به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد، رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور در مراسم افتتاحیه نخستین نمایشگاه صنایع دستی کشورهای عضو اکو که امروز (20 شهریور) با حضور رییس جمهور برگزار شد، هنر را زبان جهان متمدن خواند و آن را برآمده از فطرت انسانی در مسیر عدالت عنوان کرد.
احمدزاده به پیوندهای مشترک میان کشورهای عضو اکو همچون جشن جهانی نوروز، شاعران بزرگی همانند فردوسی، سنایی، غزنوی، رودکی، اقبال لاهوری و نظامی گنجه ای اشاره و از برگزاری این نمایشگاه ابراز خرسندی کرد.
وی به ظرفیت بالای صنایع دستی در ایران اسلامی اشاره کرد و گفت: در ایران 256 هنر و صنعت دستی شناسایی و تولید می شود که نه تنها در میان کشورهای عضو اکو بلکه در میان کشورهای جهان ممتاز است.
رئیس میراث فرهنگی کشور همچنین از فعالیت بالغ بر 3میلیون نفر به صورت حرفه ای در عرصه های هنرهای دستی کشور خبر داد.
وی با ارائه گزارشی از رشد عرصه صنایع دستی کشور از سال 84 تاکنون گفت: در سال 84، 6 صنعت دستی مهر ثبت جهانی را دریافت کرده و ثبت یونسکو شده بود و این در حالی است که این رقم پس از آن تاریخ تا کنون به 116 هنر و صنعت ثبت شده، رسیده است.
احمد زاده همچنین از رقم 372 میلیون تومانی درآمد حاصله از صادرات صنایع دستی خبر داد و اضافه کرد: سهم صنایع دستی در تولید ناخالص ملی حدود 183 درصد بوده که این مهم نشان از توجه دولت به رشد این عرصه و فعالان شاغل در آن دارد.
رئیس میراث فرهنگی کشور سرمایه گذاری های مشترک و گسترش تبادلات بین فرهنگی را رویکرد اصلی این سازمان در چشم انداز اقتصادی این حوزه عنوان کرد و در این رابطه، هنرهای دستی را رسانه ای برای انتقال فرهنگ ها و تاریخ کشورها و نیز ابزاری برای دیالتیک در این راستا نام برد.
وی در بخش دیگری از این جلسه همچنین ثبت میراث فرهنگی این کشور در یونسکو به عنوان میراث معنوی جهانی اشاره کرد و با اعلام اینکه در این حوزه انقلابی بزرگ رخ داده است؛ آماری بر صحت مدعای خود ارائه کرد و افزود: تا سال 84 تنها 7 اثر کشور در یونسکو ثبت شده بود که این در حالی است که در فاصله زمانی تا سال 90، 6 اثر و 16 بنا، مهر ثبت جهانی را دریافت کرده و شاهد رشد دوبرابری در این مدت بوده ایم.
برپایی نمایشگاه بین المللی صنایع دستی کشورهای عضو اکو در استان خراسان شمالی از 20 شهریور به مدت یک هفته در بوستان ملی بش قارداش بجنورد آغاز به کار کرد.
پایان پیام/
نظر شما