به گزارش خبرنگار شبستان، سردار حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی دیشب در گفتوگوی خبری شبکه یک تلویزیون گفت: طبق نظرسنجیهای صورت گرفته در خصوص رضایتمندی مردم از 32 دستگاه، نیروی انتظامی رتبه چهارم را کسب کرده است، در واقع نیروی انتظامی سال گذشته که در رتبه هشتم بوده امسال به رتبه چهارم صعود کرده است و از دلایل رضایتمندی مردم پاسخگویی، حضور در صحنه و تکریم ارباب رجوع بوده است.
وی در ادامه بیان کرد: بعضی از شکایتها و گلههایی هم که به نیروی انتظامی وارد می شود، بجاست و می بایست آنها را اصلاح کنیم این در حالی است که سه دستگاهی که قبل از ما قرار دارند صرفا خدماتی می باشند و نیروی انتظامی دستگاهی است که اقدامات ایجابی و سلبی انجام می دهد ولی با این وجود اعتماد مردم نسبت به این دستگاه بسیار بیشتر از سایر نهادها می باشد.
سردار اشتری با اشاره به مهمترین شاخص امنیت در جامعه تصریح کرد: امنیت ابعاد مختلفی دارد، یک بحث امنیت بعد فیزیکی، نظامی و مقابله با گروه های تروریست و اشرار است. خوشبختانه کشور ما از این حیث وضعیت بسیار مطلوبی نسبت به کشورهای همسایه که از امنیت مطلوبی برخوردار نیستند، دارد. امنیت کشور ما مرهون همت سربازان ما در مرزها، سپاه پاسداران، ارتش، بسیج، دستگاه های امنیتی و قضایی خون شهدا، هدایت های مقام معظم رهبری، انسجام میان مردم و هماهنگی بین دستگاه های نظامی و امنیتی دانست. دهها توطئه علیه کشور ما صورت گرفته است که همه آنها خنثی شده اند لذا نسبت به هجمه ها و تهدیداتی که در اطراف کشور ما وجود دارد ما از لحاظ امنیتی در شرایط خوبی قرار داریم .
فرمانده نیروی انتظامی در ادامه اذعان کرد: ما معتقدیم که امنیت باید برای جان، مال و ناموس مردم هم باشد. اگر خانواده بنده یا شما نیمه شب برای انجام کاری به خارج از منزل رفتند مطمئن باشیم که با امنیت خاطر بیرون رفته و شما نگران آنها نیستید لذا ما دنبال این هستیم که این امنیت را ارتقا دهیم.
وی بیان کرد: اما افراد قانون گریزی در جامعه هستند که به حقوق دیگران تعدی می کنند، ما باید این افراد را شناسایی و بر اساس احکام قضایی به شدت با آنها برخورد کنیم لذا اقدامات زیادی در این زمینه صورت گرفته است شاید عده ای سوال کنند که شما سال گذشته طرح دستگیری اراذل و اوباش را اجرا کردید ولی باز هم این افراد در صف جامعه مشاهده می شوند، جواب این است تعداد زیادی از این دستگیرشدگان به آغوش زندگی و جامعه برمی گردند ولی تعدادی هم به دلیل القائاتی که در فضای مجازی صورت می گیرد و آنها را تحت تاثیر قرار می دهد اقدام به شرارت در جامعه می کنند و یک بخش هم ممکن است مشکلات خاص خود جامعه باشد که باعث می شود این گروه از افراد شکل بگیرند و اقدام کنند، بعد هم ما در کشوری زندگی می کنیم که حدود 80 میلیون جمعیت دارد. اگر 200 هزار نفر از آنها را هم شناسایی و دستگیر کنیم آمار بالایی نیست.
سردار اشتری در ادامه تصریح کرد: ما در این زمینه وظایف خود را به خوبی انجام می دهیم، ممکن است افرادی در محله ای شرارت کنند اما با تاخیر مواجه شویم که این بخش بر عهده ماست که در این صورت هم شهروندان می توانند به مراکز 197 اطلاع دهند تا در اسرع وقت اقدام مناسب صورت پذیرد.
