به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، این دیدار پیش از ظهر امروز سه شنبه(11 مهر) در دفتر بسیج دانشجویی استان هرمزگان برگزار شد و شرکت کنندگان پس از شنیدن گزارشی از شش دوره برگزاری کنگره، به ارائه نظرات و پیشنهادهای خود در جهت دخیل کردن آحاد مردم در روند اجرای این حرکت تاثیرگذار فراملی پرداختند.
حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی لبخندان مدیر موسسه فرهنگی اندیشه های اسلامی سجادیه و حجت الاسلام احمد پهلوانی مدیراجرایی کنگره بین المللی امام سجاد(ع) و مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد هرمزگان در این نشست اهداف کنگره و نقاط قوت و ضعف آن و نتایج ملموس این رخداد طی شش سال گذشته در سطح استان، کشور و کشورهای پنج قاره را تشریح کردند.
مسئولان رده های مختلف بسیج از جمله بسیج مساجد، طلاب، دانشجویی، رسانه، جامعه زنان، پزشکی، مهندسی، دانش آموزی و همچنین مدیرمسئول کانون فرهنگی هنری روستای نصیرایی شهرستان میناب و نماینده حوزه علمیه خواهران در این نشست ضمن اعلام آمادگی برای اجرای برنامه های زیرمجموعه هفتمین کنگره بین المللی امام سجاد(ع)، روش های دخیل کردن آحاد مردم در میزبانی شایسته از این جریان پویا و سیال را بیان کردند.
تشریح فلسفه شکل گیری کنگره بین المللی امام سجاد(ع)
حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی لبخندان، مدیر موسسه فرهنگی اندیشه های اسلامی سجادیه در این نشست به فلسفه شکل گیری کنگره بین المللی امام سجاد(ع) پرداخت و با یادآوری اینکه حوزه فرهنگ یکی از دغدغه های جدی مقام معظم رهبری(حفظه الله) است، خاطرنشان کرد: معظم له با بیان واژه هایی نظیر «تهاجم»، «شبیحخون»، «ناتو» و ...، توجه به حوزه مهم فرهنگ و حرکت های ددمنشانه دشمن در این بخش را مکرر گوشزد فرمودند.
وی با اشاره به اینکه طی بررسی های صورت گرفته حضرت آغا از سال 94 تا کنون در اکثر سخنرانی ها بارها از واژه «نفوذ» استفاده کرده اند، افزود: تنها در سال 94 در سخنرانی های رهبر معظم انقلاب(دامه برکاته) بیش از 90 بار از کلمه «نفوذ» استفاده شده است.
کنگره بین المللی امام سجاد(ع) حرکت آتش به اختیار با خروجی کار تمیز فرهنگی است
مدیر موسسه فرهنگی اندیشه های اسلامی سجادیه با بیان اینکه دشمن سعی می کند که از هر طریقی که شده در اعتقادات، سبک زندگی و مباحث فرهنگی نفوذ پیدا کند، اظهار داشت: شش سال پیش بود که تیم فرهنگی استان متشکل از چندین طلبه تصمیم گرفت که دیگر جایز نیست که به انتظار دستگاه های فرهنگی باشیم و از این رو از ایده ستاد عالی که هر استان را مسئول برگزاری برنامه ای در راستای بزرگداشت مقام شامخ یکی از ائمه هدی(ع) کرده بود، استفاده کردیم و در راستای تبیین سیره امام سجاد(ع) حرکت «آتش به اختیار» که خروجی آن کار فرهنگی تمیز«کنگره بین المللی امام سجاد(ع)» بود را آغاز کردیم.
وی دلیل دیگر برگزیدن نام امام چهارم برای این حرکت فرهنگی معنوی را نامگذاری سپاه استان هرمزگان به نام مبارک امام سجاد(ع) ذکر کرد و یادآور شد: از آن جایی که نام سپاه استان امام سجاد(ع) است پس بنابراین بهتر بود که نام حرکت را به نام این امام همام نامگذاری کنیم و از سویی نیز امام سجاد(ع) در شرایط بحرانی عصر عاشورا به امامت رسیدند و شرایط امروز ما نیز عادی نیست و استکبار و ایادی آن با همه توان و قدرت به جنگ نرم علیه نظام اسلامی روی آورده اند و از این رو آموزه های امام سجاد(ع) می تواند چراغ راه ما در این برهه از زمان باشد.
