پررنگ شدن تشکل های مردمی در کاهش آسیب  های اجتماعی نقش موثری دارد

خبرگزاری شبستان: بنیانگذار آسیب شناسی اجتماعی و رفتار شناس کشور گفت: پررنگ شدن تشکل های مردمی در کاهش آسیب های اجتماعی نقش موثری دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، دکتر مجید ابهری، بنیانگذار آسیب شناسی اجتماعی و رفتار شناس کشور امروز(20مهر) در جلسه کارگروه امور اجتماعی در دفتر استانداری مرکزی، گفت: اکثر الگوهای رفتاری که امروز جوانان برای خودشان قرار دادند دارای مشکل هستند حتی عامل ترغیب جوانان به ناهنجاری ها همین الگوهای رفتاری که توسط دولت پرو و بال داده می شوند هستند.

 

این پژوهشگر و آسیب شناس اجتماعی و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: روانشناسی و روش های اسلام همه امراض و همه اختلالات روحی روانی را درمان می کند ولی متاسفانه پژوهشگران و محققان اسلامی به جای پرداختن و پیاده کردن متون قرآن کریم فقط عقاید نظریه پردازان غربی را ترویج می دهند و در دانشگاه ها هم این نظریات تدریس می شود.

 

وی با بیان اینکه روش سبک مصرف مواد مخدر از سنتی به صنعتی برگشته است و هر روز با عناوین جدید برای فریب جوانان مواد مخدر تولید می شود افزود: کمپین های ترک اعتیاد در برخی جاها اعتیاد را درمان می کند ولی با القا باورهای صهیونیستی فرد را به گونه ای دیگر نابود می کند در قضیه اعتیاد فرد معتاد به  عنوان ابزار تجاری نگاه می شود و یکی از ابزارهای جنگ نمر و ناتوی فرهنگی اعتیاد است.

 

همه سیاستگذاری ها در حوزه آسیب های اجتماعی با نبود بانک اطلاعاتی محکوم به شکست است

 

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه همه سیاستگذاری ها در حوزه آسیب های اجتماعی با نبود بانک اطلاعاتی محکوم به شکست است اظهار کرد: تا زمانی که در وزارت کشور بانک اطلاعات آسیب های اجتماعی تهیه نشود و هر اداره و نهادی نتواند آمار موثق خود را ارائه دهد، نمی توان در حوزه آسیب های اجتماعی کارکرد.

 

رفتار شناس و استاد دانشگاه افزود: خسارت کم کاری برخی مسئولان را که شهدا و نظام نباید بدهد در سال 1368 مقام معظم رهبری اشاره ای به جنگ نرم داشتند و در نوروز 92در خراسان شمالی بحث طلاق و آسیب های اجتماعی را مطرح کردند ولی متاسفانه نخبگان سفید جامعه ما به جای پژوهش و کند و کاو این مسایل مهم فقط در حد پایان نامه و مقاله و کتاب اکتفا کردند که عملا راه به جایی نمی برد و حتی ترس از متن قرار گرفتن دارند اگر محققان و نخبگان راه های اصولی در پیش پای مردم قرار می دادند نباید ما امروز به اینجا می رسیدیم که بیش از یک میلیارد پیام در تلگرام توسط ایرانیان ارسال شود و با ایجاد 550 هزار کانال تلگرامی در دنیا مقام اول را بیاوریم.

 

سه مورد در افزایش قضیه اعتیاد وجود دارد 1- فراخی مرزهای مشترک با مراکز تولید 2- سود آور بودن مواد مخدر 3-ناقص بودن چرخه درمان که در این مورد زندان های ما قدرت اصلاح گری و ساختن را از دست دادند.

 

این استاد دانشگاه و آسیب‌شناس اجتماعی ادامه داد: هر جا نقش مردم کمرنگ شود برنامه ها محکوم به شکست است از زمانی که جشن های  مذهبی و عزاداری ها دولتی شد مردم کم کم عقب نشینی کردند این یک آسیب است باید نقش دولت حذف شود و مردم در این مراسم خودشان پای کار بیایند در مورد قضیه اعتیاد هم همین است با ایجاد تشکل های مردمی شناسنامه دار می توان با معضل اعتیاد مقابله کرد.

 

 

بافت فرهنگی اراک نامتجانس است

 

وی بافت اجتماعی اراک که متشکل از دو حوزه کارگری و دانشجوی غیر بومی و دارای خرده فرهنگ های متفاوت است را بافت نامتجانس فرهنگی عنوان کرد و گفت: در این گونه جوامع مردم اعتماد خودشان را از دست می دهند و لازم است از نظر فرهنگی و اجتماعی تقویت شود.

 

بنیانگذار آسیب شناسی اجتماعی، فرار مغزها، بحران هویت، ناعدالتی، بوروکراسی، تقابل و گسست نسل ها را از آسیب های اجتماعی در ده سال آینده برشمرد.

 

این رفتار شناس کشور معتقد است: کسانی که می گویند علوم انسانی و اسلامی از هم جدا هستند سخن به گزافه گفتند؛ ایمان کامل کننده سرمایه اجتماعی انسان است.

 

استاد دانشگاه، شهید بهشتی حضور مشاوران در مدارس ایران را ضعیف دانست و بیان کرد: هم اکنون برای هر 15دانش آموز یک مشاوره وجود دارد که بسیار اندک است زیرا دانش آموزان در دوره نوجوانی برای جلوگیریاز ناهنجاری ها و بزه های اجتماعی نیاز به یک مشاور خوب و متعهد دارند.

 

 

کد خبر 661854

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha