به گزارش خبرنگار شبستان، ابوالفضل مشکینی، عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس در هفدهمین همایش سیاست های توسعه مسکن در ایران گفت: در طول 40 سال گذشته درآمدی که از بابت فروش زمین به خزانه دولت واریز شده است بسیار کمتر از مبالغی است که دولت مجبور شده به مالکان پرداخت نماید.
وی افزود: در بخش زمین ما زمین دولتی و غیردولتی داریم که در بخش زمین غیردولتی شاهد سوداگری هستیم و اگر 30 هزار پرونده زمین خواری داریم مربوط به زمین های دولتی است چرا که صاحبان زمین های خصوصی حافظ منافع خود بوده و کسی توانایی دست درازی به زمین های آنها را ندارد.
مشکینی با بیان اینکه سیاستگذاری مداخله در بخش زمین شهری محسوب می شود، گفت: ما باید ببینیم به دنبال چه مداخله ای هستیم، آیا می خواهیم مداخله حداکثری داشته باشیم یا به دنبال روان سازی قیمت زمین هستیم؟
این استاد دانشگاه تاکید کرد: پس از انقلاب اسلامی 1100 شهر مولد جمهوری اسلامی هستند و سازمان های ملی زمین و مسکن متولی زمین های داخل محدوده شهر و وزارت جهاد کشاورزی متولی زمین های اطراف شهر هستند و در تعیین نوع زمین مداخله می نمایند که این امر باعث تداخل در بخش زمین شهری می شود که باید تکلیف این زمینها هرچه سریعتر مشخص شود.
نظر شما