷۵ نیز از محضر رجب امیری‌‌فلاح بهره برد.تعریف از سال ۱۳۶۴ تا هم اکنون تدریس و تعلیم آواز ایرانی می‌کند. همچنین از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۳ در دانشکده تئاتر و سینمای دانشگاه سوره و دانشکده موسیقی دانشگاه هنر نیز به تدریس موسیقی و آواز پرداخت. او در طول کار حرفه‌ای خود با موسیقی دانانی چون فرهاد فخرالدینی، حسین دهلوی، محمدرضا لطفی، حسین علیزاده، جلال ذوالفنون، حمید متبسم، مجید درخشانی، حسین یوسف‌‌زمانی و گروه کامکارها همکاری کرده است. از جمله آثار وی می توان به آلبوم‌های به یاد طاهرزاده (چاووش ۱۰) به آهنگ‌سازی محمدرضا لطفی، بوعلی سینا و امام علی به آهنگ‌سازی فرهاد فخرالدینی، آلبومی از آثار حسین دهلوی، گلگشت همراه با پشنگ کامکار، شیدایی به آهنگ‌سازی جلال ذوالفنون و آلبوم‌های آبگینه، ماه بانو، کردانه، ماه عروس، خیال‌انگیز و مهتاب اشاره کرد.از جمله شاگردان وی می توان به هنرمندانی چون سالار عقیلی، حسین علیشاپور، امیر اثنی عشری از خوانندگان نسل بعدی موسیقی ایرانی اشاره کرد.

 

در این نشست ماهانه كه با هدف تجلیل از جایگاه هنر آوازخوانی، كشف و معرفی چهره‌های جدید شكل گرفته است؛ هنرمندان دیگری نیز اجرا خواهند داشت. علاقه مندان برای اطلاع از سایر بخش‌های برنامه می‌توانند‌ به اخبار تكمیلی در وب‌سایت مركز موسیقی حوزه هنری به نشانی musicenter.ir مراجعه كنند.

 

گفتنی است، علاقه‌مندان برای تماشای برخط بیست و دومین شب آواز ایرانی می‌توانند‌ به وب‌سایت موسسه حام به نشانی www.e-haam.ir مراجعه كنند.

 

بیست و دومین شب آواز ایرانی به همت مركز موسیقی و مركز محافل و جشنواره‌های حوزه هنری، شنبه  25 شهریور ماه ساعت 18 در تالار «سوره» حوزه هنری واقع در خیابان سمیه نرسیده به حافظ برگزار می‌شود. ورود برای عموم علاقه‌مندان آزاد است.

کد خبر 655852

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha