رد پای شهدا در «ی پلاک»/ شهدا را در حد نام نشناسیم

خبرگزاری شبستان: معتمدی با بیان اینکه از کنار شهدا در حد یک نام نگذریم، گفت: هر کدام می توانیم با قلم، عکس و هر کار فرهنگی دیگری راه شهدا را ادامه دهیم.

منصوره معتمدی از هنرمندان عکاس که نمایشگاه او با عنوان " ی پلاک " در گالری خانه عکاسان حوزه هنری برپاست در مورد این نمایشگاه به خبرنگار شبستان گفت: حدود 10 سالی است که درباره شهدا کار می‌کنم. هر کجا می شد ردی از شهید پیدا کرد، می‌رفتم. به خانه های بسیاری از شهدا رفتم و پای درددل بسیاری از پدر و مادرهای شهدا نشستم، به گونه ای برخورد می کردم که آنها بتوانند سفره دل خود را پیش من باز کنند.

 

معتمدی اظهار داشت: عکسی را دارم از مادر شهیدی که ساک فرزندش را برای اولین بار در مقابل من باز کرد و به من گفت" حتی بچه ها و نوه هایم اینها را ندیدند". در مدت رفت و آمدم به خانه شهدا اتفاقات بسیار قشنگی برایم رخ داد. به یاد دارم مادر شهیدی را که ساک فرزندان شهیدش را در مقابل نوه های جدیدش باز می کرد و آنها شروع کردند به گریه کردن. هر کدام از عکس هایی که گرفتم برای خود داستانی دارند. هرگز از یادم نمی رود مادر شهیدی که می گفت " کت دامادی پسرم را به یادگار نگه داشتم ".

 

این هنرمند عکاس با بیان اینکه هم‌اکنون در بوسنی زندگی می کنم، عنوان کرد: تا دو سه سال پیش که ایران زندگی می کردم در مورد شهدا کار می کردم و حتی در مورد شهدای غواص هم کار کردم. نتیجه این کارها، نمایشگاهی است که برپا شده است. تمام رفت و آمدهای من به خانه شهدا برایم یک اتفاق خوب و قشنگ بود. به بعضی خانه ها چندین بار می رفتم انگار که با آنها زندگی می کردم. هر کدام از عکس ها یک خاطره است. به عنوان مثال در پشت یکی از عکس هایم این حکایت وجود دارد" فرزند شهیدی که مادرش سه ماهه باردار بود و پدر به جبهه می رود و شهید می شود و 30 سال مفقودالاثر بود. پدر بعد از 30 سال پیدا می شود. پسر 30 ساله بود که برای اولین بار می خواست پدر را ببیند. پدری که فقط از او چند تکه استخوان باقی مانده بود اما همان چند تکه استخوان برای پسر یک دنیا بود. به پسر شهید گفتم الان که پدرت را می بینی چه حسی داری؟ گفت همه در این سن پسردار می شوند، من پدردار شدم".‌ داستان های زیادی در پشت هر یک از عکس هایم وجود دارد.

 

معتمدی خاطرنشان کرد: عکس های زیادی در مورد شهدا داشتم اما چون فضا محدود بود، تعدادی را برای نمایشگاه " ی پلاک " انتخاب کردم. از خانواده های شهدا چندین عکس دارم اما برای این نمایشگاه فقط یک فرم را انتخاب کردم. خوشبختانه این نمایشگاه در زمان خوبی یعنی هفته دفاع مقدس برپا شد. قرار است کتابی از این عکس ها چاپ کنم. امیدوارم همکاری های لازم برای چاپ کتاب انجام شود تا بتوانم کتاب را چاپ کنم.

 

وی با اشاره به حدود 50 اثر در نمایشگاه " ی پلاک " وجود دارد، بیان کرد: این سومین نمایشگاه انفرادی من است اما نمایشگاه های گروهی زیادی در داخل و خارج کشور داشتم. 20 سال است که عکاسی می کنم. سابقه کار در مطبوعات هم دارم. در زمینه زندگی اسلامی،‌ حجاب و خانواده شهدا کار کردم.

 

این هنرمند عکاس تصریح کرد: من با عکس هایم در مورد خانواده شهدا خواستم به همه بگویم که ما همیشه از کوچه و خیابان هایی رد می شویم که به نام شهدا نامگذاری شده است. از کنار شهدا در حد یک نام نگذریم. باید شهدا را بشناسیم. هر کدام می توانیم با قلم، عکس و هر کار فرهنگی دیگر شهدا را بشناسیم، معرفی کنیم و راهشان را ادامه دهیم. پدران و مادران شهدا بعد از گذشت سالها وقتی از فرزند شهید خود حرف می زنند، اشک می ریزند انگار که زخم دل آنها تازه است. پدر و مادر شهدا در حال حاضر یا سال های کهولت خود را سپری می کنند و یا در بستر بیماری هستند. این عزیزان میراث‌دار شهدا هستند.

 

گفتنی است، نمایشگاه " ی پلاک " با حضور خانواده شهدا در 31 شهریور افتتاح شد و از اول تا 12 مهر از ساعت 9 تا 18 در گالری خانه عکاسان حوزه هنری پذیرای علاقه‌مندان است.

 

 

کد خبر 658078

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha