علم و هنر در ایران همواره با معنویت همراه بوده است

خبرگزاری شبستان: دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، گفت: پیوند علم و هنر از دیرباز در تاریخ بشریت وجود داشته و اما در ایران همواره این دو با پیوست معنویت همراه است.

به گزارش خبرنگار مسجد و کانو‌ن‌های مساجد خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام حمیدرضا ارباب سلیمانی در نشست بررسی «شبیه‌سازی واقعه کربلا» که در فرهنگسرای رسانه و شبکه‌های اجتماعی برگزار شد با اشاره به تشییع باشکوه پیکر شهید مدافع حرم، محسن حججی در شهرهای مشهد مقدس، تهران و نجف آباد، گفت: خداوند این پیام بلند را در این ایام به ما ابلاغ کرد که یک جوان که تعلقات دنیوی مانند زن و بچه نیز دارد، می‌تواند الگوی حریت و آزادگی برای همه باشد.

 

وی با بیان اینکه فناوری واقعیت مجازی (VR) فرصتی برای عرضه‌ محتوای ارزشی فرهنگ دینی به جهانیان است، افزود: برخی از امور مثل هنر و علم، هم‌وزن فرهنگ نیستند زیرا فرهنگ، چتر گسترده و فراگیری دارد و موضوعاتی مانند علم و هنر را نیز دربر می‌گیرد.

 

دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد خاطرنشان کرد: پیوند علم و هنر از دیرباز در تاریخ بشریت وجود دارد و همواره از این ابزار برای اشاعه فرهنگ استفاده کرده‌اند، تفاوت این موضوع در ایران از این منظر است که این دو مقوله،‌ پیوست معنویت دارد و به همین دلیل است که فرهنگ ایرانی- اسلامی استحکام ویژه‌ای دارد. شهید مرتضی مطهری در کتاب «خدمات متقابل ایران و اسلام» استحکام فرهنگ ایرانی اسلامی به دلیل همراهی و پیوستگی معنویت با علم و هنر را تبیین کرده است.

 

پیوند علم، هنر، فناوری و معنویت، رویداد جدیدی است

وی اضافه کرد: پیوند علم، هنر، فناوری و معنویت، رویداد جدیدی است که با آنها می‌توان فرهنگ ایرانی ـ اسلامی را منتقل کرد بنابراین گریزی در استفاده از این ابزارها و همچنین فضای مجازی نیست، اما نحوه استفاده باید مدیریت شود. 

 

ارباب سلیمانی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر استفاده از فضای مجازی که در اولین جلسه درس خارج سال تحصیلی جدید بیان شد، گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی تأکید دارند باید از فناوری‌های نوین مانند فضای مجازی برای تبلیغ استفاده شود و ضروری است جامعه دینی و تبلیغی ما در این عرصه وارد شوند؛ یعنی نسل جوان و فرهیخته کشور با استفاه از این فناوری‌ها و ابزارها، فرهنگ دینی و ارزش‌های انقلاب را به جهانیان منتقل کند.

 

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به طرح انجام‌شده درباره شبیه سازی صحنه کربلا با استفاده از ابزار واقعیت مجازی خاطرنشان کرد: باید از این فناوری که گام‌های نخست را در کشور ما برمی‌دارد برای اشاعه فرهنگ متعالی اسلام استفاده کرد.

 

فعالان در عرصه «واقعیت مجازی» منابع موثق دینی را مطالعه کنند

وی افزود: فعالان در عرصه «واقعیت مجازی» باید از توانایی‌های فکری و تخصصی بهره‌مند باشند تا مبادا در انتقال پیام معارف اسلامی دچار بدعت شوند. این عزیزان به منظور جلوگیری از ظهور بدعت‌ها و انحرافات باید به طور مستمر منابع موثق و مستند دینی را مطالعه کنند.

 

ارباب سلیمانی گفت: فعالان در عرصه فناوری‌های نوین، به صورت مستمر از راهنمایی‌های یک اسلام‌شناس استفاده کنند تا مبادا به تحریفات دامن بزنند. تاریخ موارد زیادی را به ما نشان می‌دهد که گاهی افرادی دلسوز به دلیل عدم آگاهی صحیح از روح اسلام و واقعیت‌های دین، بدعت‌هایی را بنیان گذاشته‌اند.

 

راهبردهای دولت دوازدهم برای افزایش سلامت فضای مجازی

وی با اشاره به ضرورت استفاده از فضای مجازی و فناوری‌های نوین برای انتقال فرهنگ دینی و ارزش‌های انقلاب اسلامی ایران به جهانیان یادآور شد: باید نسبت حاکمیت با فضای مجازی کاملاً روشن شود؛ باید حاکمیت، دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سهم خود را نسبت به این حرکت مبارک معین کنند، که الحمدالله دولت دوازدهم در دوران کوتاه فعالیت خود، اهتمام جدی به "سلامت، امنیت و محتوای مفید در فضای مجازی" داشته است. دولت دوازدهم برای تحقق این سه هدف یعنی سلامت، امنیت و محتوای مفید در فضای مجازی، دو راهبرد اساسی را به کار گرفته است؛ ۱) طرح شامد یعنی اعطای "شناسه الکترونیکی محتوای دیجیتال" ۲) افزایش سواد رسانه‌ای.

 

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه اجرای طرح شامد به دلیل گستردگی و فراوانی تعداد کاربران فضای مجازی، سخت است و نیاز به فرهنگسازی دارد، اظهار داشت: دوستان در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نهادهای مربوطه به خوبی این طرح را آغاز و تاکنون اجرا کرده‌اند. طرح شامد می‌تواند ضمن ساماندهی محتواهای مفید در فضای مجازی، موجب پیشگیری از سوءاستفاده افراد مغرض شود. 

 

وی در پایان با بیان اینکه امروزه در یک میدان وسیع در حال مبارزه با دشمنان هستیم، گفت: اقداماتی مانند «طرح شبیه سازی واقعه عاشورا» موجب دلگرمی است؛ زیرا یک حرکت خودجوش مردمی است و با حمایت‌ دستگاه‌های مربوطه مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همراه شده است که جای سپاس دارد.

 

 

 

کد خبر 658963

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha