مهندس جواد صدیقیان رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آران و بیدگل در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: دانش بومی کاشت هندوانه دیمی در کویر چاله سنبک شهرستان آران وبیدگل به شماره ۱۴۲۳ مورخ یکم شهریور ۹۶ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده است.
وی چاله سنبک را از جاذبه های طبیعی و زیبای کویر خواند و خاطر نشان کرد: از ویژگیهای بارز این منطقه، کاشت هندوانه در داخل محوطههایی گود موسوم به چاله است و کشاورزان با حفر یک متر از کف زمین در دل کویر به آب شیرین میرسند و از آن برای کاشت هندوانه استفاده میکنند و این در حالی است که بارش سالانه در این منطقه به ندرت به ۸۰ میلیمتر میرسد و آبهای در دسترس برای کشاورزی به شدت شور است.
رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری آران و بیدگل، قدمت تولید هندوانه دیم در این شهرستان را افزون بر سه قرن عنوان کرد و خاطر نشان کرد: در صورت معرفی مناسب این پدیده طبیعی به گردشگران داخلی و توریست های خارجی، این دانش در آینده نزدیک به یکی از عجایب طبیعی جهان تبدیل خواهد شد.
صدیقیان، گرایش به سمت تولید محصول ارگانیک جهت کاهش عوارض منفی را علت اصلی نهضت بازگشت مزرعه سنبک خواند و افزود: پزشکان و متخصصان تغذیه، مصرف هندوانه مزرعه سنبک را به بیماران تجویر و توصیه میکنند.
چاله سنبک در ۷ کیلومتری شمال شرقی شهرستان آران و بیدگل در دل ماسه های روان منطقه بند ریگ و در جنوب غربی کویر مرنجاب واقع است.
نظر شما