کانون‌های مساجد، رنسانس هنری ایجاد کرده‌اند

خبرگزاری شبستان: مقیمی گفت: هنرمندان پس از پیروزی انقلاب اسلامی حضور بیشتری در مساجد دارند و کانون‌های فرهنگی هنری توانسته‌اند زمینه‌ساز استفاده از آن‌ها و رنسانس و بلوغ هنری در کشور شود.

به گزارش خبرنگار مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، محمدحسین مقیمی در همایش تجدید میثاق کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان تهران با ولایت که امروز (19 مهرماه) در تالار آدینه برگزار شد با اشاره به نقش مساجد در بارور کردن جامعه اسلامی، گفت: مساجد پیش و پس از انقلاب اسلامی پایگاه موحدین و فعالان فرهنگی بودند.

 

وی افزود: کسانی که با محراب، مساجد و حسینیه‌ها انس دارند و از منبر سخنرانان در این مراکز دینی استفاده می‌کنند، در طول زندگی خود کمتر دچار انحراف و اشتباه می‌شوند و کسانی که دستورات اسلام را در مساجد آموخته‌اند و زندگی خود را با حضور در این خانه‌های خدا آمیخته‌اند در مراحل مختلف زندگی خود موفق‌تر هستند و در صورت ارتکاب اشتباه نیز باز هم به پایگاه مساجد برمی‌گردند.

 

استاندار تهران با بیان اینکه شاگردان حضرت امام خمینی (ره) و اکثریت رزمندگان دفاع مقدس اهل مسجد بودند، خاطرنشان کرد: مساجد در دوران نهضت اسلامی مهم‌ترین پایگاه تبلیغات اسلامی بوده‌اند و اعلامیه‌های امام (ره) از این پایگاه در سراسر کشور توزیع می‌شد.

 

مقیمی با بیان اینکه مسجد مرکز حکومت پیامبر اسلام بود و مردم با مراجعه به مسجد مسایل و مشکلات خود را با حضرت محمد (ص) طرح می‌کردند، اضافه کرد: همچنین مساجد مهم‌ترین پایگاه برای حضرت امیرالمومنین علی (ع) بودند.

 

وی با بیان اینکه امام خمینی (ره) نیز توجه ویژه‌ای به مساجد داشتند و آن‌ها را سنگر نامیدند، گفت: کمیته‌های انقلاب اسلامی نیز در مساجد شکل گرفتند و در اوایل انقلاب بهترین مکان برای تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی در حوزه‌های مختلف مساجد بودند.

 

استاندار تهران، گفت: در حالی که بسیاری از مسایل را نمی‌توان بیان کرد اما با زبان هنر می‌توان آنها را بازگو کرد، نقش هنر در بیان مسایل جامعه بی‌بدیل است و هنرمندان با رفتار، گفتار و هنر خود مسایل اجتماعی را برای مردم بهتر بیان می‌کنند.

 

مقیمی با بیان اینکه با زبان هنر می‌توان تمام مسایل و مشکلات را برای مردم بیان کرد، اظهار کرد: هنرمندان پس از پیروزی انقلاب اسلامی اقبال خوبی به مساجد داشته‌اند و کانون‌های فرهنگی هنری توانستند زمینه‌ساز ظهور توانمندی‌های آنان و همچنین فعالیت‌های هنری در مساجد شوند، در واقع این کانون‌ها موجب بلوغ و رنسانس هنری در مساجد شدند.

 

وی خاطرنشان کرد: امروز که جامعه ما با مشکلات بسیاری در حوزه‌های اقتصادی و فرهنگی روبرو است، کانون‌های فرهنگی هنری می‌توانند با استفاده از ادبیات، هنر و فرهنگ و همچنین بهره‌مندی از هنرمندان متعهد و مجرب، مشکلات جامعه را برای مردم بیان کنند زیرا تمام مشکلات جامعه را می‌توان با زبان هنر در کانون‌های فرهنگی هنری مساجد مطرح کرد.

 

استاندار تهران با اشاره به آمار تلخ برخی آسیب‌های اجتماعی مانند طلاق، اعتیاد به مواد مخدر و نقض قوانین مقررات راهنمایی و رانندگی در کشور، گفت: می‌توان با استفاده از جوانان متعهد و فعال در کانون‌های فرهنگی هنری مساجد این آسیب‌ها را حل و مردم را به سوی فرهنگ کار، تلاش، مهربانی و رعایت حقوق دیگران سوق داد و همچنین می‌توان جوانان را با استفاده از ظرفیت کانون‌های فرهنگی هنری به مساجد جذب کرد و با فرهنگ اسلامی آشناتر کرد.

 

مقیمی تشکیل کانون‌های فرهنگی هنری مساجد را از بهترین اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دانست و گفت: من از ابتدای تشکیل این کانون‌ها در سال 1371 که در آن زمان استاندار کرمانشاه بودم با فعالیت‌های آن‌ها آشنا شدم و زمانی هم که فهمیدم کانون‌های فرهنگی هنری در 50 درصد مساجد استان تهران تشکیل شده‌اند، خوشحال شدم و باید بگویم که این دستاورد یک موفقیت بزرگ است.

 

وی با بیان اینکه باید با سعه صدر، خوشرویی و مهربانی پذیرای جوانان در کانون‌های فرهنگی هنری مساجد باشیم زیرا دیگر نمی‌توان با رفتارها و روش‌های پیشین، آنان را جذب کرد، افزود: مساجد، پرورش‌دهنده، ارتقادهنده و تعالی‌‌بخش جوانان هستند، مطمئنا نسل جوان در جامعه ما که اسلامی است نیز رشد خوبی خواهند داشت اما پرورش آن‌ها در مساجد و کانون‌های فرهنگی هنری بهتر خواهد بود.

 

استاندار تهران، برگزاری جشنواره‌های استانی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد را لازمه توسعه این نهاد مسجدی دانست و خاطرنشان کرد: مساجد و کانون‌های فرهنگی هنری برای برطرف شدن آسیب‌های اجتماعی برنامه‌ریزی کنند، مقام معظم رهبری ما را متوجه وضعیت نگران‌کننده این آسیب‌ها در کشور کرده‌اند، بنابراین همه متولیان مسجدی باید برای کاهش آسیب‌های اجتماعی تلاش کنند.

 

مقیمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به گسترش فضای مجازی در میان آحاد مردم، اضافه کرد: کانون‌های فرهنگی هنری باید به مکانی برای تولید محتواهای فضای مجازی تبدیل شوند زیرا اگر مطالب خوبی در ارتباط با فضای مجازی در این کانون‌ها تولید شوند مردم حتما از آن‌ها استفاده می‌کنند.

 

وی در پایان گفت: باید کارهای فرهنگی به مردم محول شوند و در همین راستا مدیریت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد را به مردم سپرد و ما مسئولان بر آنها نظارت داشته باشیم.

 

 

 

کد خبر 661717

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha