به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از ادارهكل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، مجید ساداتکیائی، سرپرست خانه فرهنگ و احمد مرجانینژاد، کارشناس فرهنگی و ثمینه عارفه، مسئول امور دانشگاهی خانه فرهنگ ایران در لاهور ضمن ديدار با سیده فلیحه زهرا کاظمی، رييس كرسي زبان و ادبيات فارسي كالج بانوان لاهور از اتاق ایرانشناسی این دانشگاه بازديد كردند.
فليحه زهرا کاظمی در اين ديدار گفت: تداوم و گسترش آموزش زبان فارسی در پاکستان، از منظرهای متفاوت، برای اساتید، دانشجویان زبان فارسی در پاکستان و نیز برای نظام جمهوری اسلامی، از الویت و اهمیت ویژهای برخوردار است. بر اين اساس برای حفظ و اشاعه زبان فارسی در ایالت پنجاب، تداوم حمایت ایران، همکاریهای خانه فرهنگ ایران در لاهور، ضروری و اجتنابناپذیر است.
وي ادامه داد: با لحاظ وضعیت جاری پاکستان و نیز فعالیتهای بازر فرهنگی، آموزشی کشورهای رقیب، حفظ و اشاعه زبان فارسی، نیازمند حمایتهای همهجانبه، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی جمهوری اسلامی ایران است.
كاظمي افزود: متأسفانه اخیراً زمزمههایی از سوی برخی مسئولان آموزش عالی کشور، در خصوص ایجاد محدودیتهایی برای زبان فارسی مطرح میشود؛ از جمله چنین توجیه و بیان شده است که؛ به دلیل تنگناهای اقتصادی، پیشنهاد میشود تداوم فعالیت برخی رشتهها، از جمله زبانهای غیرمتداول بینالمللی نظیر پنجابی، پشتو، دری و فارسی، به دلیل غیراقتصادی بودن، به غیر از چند دانشگاه اصلی (دانشگاههاي مادر) از بقیه مراکز آموزش عالی (کالجها و دانشکدهها) حذف شوند.
وي تصريح كرد: البته با توجه به پتانسیل بالای فارسیآموزان در ایالت پنجاب با فعاليت بیش از 200 هزار فارسیآموز در مقاطع راهنمایی، دبیرستان و دانشکده، تحقق چنین طرحی، خطری عظیم برای عقیمسازی زبان و ادبیات فارسی در پاکستان و به مثابه کودتایی نرم، محسوب میشود.
رييس كرسي زبان و ادبيات فارسي كالج بانوان لاهور همچنين گفت: به عنوان فردی شیفته زبان و ادب فارسی، دلسوز، طرفدار، همسو، علیرغم آگاهی به مشکلات تحریم، معضلات اقتصادی ایران، با اصرار تأکید میکنم كه در شرایط جاری پاکستان، حفظ و اشاعه زبان فارسی در پاکستان منوط به حمایتهای همهجانبه سیاسی، فرهنگی، اقتصادی جمهوری اسلامی ایران است و بس.
وي افزود: طی سال 1395، بخش زبان فارسی كالج بانوان لاهور، طی همکاری با خانه فرهنگ ایران در لاهور و در راستای فعالیتهای حفظ و توسعه زبان فارسی در ایالت پنجاب، همایش بینالمللی فردوسی توسی را با موفقیت برگزار کردیم. امسال مدنظر است اتاق فردوسیشناسی را در این دانشگاه راهاندازی و فعال كنيم و در این خصوص خواهان حمایت و همکاری خانه فرهنگ ایران هستیم.
در ادامه مجيد ساداتکیائی، ابراز كرد: تمدن و فرهنگ مشترک، ریشههای درخت تنومند و کهنسال دوستی بین دو ملت ایران و پاکستان است. زبان فارسی نیز در بطن زبان اردو، زبان رسمی پاکستان، جایگاهی خاص و منزلتی مهم دارد. حفظ و ترویج زبان فارسی در پاکستان، نخست مرهون تلاشها، فداکاریهای اساتید صادق زبان فارسی پاکستانی است. مشکلات ذیربط با زبان فارسی را به اطلاع مسئولین ایران خواهم رساند و امیدوارم با همت خانه فرهنگ ايران، در حل مشکلات موفق باشيم.
احمد مرجانینژاد، كارشناس فرهنگي ايران در لاهور هم نیز گفت: معضلات و مشکل حفظ اشاعه زبان و ادبیات پارسی در پاکستان، اینک فراتر از مسايل ذیربط آموزشی، در سطح منازعات سیاسی، رقابتهای فرهنگی و اقتصادی، مطرح میشود. البته علاقمندان به زبان و ادبیات فارسی در ایالت پنجاب، اگر تشکیلاتیتر و متحدتر، عمل كنند، بسیاری از مشکلات مذکور قابل رفع نسبی است.
وي تأكيد كرد: با راهاندازی انجمنهای صنفی نظیر انجمن اساتید و مدرسان زبان فارسی، انجمن فرهیختگان فارغالتحصيل از دانشگاههای ایران، انجمن مترجمان، انجمن شعرای پارسیگو و .... میتوان ضمن اشتغالزایی، سیاستهای واحد و یکنواختی در قبال معضلات موجود اتخاذ کرد.
در پايان اين ديدار مقرر شد؛ رييس كرسي زبان و ادبيات فارسي كالج بانوان لاهور درخصوص تدوین زمان و نحوه همکاری در برگزاری مراسم افتتاح اتاق فردوسیشناسی اين كالج و نيز دعوت از شخصیتهای ایرانی اين مراسم، برنامهريزيهاي لازم را به اطلاع خانه فرهنگ ايران برساند.
نظر شما