وی با بیان اینکه پلیس با بیش از 90 درصد این افراد با فوریت برخورد می کند، اظهار کرد: بیش از یک میلیون و 500 هزار تماس با کارکنان ما در این زمینه صورت می گیرد بنابراین شهروندان هر جایی که با این افراد مواجه شدند بلافاصله به ما گزارش دهند ما هم تضمین می دهیم که آنها را دستگیر و تحویل دستگاه قضایی دهیم اما اگر جایی هم با تاخیر و کوتاهی مواجه شدند می توانند از طریق 197 به ما اطلاع دهند و ما به صورت ویژه علت تاخیر را پیگیری و بررسی کنیم.
وی با اشاره به کودک ربایی های صورت گرفته در جامعه گفت: ما پیگیری و برخورد با عاملان کودک ربایی و اتفاقات مشابه آن را وظیفه خود می دانیم که با اولویت و فوریت رسیدگی می کنیم. ممکن است در یک مقطع زمانی 2 یا 3 دقیقه ای کودک ربایی رخ دهد. در این کشوری به این بزرگی و وسعت نباید این موضوع را زیاد بزرگ کنیم که آرامش جامعه را برهم بزنیم هرچند یک موردش هم زیاد است ولی برخی از رسانه های بیگانه و معاند به گونه ای موضوع را دنبال می کنند که فضا را ناامن جلوه دهند و می خواهند احساس امنیت و آرامش روانی مردم را مخدوش کنند البته در جایی که نیاز به گوشزد برای پلیس باشد ما استقبال می کنیم ولی نه اینکه با بزرگ کردن بیش از اندازه مسئله به ناامنی جامعه دامن بزنیم.
فرمانده انتظامی در ادامه افزود: ما از همین جا به این رسانه هایی که حتی سرورهای آنها هم خارج از ایران است گوشزد می کنیم که با احساسات مردم بازی نکنند که به شکلی عمل نکنید که خانواده ها نگران باشند بلکه در حد اطلاع رسانی و مطالبه عمومی خوب است.
سردار اشتری افزود: نیروی انتظامی از سال های گذشته راه اندازی شده است، اقدامات خوبی در دهه های گذشته صورت گرفته است ولی اگر ما بخواهیم آسیب شناسی کنیم و خلاهای خود را مشخص کنیم و بخواهیم به گفته مقام معظم رهبری پلیسی در طراز جمهوری اسلامی باشیم میبایست در مرحله اول آموزش ها را ارتقا دهیم، به هر میزانی که کارکنان ما حرفه ای باشند پیشرفت ما بیشتر حاصل می شود ولی ما از لحاظ عده و عده کمبودهایی داریم، نرم جهانی از هر هزار نفر برای بعضی از کشورها هشت نفر پلیس است و کمترین آنها پنج نفر است ولی عدد ما با احتساب سربازان 3.8 درصد است یعنی اگر سربازان را کم کنیم سه درصد می شود و نسبت به نرم جهانی تعداد نیروهای ما بسیار پایین است حتی تجهیزات ما نیز در این زمینه بسیار کمتر است.
وی در ادامه با بیان اینکه ما باید تجهیزات نوین وارد نیروی انتظامی کنیم، خاطرنشان کرد: ما باید در مرزها، جاده ها و شهرهای خود از تجهیزات نوین استفاده کنیم. حدود 1200 دوربین در جاده های ما نصب شده است هرچند اشکالاتی هم دارند و نیازمند به نگهداری و تعمیر هستند ولی در تلاش هستیم تا پایان سال به 1800 دوربین افزایش دهیم، بنابراین به همان اندازه ای که ما تجهیزات را وارد می کنیم از نفرات خود در جایی دیگر استفاده می کنیم و چیزی که اکنون ضرورت دارد، آموزش می باشد. ما معتقدیم که باید به سمت حرفه ای شدن پیش برویم. ما معتقدیم که یک پلیس دانش بنیان هستیم لذا در این زمینه باید آموزش ها را افزایش دهیم.
