به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ وحید مرندی مقدم، معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد امروز شنبه در همایش روز استاندارد با اشاره به گردش مالی تجارت کالای حلال در جهان اظهارداشت: گردش مالی تجارت کالای حلال در جهان دوهزار و 500 میلیارد دلار است که 700میلیارد دلار از این مقدار مرتبط با غذای حلال است.
وی افزود: استانداردهای حلال در سازمان کنفراس اسلامی تدوین می شود که 99 درصد از شاخص های استاندارد حلال مورد تایید فقها است.
مرندی مقدم با اشاره به جایگزینی گردش مالی حلال بر درآمد نفتی، ادامه داد: اگر بتوانیم 10 درصد از گردش مالی غذای حلال که معادل 70میلیارد دلار می شود را در کشور محقق کنیم، درآمد خوبی برای کشور تولید می شود.
معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد یادآورشد: جمهوری اسلامی ایران در بحث گردشگری حلال از ظرفیت های لازم برخوردار است و امروز بحث ساماندهی و ارتقاء کیفیت های استانداردهای بین المللی مطرح است تا موجب جذب توریسم که یکی از مباحث مهم در بحث گردشگری است، شود.
وی افزود: خراسان شمالی ظرفیت بالقوه ای در بخش کشاورزی دارد که می تواند نقش مهمی در ایجاد فرآورده های غذایی حلال در کشور داشته باشد.
مرندی مقدم با اشاره به کسب رتبه نخست جمهوری اسلامی ایران در منطقه در حوزه استانداردسازی اظهارداشت: استانداردسازی از اهداف افق 1400 بود که خوشبختانه امروز شاهد تحقق آن هستیم.
وی با بیان اینکه ایران در سال گذشته برای اولین بار به عضویت هیئت مدیره سازمان جهانی استاندارد درآمد، از ارتقاء جایگاه ایران در سازمان بین المللی استاندارد از رتبه 27 به رتبه 23 خبر داد.
نظر شما