محور همه سخنان رهبری برگرفته از صحیفه سجادیه است
حجت الاسلام و المسلمین لبخندان با ذکر این نکته که خلاصه تمام آموزه های امام سجاد(ع) این است که در شرایط حساس و بحرانی به چه شکل عمل کنیم، تصریح کرد: یکی از حفاظ صحیفه می گفت که محور همه سخنان رهبری برگرفته از صحیفه سجادیه است.
وی به دیدارهای مستمر و منظم اعضای ستاد برگزاری کنگره با مراجع عظام تقلید و علما اشاره کرد و گفت: امروز همه مراجع تقلید در جریان امور مرتبط با کنگره بین المللی امام سجاد(ع) با محوریت استان هرمزگان هستند و حرکتی که شش سال پیش از بندرعباس کلید خورد، امروز علاوه بر همه شهرها، بخش ها و روستاهای استان و همچنین استان های مختلف، از مرزهای ایران اسلامی عبور کرده و انوار آن کشورهایی از پنج قاره جهان را درنوردیده است.
صحیفه سجادیه منبع بسیار قوی برای سبک زندگی است
دبیر علمی کنگره بین المللی امام سجاد(ع)، از صحیفه سجادیه به عنوان منبع بسیار قوی برای سبک زندگی نام برد و اظهار کرد: تولید 1000 مقاله علمی و چاپ و انتشار 11 جلد کتاب با موضوع امام سجاد(ع) و آثار ارزشمند آن حضرت از قبیل «صحیفه سجادیه» و «رساله الحقوق» و همچنین راه اندازی مرکز تخصصی صحیفه سجادیه در شهر مقدس قم و جذب 45 طلبه سطح سه به بالا، تربیت بیش از دوهزار مبلغ جوان کنگره، تشکیل شبکه کانون های فرهنگی هنری هم نام امام سجاد(ع)، تربیت حفاظ صحیفه سجادیه و ده ها کار فرهنگی شاخص ازجمله آثار ملموس این رخداد فرهنگی معنوی است.
وی بر استفاده از ظرفیت اقشار بسیج برای استمرار برنامه های مرتبط با کنگره بین المللی امام سجاد(ع) در طول سال تاکید کرد و یادآور شد: امام سجاد(ع) همواره دو کار «تقویت بنیادهای اعتقادی مردم» و «انجام فعالیت های عام المنفع از جمله رسیدگی به امورات محرومین» را توامان انجام می دادند و ما نیز باید با تاسی از سیره آن حضرت در کنار کارهای فرهنگی، از رسیدگی به نیازمندان غفلت نکنیم.
ضرورت سوق دادن نذورات به سمت فعالیت های مرتبط با آموزه های امام سجاد(ع)/گزارش کنگره به دفتر رهبری ارسال خواهد شد
لبخندان با اشاره به وجود نذورات و موقوفات متعدد برای مراسم امام حسین(ع)، تصریح کرد: متاسفانه در استان هرمزگان هیچ گونه نذر و یا موقوفه ای در ارتباط با امام سجاد(ع) وجود ندارد و برای تبیین سیره و ابعاد مختلف شخصیت نورانی علی بن الحسین(ع) نیازمند این هستیم که نذورات چه در بُعد فرهنگی و چه مادی به این سمت هدایت شود.
وی با بیان اینکه همایش های مرتبط با هفتمین کنگره بین المللی امام سجاد(ع) در از امروز تا 25 محرم در 400 کانون فرهنگی هنری همنام امام سجاد(ع) و 15 کشور از پنج قاره جهان برگزار می شود، افزود: گزارش جامع کنگره هفتم پایان ماه محرم تنظیم و به دفتر مقام معظم رهبری(حفظه الله) ارسال خواهد شد.
کنگره بین المللی امام سجاد(ع) با هدف پاسخگویی به دغدغه های رهبری شکل گرفت
حجت الاسلام احمد پهلوانی، مدیراجرایی کنگره بین المللی امام سجاد(ع) و مسئول دبیرخانه کانون های مساجد هرمزگان نیز با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب(مد ظله العالی) مبنی بر توجه دادن نسل جوان به مطالعه و انس با صحیفه سجادیه، اذعان کرد: پاسخگویی به دغدغه رهبری کاری اداری و ابلاغی نیست بلکه امری واجب برای همگان است و شروع کار کنگره نیز با همین نیت همراه بود.