ماموران نیروی انتظامی کمترین تخلف را دارند
فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به پایبندی قانون در نیروی انتظامی بیان کرد: ما در مرحله اول به همکاران توصیه کردیم قانون را با رعایت اخلاق، ادب و رافت و مهربانی اجرا کنند. مقام معظم رهبری فرمودند قانون را باید محکم اجرا و کوتاهی نکنید بنابراین هر کسی هم بخواهد بی احترامی به مأموران نیروی انتظامی کند و موجب هتک حرمت نیروهای ما شود شدیدا از طریق دستگاه قضایی برخورد خواهیم کرد. همچنین اگر گزارشی هم مبنی بر تخلف ماموران ما ارایه شود قطع به یقین رسیدگی خواهیم کرد بنابراین اجازه نمی دهیم خلاف کردن در سازمان اپیدمی شود. ماموران نیروی انتظامی افراد منزه و پاکی هستند هرچند درصدی هم هستند که تخلف می کنند ولی بر اساس آمار ماموران ما کمترین تخلف را دارند.
وی با اشاره به ارتقای معیشت کارکنان تصریح کرد: در خصوص معیشت و صیانت سربازان اقدامات خوبی صورت گرفته است و سعی کردیم بخشی از نیازهای معیشتی کارکنان را برطرف کنیم ولی هنوز فاصله داریم.
وی افزود: همکاران بنده با متانت طبع و عشق و علاقه ای که به مردم و مقام معظم رهبری دارند مشتاقانه کار خود را انجام می دهند، ما هم گام های خوبی برداشتیم و امسال هم قدم هایی برخواهیم داشت و مشکلات معیشت کارکنان خود را حل خواهیم کرد.
وی با اشاره به قاچاق مواد مخدر تصریح کرد: ماموران ما به دلیل کثرت اقدامات عملیاتی و ممارست زیاد حرفه ای شدند و طبق گزارش هایی که در خصوص قاچاق مواد مخدر به ما ارایه می شود ما از طریق سگ های موادیاب اقدام به دستگیری آنها می کنیم.
وی با اشاره به دستگیری باندهای کلان نیز تصریح کرد: بیشترین مواد مخدر از سمت کشور افغانستان وارد مرزهای شرقی کشور ما می شود. متاسفانه اخیرا کشت مواد مخدر در این کشور افزایش یافته است و از زمانی که آمریکایی ها در این کشور مستقر شدند کشت مواد مخدر نیز افزایش یافت و این خیانت بزرگی است که آمریکایی ها به مردم افغانستان، ایران و کل دنیا می کنند. ما سعی کردیم مرزها را در جهت کنترل ورود مواد مخدر تقویت کنیم و باندهای مافیایی زیادی را در این راستا دستگیر کردیم. همچنین ستاد مبارزه با مواد مخدر هم حمایت و هدایت های خوبی در این زمینه داشتند و نیروی انتظامی هم با تمام توان در این عرصه ورود پیدا کرده است که تقدیم 4 هزار شهید طی سال های گذشته در مصاف با اشرار بیانگر این امر می باشد.
وی ادامه داد: نیروی انتظامی اشراف نسبتا خوبی نسبت به قاچاقچیان مواد مخدر دارد اما کامل نیست، بعضی مواقع هم مطلع نمی شویم و باند قاچاق وارد کشور می شود ولی به محض ارایه گزارش ما وارد عمل می شویم.
افزایش 13 درصدی کشفیات مواد مخدر نسبت به سال گذشته
سردار اشتری با بیان اینکه کشفیات ما نسبت به سال گذشته 13 درصد افزایش یافته است، گفت: در زمینه دستگیری خرده فروشان نیز توفیقاتی داشتیم.
وی با اشاره به برخورد با معتادان متجاهر تصریح کرد: وجود این افراد برای خانواده ها نگران کننده است در صورتی که مراکز نگهداری معتادان وجود داشته باشد ما در جمع آوری آنها هیچ مشکلی نداریم و بعد از دستگیری بلافاصله آنها را به این مکان ها انتقال خواهیم داد بنابراین از مسئولان مربوطه خواهشمندیم نسبت به این موضوع اهتمام بیشتری داشته باشند.
