به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، محمدجعفر فلسفی، رئیس شورای شهر اهواز، در این جلسه، گفت: به دنبال شکل گیری فضای تعاملی سازنده با رسانه ها هستیم تا به عنوان یک اصل بر تمام عملکردها سایه افکنده و تاثیرگذاری و گره گشایی آن را به تدریج شاهد باشیم.
وی افزود: تعامل خانه مطبوعات و شورای شهر برای نخستین بار است که اتفاق میفتد از این رو باید چند و چون کار به درستی مشخص شود تا ما را به هدفی مشترک که منافع شهر است برساند و رسانه می تواند بازوی قدرتمند شورا برای نیل به این هدف باشد.
رئیس شورای شهر اهواز، تصریح کرد: رسانه یک رویکرد کلان را باید در نظر بگیرد و ببیند آیا اتفاق مثبتی در حال رخ دادن است و شورا در مسیری که مدنظرشان است گام برمی دارند یا خلاف آن، سپس دست به نقد بزند.
وی نقد منصفانه را لازمه کار شورای شهر دانست و اضافه کرد: ما آمده ایم تا با مشکلات بجنگیم پس رسانه باید مشکلات را به ما منتقل کند تا مورد آسیب شناسی قرار داده شود؛ ما در جای خود همه شهروندیم و مسئولیت شهروندی از ما سلب نمی شود.
وی با اشاره اینکه به صورت طبیعی چالش هایی در کار به وجود می آید، عنوان کرد: این چالش اگر در سطح ارتباطات ما باشد خیلی مسئله خاصی نیست ولی اگر وارد فضای رسانه شود تبدیل به حاشیه می شود؛ ما به شدت روی سایه انداختن حواشی بر کار حساسیم در حالی که برخی به سادگی و از کوچکترین مسائل حاشیه درست می کنند.
فلسفی، خاطر نشان کرد: اگر خانه مطبوعات عصاره جامعه مطبوعاتی است باید به اتفاقاتی که در فضای رسانه می افتد ورود کند و اگر بناست ما وارد این مباحث شویم در دستیابی به اهداف مشخص شده دچار مشکل می شویم.
وی پیشنهاد تشکیل کارگروهی با عضویت اعضایی از شهرداری، شورای شهر، استانداری و جامعه رسانه ای استان در راستای بررسی مشکلات مبتلا به این صنف را مطرح کرد.
محمدرضا ایزدی، عضو شورای شهر اهواز، هم بیان داشت: مصوبات شورا لازم الاجراست بنابراین در صورتی که یک مصوبه بر زمین می ماند ضعف را باید در شورا و شهرداری و سپس روابط عمومی جستجو کرد.
وی با اشاره به تعطیلی هشت ساله خانه مطبوعات استان، اظهار کرد: با استقرار مجدد خانه مطبوعات شاهد خدمات آن به اصحاب رسانه بودیم که واقعا از بسیاری از امکانات محروم هستند، چرا که با دست و جیب خالی خانه مطبوعات و بدقولی هایی که صورت گرفت، خدمات شایانی ارائه شد.
وی ابراز کرد: خانه مطبوعات درخواست های خود را که در جهت حمایت بیشتر از اصحاب رسانه است، به صورت مکتوب ارسال و شورا در کمیسیون فرهنگی طرح و پس از چکش کاری در صحن علنی شورا مطرح می کند.
همچنین حسین حسین نژادیان، رئیس هیئت مدیره خانه مطبوعات استان خوزستان، در خصوص برخی از مسائل مبتلا به مطبوعات و رسانه های استان ابراز کرد: یکی از مسائلی که طی یک ماه گذشته نیز از سوی رئیس شورا تا حدودی پیگیری شد مشکل محل اسقرار موزعین نشریات است زیرا بخش عمده ای از مطبوعات از طریق فرودگاه وارد استان شده و توزیع می شود.
وی با بیان اینکه محلی که در حال حاضر در نظر گرفته شده سرپناه مناسبی نیست و با آغاز فصل سرما و بارندگی مشکلاتی را برای موزعین در پی خواهد داشت، گفت: انتظار میرود شورای شهر حمایت و همکاری لازم را جهت در نظر گرفتن محلی در حد فاصل فرودگاه تا میدان فرودگاه جهت استقرار توزیع کنندگان داشته باشد.
حسین نژادیان، با بیان اینکه در سنوات گذشته موضوع حمایت از مطبوعات مطرح بوده افزود: در حال حاضر 19 روزنامه و35 هفته نامه استانی به علاوه نشریات سراسری فعال هستند که در سنوات گذشته مناطق شهرداری بر اساس شناخت و علاقه اشتراک یک یا چند نشریه را داشتند اما در سال 91 این روند قطع شد که اهالی مطبوعات خواستار برقراری اشتراک نشریات هستند.
وی اذعان داشت: در سال های گذشته دولت به مطبوعات یارانه می داد که هر چه جلوتر رفتیم شاهد حذف یارانه کاغذ و بعد هم یارانه نقدی بودیم تا جایی که عملا قطع شد و فقط در قالب چند خدمت از جمله حمل و نقل درون استانی نشریات این یارانه درنظرگرفته می شود که حمایت شورا و شهرداری می تواند مثمرثمر باشد.
رئیس هیئت مدیره خانه مطبوعات خوزستان، خواستار بازگشت نظم به روند پرداخت مطالبات رسانه ها شد و افزود: انتظار داریم شورای شهر نیز حمایت خاص خود را از خانه مطبوعات داشته باشد و سالانه مبلغی را برای مرتفع کردن بخشی از مشکلات صنف رسانه در قالب مصوبه شورا در نظر بگیرد زیرا اداره خدمات خانه از محل کمک های نهادها و سازمان های استان است.
نظر شما