به گزارش خبرگزاری شبستان از شهرکرد، رمان پیشانی شکسته مجسمه ها به قلم فرهاد خاکیان دهکردی، نویسنده رمان «پیشانی شکسته مجسمه ها» شب گذشته (28 مهر) با حضور منتقدان کشوری و استانی در حاشیه دوازدهمین نمایشگاه کتاب شهرکرد نقد و بررسی شد.
وی متولد دی ماه 1368 در شهرکرد است، وی نویسنده، فعال رسانه ای، مدرس داستان نویسی و رئیس کانون منتقدان تئاتر استان است که نویسندگی را از سن 18 سالگی آغاز کرده و موفق شد در سال 92 نخستین رمان خود به نام پیشانی شکسته مجسمه ها را به چاپ برساند.
رمان «پیشانی شکسته مجسمه ها» با بهره گیری از ادبیات داستانی به بررسی ارتباطات شهرنشینی و مقوله شهروندی با محوریت شهر شهرکرد پرداخته است.
خاکیان در این نشست به ویژگی های اثر خود پرداخت و گفت: رمان با محوریت فرهنگ شهرنشینی و حقوق شهروندی واقعیت های روز جامعه را در قالب بازنمایی زندگی مردم شهرکرد به تصویر می کشد.
وی ادامه داد: امروزه به واسطه سرعت زیادی که در شهرها وجود دارد انسان ها به راحتی از کنار بسیاری از ارتباطات خود از جمله خانواده و دوستان عبور می کنند و به مفاهیم و ارزش ها توجه لازم را ندارند.
خاکیان دهکردی با بیان اینکه تخیل نجات بخش است، تصریح کرد: رمان و داستان کوتاه این مجال را برای تخیل فراهم می کند تا بتواند انسان را از ورای سرعت ها به خود و نزدیکانش متوجه دارد.
این نویسنده جوان در ادامه لازمه ارتقای فرهنگ استان را بسترسازی دانست و گفت: اگر بخواهیم در معادلات فرهنگی کشور سهیم باشیم باید نویسندگان توانمند تربیت و آثار فاخر فرهنگی و هنری ارائه کنیم.
خاکیان دهکردی در پایان سخنان خود به قرائت بخش هایی از رمان خود که داستان سفر 2 جوان به نام های بهزاد و امین از شهروندان شهرکردی، پرداخت.
بر اساس این گزارش در ادامه سلمان باهنر، یکی منتقدان ادبی کشور به بررسی و نقد رمان پیشانی شکسته مجسمه ها پرداخت و گفت: اصولا باید بین دو مقوله شهروندی و شهرنشینی تفاوت قائل شد و در این کتاب شاهد تفاوت این دو مقوله هستیم.
وی افزود: در رمان پیشانی شکسته مجسمه ها با بهره گیری از ادبیات داستانی به تبیین فرهنگ شهرنشینی و حقوق شهروندی پرداخته شده و بر اساس آن واقعیت های روز را به تصویر کشیده است.
باهنر، آموزش حقوق شهروندی را یکی از رسالت های ادبیات داستانی دانست و تصریح کرد: ادبیات با اصالت های خاص خود می تواند به خوبی به آموزش شهروندی بپردازد.
این منتقد ادبی اضافه کرد: در رمان پیشانی شکسته مجسمه ها یک الگوی تمام عیار تجربه زیستی خوب را در مواجه با شهر مشاهده می کنیم.
بر اساس این گزارش در ادامه پریچهر سلطانی، یکی از فعالان اجتماعی، فرهنگی چهارمحال و بختیاری و کشور نیز در این نشست با تجلیل از صاحب رمان پیشانی شکسته مجسمه ها، این اثر را یکی از آثار فاخر و متناسب با شرایط روز جامعه معرفی کرد و گفت: نویسنده کتاب در این اثر بسیار واقعی مسائل و مشکلات جامعه را تشریح کرده که همین موضوع بر اثرگذاری آن افزوده است.
وی توصیه کرد تا سیاستگذاران و مسئولان استان این کتاب را مطالعه کند تا شاهد اثرگذاری بیش از پیش این رمان در مناسبات شهری استان باشیم.
سلطانی ادامه داد: شخصیت پردازی رمان بسیار خوب است و در کتاب شاهد بازتعریف بسیاری از ارزش های انسانی از جمله عشق و جاودانگی هنر هستیم.
این فعال فرهنگی خاطرنشان کرد: کتاب دارای نقاط قوت بسیاری است و بی شک جوانان می تواند با این اثر ارتباط خوبی برقرار کنند.
خاطرنشان می شود: نقد کتاب مولف های استانی یکی از برنامه های جنبی نمایشگاه کتاب شهرکرد به شمار می رود که با استقبال خوب بازدیدکنندگان و فعالان فرهنگی استان مواجه شد.
نظر شما