به گزارش خبرنگار شبستان، علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در چهارمین همایش ملی روز روستا و عشایر که در سالن اجلاس سران در حال برگزاری است، گفت: با گذشت 4 دهه هنوز نتوانسته ایم برنامه ای برای کاهش مشکلات روستاییان تدوین کنیم.
وی با بیان اینکه علیرغم گذشت پنج برنامه توسعه همچنان مسایل جامع روستایی وجود دارد، خاطرنشان کرد: نبود سیاستگذاری های درست باعث شده تا در مناطق روستایی چالش داشته باشیم به طوری که روستاها در حال تبدیل به حاشیه شهر هستند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: با اقدامات که پس از پیروزی انقلاب اسلامی انجام داده ایم بیشتر نگاه عاطفی به روستاهای کشور ایجاد شده است.
ربیعی با اشاره به افزایش ارزش دفترچه بیمه روستاییان اظهار داشت: در حال حاضر یک و نیم میلیون روستایی تحت پوشش بیمه روستایی و عشایر قرار دارند و می توانند از مزایای بازنشستگی بهره مند شوند.
وی با بیان اینکه در مناطق روستایی بیشتر روی آب و خاک تاکید می شود، تصریح کرد: باید صنایع خرد، کوچکذ و تبدیلی در روستاها افزایش یابد.
وی با بیان اینکه فشار بر موضوعات آب و خاک مشکل استراتژی های روستایی است، افزود: اقتصاد روستا به آب و خاک محدود نمی شود.
ربیعی خاطرنشان کرد: در کنار استفاده بهینه از آب و خاک روستایی باید شرایطی فراهم کنیم که روستاها با فناوری های نوین و صنایع خرد آشنا شوند.
وی عدم توسعه صنایع کوچک در روستاها و فشار افزایش جمعیت بر اشتغال کشاورزی را نکته ای فراموش شده در استراتژی ها عنوان کرد و افزود: روستاییان ما مهارت کافی برای اشتغال کسب نکرده اند.
ربیعی با بیان اینکه باید به سمت کشاورزی نوین برویم، خاطرنشان کرد: سازمان فنی و حرفه ای می تواند در حوزه مهارت آموزی به کشاورزان نقش موثری ایفا کند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: مناطق مختلف کشور مزیت های خاص خود را دارند و باید متناسب با آنها برایشان برنامه ریزی کنیم.
ربیعی با بیان اینکه در حال حاضر طرح هزار روستا هزار تعاونی را دنبال می کنیم، افزود: در قالب این طرح تعاونی ها بر مهارت متکی هستند و از طرفی باید بازارهای بین المللی را مورد توجه قرار دهیم و بازار داخلی کشور را در بخش کشاورزی به بازارهای بین المللی وصل کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: دفاتر آسیب شناسی فنی و حرفه ای را باید در روستاها توسعه دهیم.
نظر شما