وی در ادامه تصریح کرد: به هر مقداری که تجهیزات و امکانات ما افزایش یابد بیشتر می توانیم تاثیرگذار باشیم. تجهیزات مرزها فقط به این معنا نیست که دیوارهای بتنی بکشیم بلکه نیازمند تجهیزات مدرن هستیم، در حال حاضر هم ما تجهیزات خوبی داریم ولی کفایت نمی کند ما به دنبال این هستیم که امکانات و بودجه زیادی برای نیروی انتظامی اختصاص یابد. وظیفه ما در مراقبت از مرزها نسبت به کشورهای همسایه سنگین تر و بیشتر است چون ما باید از هر دو طرف مرزها را مراقبت کنیم ولی با همین امکانات و نیرویی که داریم تمام سعی و تلاش خود را می کنیم که وظایف خود را به خوبی انجام دهیم.
سردار اشتری با اشاره به همکاری های نیروی انتظامی با کشورهای دیگر در راستای مبارزه با مواد مخدر بیان کرد: ما برنامه های پنج جانبه و دوجانبه با کشورهای دیگر به ویژه کشورهای منطقه داشتیم، مصوبات خوبی در این زمینه تصویب شده است ولی کشورهای مربوطه اجرایی و عملیاتی نمی کنند. ما همچنین جلساتی با سازمان های بین المللی داشتیم ولی انها در عمل هیچ حمایتی نمی کنند حتی در بعضی مواقع نیز به دلیل اعدام یک قاچاقچی ما را محکوم به نقض حقوق بشر می کنند.
وی با اشاره به فضای مجازی افزود: یکی از اقدامات ما تقویت پلیس در فضای مجازی است. فضای مجازی رو به رشد فوق العاده ای دارد، امسال جرایم در فضای مجازی نسبت به سال گذشته افزایش یافته و قطعا سال های آینده هم افزایش خواهد یافت.
کشف 80 درصدی جرایم در فضای مجازی
فرمانده ناجا از کشف 80 درصدی جرایم در فضای مجازی خبر داد و گفت: خواهشمندیم خانواده ها توجه ویژه ای به فضای مجازی داشته باشند که خدای ناکرده در دام افراد شرور گرفتار نشوند.
وی با اشاره به قاچاق کالا نیز تصریح کرد: امسال سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال نامگذاری شده است ما باید ببینیم سهم نیروی انتظامی در این سال چیست. یکی از اقدامات نیروی انتظامی این است که ما بستر ایمنی برای افرادی که می خواهند به صورت قانونی سرمایه گذاری کنند، ایجاد کنیم که این امر نیز یکی از راه های جلوگیری از ورود قاچاق کالا به کشور می باشد.
وی با بیان اینکه کشفیات ریالی ما نسبت به سال گذشته 13 درصد افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: ما با راه اندازی قرارگاه مبارزه با ورود کالای قاچاق ،اقدامات خوبی انجام دادیم، معتقدیم بخشی از کالای قاچاق از مبانی رسمی و بخشی هم غیررسمی وارد کشور می شود لذا ما باید مبادی غیررسمی را بیشتر کنترل کنیم و مصوبه ای که ستاد کل نیروی های مسلح داشتند این بود که پلیس می بایست در مبانی ورودی حضور داشته و کنترل های لازم را انجام دهد.
وی ادامه داد: از مبانی غیررسمی کالاهای قاچاق زیادی وارد کشور می شود که ما نیازمند تجهیزاتی به ویژه اکس ریل هستیم تا کامیون هایی که می خواهند وارد کشور شوند مورد شناسایی قرار دهیم.
وی در خصوص میزان تلفات جاده ای نیز اظهار کرد: سال گذشته یک میلیون و نیم به خودروها و موتورسیکلت ها افزایش یافت و 577 نفر نسبت به سال گذشته در جانباختگان کاهش داشتیم یعنی حدود 4 درصد، این اقدام خوبی بوده بنابراین عوامل مختلفی مانند خودرو، انسان و جاده هم در تلفات نقش دارند
نظر شما