به گزارش خبرنگار شبستان، اسدالله موسوی، رییس اورژانس تهران در نشست خبری با اصحاب رسانه در خصوص مراسم اربعین گفت: حوزه سلامت هر ساله از سراسر کشور امکانات خود را برای ارایه خدمت به زایران ابا عبدالله الحسین آماده می کند و امسال 9 هزار نفر در مبادی مرزی و در مسیر راهپیمایی اربعین به ارایه خدمت می پردازند.
وی افزود: امسال در مراسم اربعین پشتیبانی لجستیکی تامین اقلام مصرفی و دارویی و هماهنگی سایر اورژانس ها و خدمت به مناطق محروم مرزی توسط اورژانس تهران انجام می شود.
موسوی با تاکید بر اینکه به دنبال استفاده از کمک های خیرین هستیم، گفت: امسال به خاطر تراکم جمعیت موتورلانس ها و یک دستگاه آمبولانس هوایی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وی افزود: امسال به دنبال استفاه از خدمات بخش خصوصی در کمک رسانی نیز هستیم و پیش بینی می شود 400 هزار نفر بیشتر از سال قبل و در جمع 2 میلیون و پانصد هزار نفر برای اربعین به عراق مسافرت نمایند.
موسوی خاطرنشان کرد: مجموع همه نیروهای حوزه بهداشت و درمان 9 هزار نفر هستند و اگر بتوانیم از بخش خصوصی نیز کمک بگیریم و هماهنگی لازم برای بکارگیری ظرفیت بخش خصوصی صورت بگیرد، 10 درصد به این 9 هزار نفر افزوده می شود.
وی با بیان اینکه در مراسم اربعین بخش درون سرزمینی و برون سرزمینی داریم که بخش درون سرزمینی با مسئولیت آقای کولیوند فعالیت می نماید و در بخش خارج از کشور فعالیت ها با نظارت و زیر نظر هلال احمر انجام می شود.
رییس اورژانس تهران افزود: آمار مزاحمان تلفنی روز به روز در حال کاهش است و آمار مزاحمان روندی نزولی دارد که بیانگر این است مردم با اورژانس بیشتر آشنایی پیدا کرده اند و از اهمیت آن کاملا آگاه شده اند که منجر به کاهش مزاحم های تلفنی شده است و طبق قانون هر کسی که مانع ارایه خدمات عمومی به مردم شود، مرتکب جرم شده است ولی ما تاکنون اقدام قضایی نداشته ایم و از 3000 تماس مزاحم به زیر 1000 تماس مزاحم رسیده ام.
وی افزود: اورژانس تهران روزانه 8500 تماس واقعی دارد که 700 تماس مزاحمت است و تعداد ماموریت های واقعی ما روزانه به دو هزار ماموریت رسیده است و توانایی ارایه 4 هزار ماموریت را در طول روز داریم.
عباسی با بیان اینکه بیشترین ماموریت های با پیک ترافیک همراه است، گفت: ما چون در یک بازه زمانی کم بیشترین درخواست ها را داریم ماموریت های ما در زمان استاندارد انجام نمی شود و هم اکنون رسیدن به محل حادثه 15 دقیقه می باشد.
وی گفت: ما به سمت تنوع در ناوگان می رویم و به دنبال استفاده از بالگردهای کوچکتر برای رساندن تکنسین به محل حادثه هستیم که سه کشور روسیه، آلمان و آمریکا در این حوزه پیشتاز هستند که اگر بتوانیم از این بالگردها تهیه کنیم، می توانیم سرعت عمل بیشتری در مقابل چالش اصلی اورژانس که ترافیک است، داشته باشیم.
موسوی با بیان اینکه این 200 موتور آمبولانس کارآیی ویژه ای داشته اند، گفت: برنامه ریزی برای اضافه شدن 200 موتور آمبولانس دیگر صورت گرفته است.
عباسی گفت: در خیابان هایی که جا نیست باید تملک صورت گیرد و ما هزینه ای که در شهر تهران برای خودروهای تک سرنشین داریم هزینه پایینی است ولی زیرساخت های لازم در حوزه حمل و نقل عمومی مناسب نیست. در بحران ها و حوادث جمعی قرار شد، شرکت بهره برداری مترو و شرکت زیرساخت به ما خدماتی ارایه دهد و قرار شد تا واگن و لوکوموتیو در اختیار اورژانس تهران قرار بگیرد و شرکت زیرساخت موظف شده است تا خطوط مترو که نزدیک بیمارستان ها هستند تا حیاط بیمارستان ادامه پیدا کند.
رییس اورژانس تهران خاطرنشان کرد: کمبود نیروی انسانی داریم چرا که با 2000 نیرو حدود 2000 ماموریت انجام می دهیم و به دنبال تقویت واحد آموزشی هستیم تا بتوانیم فعالیت های اورژانس تهران را توسعه دهیم.
وی افزود: ارایه خدمات از راه دور با افزودن یک سری تجهیزات انجام شد و تمام آمبولانس ها نوار قلب را می توانند برای متخصص قلب ارسال نمایند و اگر سکته قلبی بود 8 بیمارستان تهران که بخش آنژیوگرافی و قلب دارند و متخصص های قلب در آنجا حضور دارند در صورت تشخیص سکته قلبی نوار قلبی برای بیمارستان ارسال می شود و بیمار به نزدیک ترین بیمارستان منتقل می شود و مریض از زمانی که تحویل بیمارستان داده می شود در عرض 15 دقیقه مورد عمل قرار می گیرد و روزانه تعداد زیادی از افراد که دچار سکته قلبی می شوند، به این طریق نجات پیدا می کنند.
نظر شما