به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، محمدحسین صلواتیان تصویرگر، کاریکاتوریست و نویسنده، با بیان اینکه هنر از دیدگاه اسلام دارای دو ساحت است، اظهار کرد: هنر دارای ساحت ملکی و ساحت ملکوتی است. وجه ملکی هنر به عالم محسوسات معطوف است و در ظاهر اثر تجلی پیدا می کند و وجه ملکوتی ، به فهم باطنی و دریافت های قلبی بر می گردد و باطن اثر هنری و معنا را رقم می زند.
وی ادامه داد: ظاهر اثر هنری با معیارهای زیباشناسی حسی مثل جلوههای بصری در آثار تجسمی و یا جلوههای سمعی در آثار شنیداری ارزیابی می شود. در آثار نقاشی و تصویرگری معیارهایی مثل طراحی، رنگ، فرم، ترکیب بندی، نور و سایه و ... ملاکهای بررسی هستند.
صلواتیان همچنین گفت: ملاکهای ارزشیابی در وجه باطنی و محتوایی یک اثر هنری از نوع فراحسی است. درک موضوع، نحوه پرداخت به موضوع، جهت و میزان اثر بخشی، جاودانگی، عمق معرفت و ... میتواند معیارهایی برای بررسی محتوایی یک اثر هنری باشد.
این تصویرگر کتاب های کودک و نوجوان با اشاره به اینکه عاشورا بزرگترین و مهمترین ویژگی فرهنگ ماست، عنوان کرد: عاشورا به عنوان یک فرهنگ اثرگذار و هدایتگر و حیات بخش در تار و پود زندگی ما تنیده شده. ما هر نقطه قوت فرهنگی داریم از عاشوراست و هر آسیب و حفره فرهنگی که ما را مبتلا می کند به جهت دوری از عاشوراست.
وی سوگواره عاشورایی را تکاپویی ستودنی دانست و افزود: بدون شک محصولاتش تاثیرگذار بوده و راه های جدیدی را باز کرده است. هنر عاشورایی، هنر زندگی است. هنر سبک زندگی است. به زمان و مکان محدود نیست. کل یوم عاشورا و کل عرض کربلا در تمامی شئون انسانی فرهنگ و به تبع آن هنر عاشورایی جایگاه دارد. راه نجات بشر امروز از بن بست ها، بحران ها، سرگشتگیها و سرخوردگیها فقط نسخه شفابخش فرهنگ عاشوراست. البته برای تبیین این مطلب فرصت مناسبی لازم است.
این نویسنده خاطرنشان کرد: هنر با خلاقیت زنده می ماند. اگر در طول 1400 سال هنر عاشورایی زنده مانده به دلیل نو آوری ها و خلاقیت های هنرمندان عاشورایی بوده . و این راه هرگز متوقف نمی شود. با یک نگاه اجمالی به قالبها و محصولات هنر عاشورایی سی، چهل سال پیش و زمان حال کاملا مشهود است که توقفی وجود نداشته و این مدیون خلاقیت هنرمندان در عرصه فرهنگ و هنر عاشورایی است .
وی اظهار داشت: این سوگواره و تکاپوهایی از این دست جهاد فرهنگی است و حرکت تحول هنر عاشورایی را شتاب می دهد و عرصه های جدیدی را برای بروز و ظهور پدیده های نو باز می کند. از این فرصت باید بهره گرفت.
نظر شما