کشت قارچ در استان سمنان توسعه می‌یابد

خبرگزاری شبستان:کارشناس مسئول باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به ارزش غذایی بالای قارچ گفت: توسعه کشت قارچ در استان سمنان از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان در حال اجرا است.

به گزارش خبرگزاری شبستان وبه نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، فاطمه سعیدی اظهار داشت: افزایش تولید قارچ به خاطر ارزش غذایی بالا و همچنین مصرف آب کم از برنامه‌های تولیدی اقتصادمحور وزارت جهاد کشاورزی است که متناسب باسیاست‌های اقتصاد مقاومتی در کشور و همچنین استان سمنان در حال اجرا است.

 

وی با بیان اینکه تأمین امنیت غذایی و تولید پایدار در راستای اهداف و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است خاطرنشان کرد: با توجه به کمبود منابع آبی تولید بیشتر در سطح زیر کشت و مصرف آب کمتر و همچنین تولید محصولات کشاورزی باارزش غذایی بالا از مهم‌ترین راهکارهایی است که در تولید محصولات کشاورزی در استان موردتوجه است.

 

کارشناس مسئول باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه توسعه کشت قارچ در سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان در حال اجرا است احداث واحد تولیدی قارچ دکمه‌ای شرکت دهکده قارچ نجم را در راستای این هدف عنوان کرد و افزود: این واحد تولیدی در مساحت 8 هکتار در مجتمع گلخانه‌ای شهرک صنعتی شهرستان گرمسار واقع است که مدتی پیش با حضور وزیر جهاد کشاورزی به بهره‌برداری رسید.

 

سعیدی با بیان اینکه این واحد تولیدی قارچ دارای سه فاز 600 تنی است گفت: فاز اول این واحد تولیدی با ظرفیت 600 تن و 18 سالن با حضور وزیر جهاد کشاورزی به بهره‌برداری رسید.

 

وی با بیان اینکه فاز دوم نیز هم‌زمان با حضور وزیر کلنگ زنی شد تصریح کرد: کل سرمایه‌گذاری این پروژه تا این مرحله به‌جز آب و زمین 45 میلیارد ریال بوده که از این مبلغ 27 میلیارد ریال تسهیلات بانکی بوده است.

 

کارشناس مسئول باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان به میزان اشتغال ایجادشده با افتتاح این واحد تولیدی نیز اشاره کرد و افزود: میزان اشتغال در هر فاز به‌صورت دائم 45 نفر مستقیم و 75 نفر به‌صورت غیرمستقیم پیش‌بینی‌شده است.

 

سمنان جزو ٣ استان برتر كشور در ساماندهي واحدهاي گياه‌پزشكي است

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: سمنان جزو سه استان برتر کشور در ساماندهی واحدهای گیاه‌پزشکی است.

 

عباس مشیریان در جمع رئیس و معاونان سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان اظهار داشت: 60 واحد عرضه آفت‌کش‌های نباتی در استان سمنان به کشاورزان ارائه خدمت می‌کنند.

 

وی با اشاره به تعداد کلینیک‌های گیاه‌پزشکی فعال در استان سمنان عنوان کرد: تعداد این کلینیک‌‌ها در استان سمنان به هفت واحد می‌رسد.

 

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه امروز مبارزه بیولوژیک با آفات کشاورزی در اولویت برنامه‌‌های حفظ نباتات این سازمان است عنوان کرد: در این راستا سه واحد انسکتاریوم (پرورش حشرات مفید) پرورش حشرات مفید برای مبارزه بیولوژیک در استان سمنان ایجاد شده و در حال فعالیت است.  ومحصولاتی از قبیل انار، ذرت ،پنبه،گوجه فرنگی در سطح بالغ بر1300 هکتار تحت پوشش این روش مبارزه قرار دارند.

 

مشیریان با اشاره به اینکه در گذشته موضوع صدور مجوزهای فعالیت واحدهای عرضه آفت‌کش‌های نباتی، مبارزه بیولوژیک و کلینیک گیاه‌پزشکی بر عهده مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان‌ بود عنوان کرد: از سال 1394 با دستور وزیر جهاد کشاورزی، صدور مجوز فعالیت واحدهای گیاه‌پزشکی به سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان‌ها واگذار شد. لیکن کما فی السابق نظارت عالیه بر روند فعالیت این واحد ها و نیز نظارت بر صدور مجوزها بر عهده مدیریت حفظ نباتات استان می باشد.

 

 

 

 

کد خبر 660499

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha