خبرگزاری شبستان//یزد
وضعیت سالن های سینمای شهر یزد در چندسال اخیر با افتتاح مجتمع سینمائی "تک" بهبود قابل توجهی یاقته اما همچنان سالن ها از بحران مخاطب رنج می برند، اما وضعیت در شهرستان های مساعد نیست برخی شهرستان ها سالن ندارند و سالن های برخی دیگر مناسب تماشای فیلم نیست.
بحران مخاطب مچنان سینمای یزد را رنج می دهد، استاندارد نبود سالن های سینما، عدم رغبت به نمایش همزمان فیلم ها با تهران و شبکه نمایش خانگی از دلایل عمده استقبال نکردن مردم از سینماهاست.
محمودعالیشوندی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد در این زمینه اظهارداشت: برای افزایش سالن سینماهای یزد برنامه ای نداریم و با توجه به جمعیت استان یزد سینمای جدیدی احداث نمی شود.
وی اضافه کرد: قرار است سینماهای موجود در استان سالن های کوچکتری به سالن های فعلی خود اضافه کنند که این موضوع را حمایت و از وزارتخانه پیگیری می کنیم تا هرچه زودتر تعداد سالن های دو سینمای ایران و جام جم از یک سالن به دو یا سه سالن افزایش یابند.
این مسئول با اشاره به اینکه تعداد صندلی سینما برای مردم یزد کم نیست، گفت: با توجه به اینکه چند سینمای چهار بعدی هم در یزد افتتاح شده است نیاز یزد به سینما اشباع شده است.
وی میزان استقبال مردم یزد نسبت به سینما را خوب ارزیابی نکرد و افزود: لازم است بخش تبلیغات محیطی در سطح شهر بیشتر شود و همچنین نهادها و ارگان ها می توانند برای فیلم های خوب و فاخر را برای کارکنان خود بلیط تهیه کنند و یا بسته تشویقی برای افرادی که واجد و حائز شرایط امتیاز در کارشان شده اند در نظر بگیرند به عبارتی نهادهای مختلف می توانند به صورت تشویقی بلیط سینما برای کارمندان خود تهیه کنند.
وی اضافه کرد: اکنون سینما رفتن برای خانواده ها هزینه بردار است و ادارات و نهادها می توانند با دادن بلیط به کارمندان به مطلوب شدن شرایط کمک کنند.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد، فیلم های خوب را یکی از دلایل افزایش مخاطب دانست و گفت: فیلم ها از وزارتخانه تعیین و در کشور تولید می شود.
حسن مفیدی، معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد خواستار ارائه تسهیلات دولتی به متقاضیان ساخت سینما در یزد شد .
حسن مفیدی با اشاره به وضعیت سینماهای استان یزد اظهار داشت: سینما ایران یزد که مالکیت خصوصی دارد در خیابان کاشانی واقع شده و در سال 1352با 916 صندلی تاسیس شد.
وی با اشاره به اینکه این سینما پس از چند سال از زمان افتتاح دچارآتشسوزی شد و در سال 78 مورد مرمت و بهرهبرداری مجدد قرار گرفت، افزود: با این وجود این سینما هنوز هم نیاز به مرمت و بازسازی دارد که پیگیریهایلازم در این زمینه انجام شده است.
مفیدی عنوان کرد: سینما جام جم یزد نیز در بلوار 17 شهریور در سال 1382 با400 صندلی با یک سالن از سینماهای فعال و ممتاز یزد است که در حال حاضرمراحل لازم برای احداث دو سالن دیگر را طی کرده و پس از آن به با سه سالن فعالیت خود را ادامه میدهد.
وی با اشاره به مجتمع فرهنگی، هنری، سینمایی تک، بیان کرد: این سینما نیزمالکیت خصوصی دارد و در بلوار شهید قندی واقع شده و در سال 1389 با چهارسالن و یک هزار و 200 صندلی افتتاح شد.
مفیدی عنوان کرد: این سینما نیز از سینماهای فعال و ممتاز یزد است که علاوه بر سالنهای سینما شامل بخشهای فرهنگی و تجاری است.
وی از سینماهای چهار بعدی یزد را نیز از جمله فضاهای سینمایی یزد برشمرد و افزود: هر دو سینمای چهار بعدی یزد در سال جاری و هر کدام با 32 صندلی به بهرهبرداری رسیدهاند.
مفیدی همچنین از افتتاح یک سینما در سال جاری در مجتمع تجاری تفریحی ستاره یزد خبر داد و افزود: این سینما نیز توسط بخش خصوصی راهاندازی شده است.
وی یادآور شد: در پارک شهدای هفتم تیر یزد نیز یک سینمای دولتی با مالکیت سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری راهاندازی شده است.
مفیدی از راهاندازی سینمای چهار بعدی در مجموعه فرهنگی ورزشی مهنور توسط بخش خصوصی خبر داد و افزود: این سالن هماکنون مراحل پایانی تکمیلخود را طی میکند.
معاون فرهنگی مدیرکل اداره ارشاد استان یزد با اشاره به وضعیت سینماهای شهرستانهای مختلف استان یزد، گفت: سینما ستاره کویر شهرستان طبس که مالکیت آن بر عهده شهرداری است به دلیل آسیبپذیری و استاندارد نبودن ساختمان از سال 1388 تعطیل است اما مسئولان شهرستان پیگیر احداث یک سینماهستند.
وی عنوان کرد: سینما آزادی اردکان نیز در تملک انجمن سینمای جوانان ایران است و در مرحله بازسازی است.
مفیدی اظهار امیدواری کرد: با پیگیری بیشتر و مجدانه مالک، هرچه سریعتر این سینما به بهرهبرداری برسد.
وی عنوان کرد: در شهرستانهای استان یزد احداث سالنهای سینما با ظرفیت کمبین 180 تا 200 نفر میتواند تقاضای مردم شهرستان را برآورده کند.
مفیدی با اشاره به میزان استقبال مردم از سینماها، تصریح کرد: با توجه به تشخیص راهکارهای جذب مخاطب، مالکان سینماها روشهای مختلفی را اجرا کردهاند.
وی از جمله این روشها به همطرازی با بهترین سینماهای کشور، اکران همزمان با فیلمهای تهران و به روزرسانی امکانات به لحاظ صوت و تصویر در سالن و امکانات رفاهی و فرهنگی اشاره کرد.
مفیدی خاطرنشان کرد: این تلاشها سبب شده تا آمار فروش بلیط در سینماهای یزد نسبت به گذشته افزایش پیدا کند.
وی تاکید کرد: بیتردید نوع و کیفیت فیلم در جذب مخاطب سینما از دلایل عمده استقبال یا عدم استقبال از سینما بوده است.
مفیدی یادآور شد: با توجه به محیط فرهنگی مذهبی یزد و کمبود فضاهای تفریحی و فرهنگی، افزایش سالنهای سینما در شهرستانها ضروری است زیرا بیشتر شهرستانها فاقد سینما هستند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد، وی ادامه داد: استان یزد با توجه به تعداد فارغالتحصیلان رشته سینما و تحصیلکنندگان مرتبط با این رشته، امکانات بالقوهای برای ساخت فیلمهای کوتاه، مستند و داستانی دارد که انتظار میرود حمایتهای مالی به این امراختصاص یابد تا از این پس شاهد حضور جوانان استان در جشنوارههای ملی وبینالمللی همانند گذشته باشیم.
مفیدی خاطرنشان کرد: انتظار میرود مسئولان مربوطه اعتبار و تسهیلات لازم را در اختیار متقاضیان ساخت سینما و فیلمسازان قرار دهند.
پایان پیام/
نظر شما