برگزاری کارگاه نویسندگی در حاشیه نمایشگاه بزرگ کتاب چهارمحال و بختیاری

خبرگزاری شبستان: کارگاه نویسندگی در حاشیه نمایشگاه بزرگ کتاب چهارمحال و بختیاری با حضور برخی اساتید ادبیات و نویسندگان جوان برگزار و به بررسی و تحلیل بر فرم و ساختار داستان ها نو پرداخته شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از شهرکرد، نقی بلالی استاد دانشگاه و مسئول انجمن نویسندگی سخن شهرکرد شب گذشته (24 مهر) در کارگاه نویسندگی که در حاشیه نمایشگاه بزرگ کتاب برگزار شد، به تبیین مکتب فرمالیسم در ادبیات داستانی اشاره کرد و گفت: در مکتب فرمالیسم نخستین کسانی که به فرم به شکل علمی آن نگاه کردند نویسندگان روسی بودند.

 

وی در ادامه افزود: توماشفسکی نویسنده روس در سال 1923 فرم را اینگونه تعریف کرده است؛ فرم هیئت و چارچوب کلی است که در آن محتوا افزایش پیدا می کند.

 

مسئول انجمن نویسندگی سخن شهرکرد با بیان اینکه فرمالیست ها محتوا را در فرم می دانستند، تصریح کرد: از دیدگاه فرمالیست ها یک نویسنده باید دانشمند روانشناس نیز باشد و بتواند روابط ارتباطی را بخوبی دریابد و آن را در آثار خود به کار گیرد.

 

این استاد دانشگاه ادامه داد: از همین رو فرمالیست ها نویسنده را متعهد و مسئول اجتماعی می دانند که در برابر جامعه خود احساس مسئولیت دارد.

 

بلالی با تاکید بر بهره گیری نویسندگان جوان از شیوه فرمالیسم، افزود: برای اینکه نویسندگان جوان بتوانند در مسیر خود موفق باشند و آثار ماندگاری را خلق کنندT می توانند از شیوه فرمالیسم بهره بگیرند که در همین رابطه یک نویسنده جوان باید سطح مطالعات خود را در سه حوزه ادبیات، روانشناسی و تحلیل جامعه امروز افزایش دهد.

 

مسئول انجمن نویسندگی سخن شهرکرد در بخش دیگری از سخنان خود به هرمونتیک اشاره کرد و گفت: هرمونتیک یا علم تفسیر نقش مهمی در دگردیسی در آثار ادبی داشته و به شخصیت پردازی همپای قهرمان داستان می پردازد.

 

بلالی تصریح کرد: در هرمونتیک روایت های اعتباری است و ما با ماجرا روبرو نیستیم بلکه پیام ها به شکل غیرمستقیم به مخاطب منتقل می شود.

 

وی هنر تعزیه را یک هنر سنتی دانست که به شکل جدی به فرمالیسم پرداخته و در همین خصوص خاطرنشان کرد: این هنر در کشور رو به فراموشی است در حالی که یک شاخه ارزشمند هنری به شمار می رود.

 

خاطرنشان می شود: در این کارگاه، تعدادی از شاعران و نویسندگان جوان و نوجوان به ارائه آثار ادبی خود پرداختند و شعر خوانی، خوانش داستان و نقد آثار ادبی نویسندگان استان از دیگر برنامه های این کارگاه نویسندگی بود.

 

کد خبر 662930

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha