روحالله مؤمننسب، کارشناس فضای مجازی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از صومعهسرا اظهار داشت: بزرگترین ضربهای که ما در حوزه تجارت الکترونیک خوردیم، نبودن بایدها و نبایدها و چهارچوبهای قانونی بود.
وی با بیان اینکه سالها در تجارت الکترونیک یک ماده قانونی نداشتهایم و قانون هم که تصویب شد، بهطور کامل اجرا نشده و نظارتی بر آن نیست، افزود: برای راهاندازی یک سوپر مارکت چندین مجوز نیاز است اما همین سوپر مارکت اگر در اینترنت راهاندازی شود، هیچ نظارتی بر آن نیست.
کارشناس فضای مجازی با بیان اینکه نماد تجارت الکترونیک آمده است و مخاطبین بهتر است به این برچسبها دقت کنند، گفت: مخاطبان اگر نماد تجارت الکترونیک را در سایت فروشگاهی مشاهده نکردند، قطعا آن سایت شناسنامهدار و قابل اعتماد نیست.
مومننسب با بیان اینکه جوامعی در حوزه آیتی و تجارت الکترونیک توسعه پیدا میکنند، که بایدها ونبایدها در آنها تبدیل به فرهنگ شود و افراد نسبت به این مسئله آگاه باشند، تصریح کرد: در آمریکا به عنوان مرکز آیتی جهان، 217 ماده قانونی در راستای قانونمند کردن فضای مجازی تدوین، تصویب و اجرا شده است.
وی با بیان اینکه 9 ماده قانونی آنها برابر با 1200 صفحه است، خاطرنشان کرد: تجارت در بستر الکترونیک به معنای تجارت الکترونیک نیست.
رئیس مرکز آموزش سواد فضای مجازی با اشاره به اینکه بستر فناوری اطلاعات کشور ما مزیتساز برای داخل کشور نیست، اظهار داشت: نخبگان حوزه آیتی کشور ما که از قابلیتهای بالایی برخوردار هستند، اظهار میکنند که اگر به ما مانند شبکههای پیامرسان خارجی و صهیونیستی امتیاز دهند، در طول سه ماه عضوهای بیشتری را نسبت به آنها جمعآوری میکنیم.
مومننسب با اشاره به لزوم آشنایی کاربران با ابعاد مختلف فضای مجازی گفت: فضای مجازی بعد دیگری از زندگی حقیقی افراد را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: همانطور که در زندگی حقیقی با مباحث تجارت و اقتصاد در ارتباط هستیم، در فضای مجازی هم مفاهیمی چون تجارت الکترونیک یا اقتصاد مجازی، هویت مجازی، فرهنگ مجازی، مرز مجازی و... مطرح است.
نظر شما