وی با یادآوری اینکه از همان ابتدا نگاهمان این بود که این رخداد محدود به یک سالن، قشر خاص و یک روز نباشد، افزود: بر همین اساس از سال دوم تا کنون هر ساله بیش از 400 نفر از جوانان عضو کانون های فرهنگی هنری مساجد سراسر استان هرمزگان و در سال ششم 50 نفر نیز از استان کرمان به همایش علمی، آموزشی و زیارتی «سفیران ولایت» در قم اعزام و در محضر اساتید برجسته حوزه و دانشگاه و در قالب همایش ها و کارگاه های آموزشی متعدد با مباحث مرتبط با امام سجاد(ع) آشنا شدند.
مدیر اجرایی کنگره بین المللی امام سجاد(ع) از اعزام میهمان خارجی کنگره جهت سخنرانی در همایش های مرتبط با امام سجاد(ع) در شهرستان های مختلف و همچنین شرکت در برنامه های رادیو تلویزیونی صدا و سیمای مرکز خلیج فارس به عنوان یکی دیگر از برنامه ها یاد کرد و گفت: این حرکت به منظور بهره مندی آحاد مردم از برکات معنوی کنگره صورت می گیرد.
تشریح کارهای عام المنفعه کنگره هفتم
پهلوانی به تشریح سیره عملی امام سجاد(ع) پرداخت و با ذکر این نکته برنامه های مختلف عام المنفعه برای کنگره هفتم پیش بینی شده است، افزود: تهیه دو هزار و 500 بسته لوازم التحریر با عنوان « مهر امام سجاد(ع)» و توزیع آن بین دانش آموزان نیازمند یکی از این برنامه هاست.
وی، پخت و توزیع نان نذری، برنامه ریزی برای آزادی 7 نفر از زندانیان جرائم غیرعمد، اعزام گروه های جهادی به مناطق محروم، اعزام تیم های پزشکی جهت ویزیت رایگان بیماران نیازمند، تهیه بسته های غذایی و توزیع بین فقرا را از دیگر برنامه ها دانست و اضافه کرد: همایش های شهرستانی امسال پنج روز قبل از روز برگزاری کنگره با حضور 12 مبلغ تخصصی صحیفه سجادیه آغاز و تا یک روز بعد از کنگره ادامه دارد.
ماندگاری، مسئول بسیج دانشجویی استان هرمزگان، حجت الاسلام بزرگر مسئول بسیج طلاب، پیروی منش مسئول بسیج رسانه، سالاری مسئول بسیج دانش آموزی، حقانی مسئول بسیج جامعه پزشکی، قائم مقام بسیج جامعه زنان، نماینده حوزه علمیه الزهرا(س) و مدیرمسئول کانون فرهنگی هنری روستای نصیرایی ضمن بیان نقطه نظرات خود در راستای تقویت بخش مردمی کنگره، آمادگی مجموعه خود را برای همکاری با ستاد برگزاری کنگره بین المللی امام سجاد(ع) اعلام کردند.
امام چهارم شیعیان حضرت علی بن حسین ملقب به سجاد و زین العابدین (ع) در پنجم شعبان سال ۳۸ هـ. ق (یا ۱۵ جمادی الاولی سال ۳۶ هـ. ق) در شهر مدینه چشم به جهان گشود. حضرت در واقعه عاشورا 23 ساله بودند که پس از شهادت امام حسین(ع) در واقعه جانسوز کربلا به سال 61، به مدت 35 سال امامت و رهبری شیعیان را برعهده داشتند و سرانجام در 12 محرم و بنا به نقل مشهور 25 محرم سال 94 ه.ق به تحریک هشام بن عبدالملک مسموم گردیده و در سن حدود ۵۷ یا ۵۹ سالگی در مدینه به شهادت رسیدند و پیکر پاکش در کنار عموی بزگوارشان امام حسن مجتبی(ع)در قبرستان بقیع به خاک سپرده شد.
گفتنی است؛ کنگره بینالمللی امام سجاد(ع) از 7 سال پیش، هرساله در سالروز شهادت امام چهارم در ۲۵ محرم از سوی دبیرخانه کانونهای مساجد هرمزگان و با حمایت دفتر نماینده ولی فقیه در استان و استانداری هرمزگان، ستاد عالی کانونهای مساجد کشور و سایر نهادهای فرهنگی و با حضور اندیشمندان داخلی و خارجی در بندرعباس برگزار میشود.
نظر شما