به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز و به نقل از روابط عمومی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان، سارا عبادی، رئیس اداره میراث فرهنگی ماهشهر، در تشریح این مراسم سنتی گفت: مراسم سینیگردانی یا عروسی حضرت قاسم (ع) در همه جای کشور برگزار میشود با این تفاوت که در ماهشهر در یک خانه قدیمی به صورت مردانه برگزار میشود و مدیریت و اجرای آن بر عهده آقایان است.
وی با بیان اینکه بیش از 120 سال است که این مراسم در ماهشهر و در این خانواده به صورت نسلبهنسل در حال اجراست، افزود: آنگونه که بزرگان نقل میکنند، از زمانهای قدیم که در بندر ماهشهر حتی برق نیز نبود، در شب هشتم محرم این برنامه برگزار میشد که طی آن یک علم در محل نصب و فانوسی نیز به زیر این علم بسته و در زیر نور آن فانوس سینیگردانی انجام میشد؛ این در حالی است که یک رومیزی نیز به قدمت 80 سال وجود دارد که آن را روی یکی از سینیها میانداختند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بندرماهشهر اضافه کرد: در جریان برگزاری این مراسم، حدود 115 سینی به صورت همزمان از این خانه بیرون میآیند و اطراف میدان شهر را دور میزنند و بازمیگردند؛ همچنین سنج و دمامزنی و ه نوحهخوانی نیز در کنار این مراسم اجرا میشود.
وی بیان کرد: سال گذشته پس از صحبتی که با افراد برگزارکننده این مراسم داشتیم و بعد از آنکه در جریان جزییات و چگونگی دقیق مراسم قرار گرفتیم، گزارش آن را به صورت مکتوب تهیه کردیم و در نهایت با کمک ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، این مراسم به صورت یک پرونده ثبتی درآمد.
وی تصریح کرد: این پرونده پس از تکمیل شدن به سازمان میراث فرهنگی کشور در تهران فرستاده شد و خوشبختانه کار به نتیجه رسید و این اثر معنوی ثبت ملی شد و روز هشتم محرم نیز همزمان با برگزاری مراسم، با حضور مردم و مسئولان شهرستانی از جمله فرماندار، نماینده مجلس، فرمانده نیروی انتظامی، رئیس اداره اطلاعات، اعضای شورای شهر و شهردار ماهشهر از لوح ثبت ملی آن رونمایی شد.
عبادی، با اشاره به اینکه مراسم سینیگردانی، اولین اثر معنوی است که در شهرستان بندر ماهشهر به ثبت ملی درآمده است، خاطر نشان کرد: پیش از این در سال 1394 یک محوطه تاریخی به قدمت سه هزار سال را در ماهشهر به ثبت ملی رسانده بودیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به زیرساختهای گردشگری ماهشهر اشاره کرد و ادامه داد: خوشبختانه در این حوزه شهرستان ماهشهر دارای وضعیت مطلوبی است و قابلیتهایی نظیر گردشگری آبی را داراست که طی سه سال گذشته فرماندار ماهشهر برای فعال کردن این بخش در شهرستان سنگ تمام گذاشته است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بندرماهشهر، در پایان از پارک ارم به عنوان بزرگترین پارک استان خوزستان، پارک ساحلی، پارک خلیج فارس و پارک خور سیف به عنوان دیگر جاذبههای گردشگری شهرستان بندر ماهشهر نام برد.
نظر شما