خبرگزاری شبستان – مازندران
هنگامی که در جمع آنها می نشینی در ابتدا با مشاهده آنها، تو را به غمی جانسوز، فرو می برد اما بعد از مشاهده کارها، تو در غمی فرو می روی که عجبا من در زندگی، تا چه اندازه از داشته های خود، غافل بودم.
با نوک انگشتان به سوادآموزی مشغول است حتی تا بالاترین مقاطع تحصیلی، پیش می رود اما کمبود کتاب های مخصوص وی، مانعی برای ادامه تحصیل است یا با کمک دیگران باید درس بخواند یا از درس خواندن، منصرف شود.
جهان را در کودکی، نوجوانی، جوانی و تا مدتی از عمر خود، مشاهده نموده یا از ابتدای خلقت، جهان را با لمس خود، دیده است که بی شک بین این دو، تفاوت وجود دارد.
عبور از خیابان و گذر از اتومبیل ها و موارد بسیاری را با عصای سفید، انجام می دهند و زمان را با لمس عقربه های ساعت یا با گوش خود، متوجه می شوند و اینچنین زندگی می کنند اما خود را معلول و ناتوان نمی دانند حتی به تواناییهای خود، اعتقاد راسخ دارند.
زمینی که با آنها در مسافرت همنشین می شوی و حتی هنگام سوار و خارج شدن از وسیله نقلیه، سختی و مرارت آنها را مشاهده می کنی که سرشان به آهنی، برخورد می کند و خون است که از سرشان، جاری می شود اما هیچ شکایتی ندارند.
نباید متعجب شوی که نه تنها زندگی را با انجام کاری، می گذرانند بلکه با ورزش، انسی دیرینه دارند و مدال های رنگارنگ را در ویترین زندگی ورزشی خود، جای می دهند و بر غنی سازی عمر خود، اهتمام فراوان دارند.
جریمه نقدی برای رانندگان بی اعتنا به عصای سفید از سوی رییس پلیس راهور ناجا هر چند که 100 هزار تومان، بیان شده است و آنها به منزله عابر پیاده هستند اما می طلبد که رانندگان به این مهم، توجه ویژه داشته باشند چرا که با جان یک بشر در ارتباط هستند.
سید مهدی مسلمی، رییس کم بینایان و نابینایان مازندران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری اینچنین گفت: چهار هزار و 394 نفر، کم بینا و نابینا در این استان، وجود دارند که به صورت مادرزادی یا از بیماری دیابت، تصادف و ... روشندل شده اند.
وی درباره اشتغال کم بینایان و نابینایان که مشکل عمده و دغدغه اصلی آنها به شمار می آید، اظهار کرد: در ارتباط با مسئولین دستگاه های اجرایی استان، قول مساعد جهت اشتغال آنها، گرفته شد که در شرکت و کارخانه ها نیز مشغول بکار شوند.
مسلمی بیان کرد: بیش از 100 تن از کم بینایان و نابینایان مازندران در ادارات بیشتر جهت کار تلفنچی، مشغول بکار هستند که می طلبد مابقی آنها نیز، شغل و درآمدی برای اشتغال، داشته باشند.
وی ابراز کرد: کانون کم بینایان و نابینایان مازندران به صورت مردم نهاد و NGO است که خودگردان، اداره می شود و جهت اشتغالزایی این قشر از جامعه، درآمدی ندارد.
مسلمی با اشاره به اینکه معلولیت، محرومیت نیست بلکه توانمندی های بسیار آنها، امروز (۲۳مهر) در نمایشگاه توانمندی ها در بابلسر به معرض دید عموم، گذاشته می شود، گفت: همایش استانی کم بینایان و نابینایان مازندران با حضور مسئولین استانی و معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور از ساعت 10-13 در بابلسر، برگزار می شود.
وی با تقدیر ویژه از استاندار مازندران به جهت همکاری و حضور در برنامه های مختلف این قشر از جامعه، اظهار کرد: مسئولین استانی و کشوری، ارتباط خوبی با کانون کم بینایان و نابینایان مازندران دارند و در کمتر از 24 ساعت، پاسخگو و شنوای سخنان آنها هستند.
گزارش: معصومه علیزاده
نظر شما