۷۰ درصد دانش آموختگان جذب بازار کار می شوند/ ستاد توسعه تولید و اشتغال در دانشگاه ایجاد شد

خبرگزاری شبستان: سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای کشور گفت: در حال حاضر ۷۰ درصد دانش آموختگان دانشگاه های ما جذب بازار کار می شوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، ناصر شمس، سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای کشور، شب گذشته (3 آبان) در نشست خبری گفت: در کشورهای دیگر برای نیروی انسانی ساختار و سازوکار دارند، هرم نیروی انسانی شامل دکترا، کارشناسی ارشد، کارشناسی، فوق دیپلم، دیپلم و کمتر از آن است اما در کشورما در دو سه سال گذشته جهت گیری به سمت دکترا و کارشناسی ارشد بوده و به تکنسین توجه نشده است.

 

وی افزود: طبق این هرم باید به مرور به نوک آن برسیم  اما در کشور برعکس آن اتفاق می افتاد و این ضربه می زند.

 

شمس اظهار کرد: دانشگاه های زیادی در کشور داریم اما از نظر تخصصی توان خوبی ندارند، آنچه که مقام معظم رهبری از آن به عنوان پنجه های کارآمد یاد می کنند، فارغ التحصیلان فاقد آن هستند.

 

وی با بیان اینکه در دو سه سال اخیر به توسعه آموزش های فنی و حرفه ای توجه ویژه ای شده است، گفت: این جهت گیری در کشور شروع شده به ویژه در دوسه سال اخیر به صورت جدی پیوندزدن فارغ التحصیلان به صنعت مورد تأکید قرار گرفته است.

 

شمس خاطرنشان کرد: این جهت گیری به ما کمک کند تا هرم آموزشی را در کشور اصلاح کنیم، برای اینکه این جهت گیری در کشور جا بیفتد باید به سمت دانشگاه های فنی و حرفه ای پیش برویم.

 

وی با بیان اینکه دانش آموختگان ما پنجه های کارآمد هستند، گفت: در حال حاضر 70 درصد دانش آموختگان ما جذب بازار کار می شوند که به راحتی می تواند به 100 درصد ارتقا پیدا کنند.

 

سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای کشور افزود: توسعه رشته ها با توجه به شرایط محلی و منطقه ای، ارتباط مجموعه ها با صنعت حتی با بخش خدمات و اتحادیه های مختلف می تواند این زمینه ها را ایجاد کند.

 

وی با بیان اینکه سهم فنی و حرفه ای از آموزش های مهارتی باید از  30 به 50 درصد افزایش پیدا کند، اظهار کرد: این امر نیاز به کار بزرگی دارد. پذیرش ما امسال نسبت به سال قبل 30 هزار نفر افزایش پیدا کرده است.

 

شمس اذعان کرد: هنوز بخش اعظمی از جامعه این شناخت را نسبت به دانشگاه فنی و حرفه ای کشور ندارند و  رسانه ها این نقش را می توانند ایفا کند.

 

وی ادامه داد: در گلستان با توجه به شرایط منطقه با مسئولان استان دیدار داریم و به دنبال توسعه رشته ها هستیم. در این بخش مشکلات اساسی داریم، رشته هایی که ایجاد شده خیلی متناسب با شرایط منطقه و محیط نبوده است.

 

شمس تأکید کرد: در این حوزه نیازمند کار آمایشی جدی هستیم، برنامه راهبردی را شروع کردیم. با توجه به شعار امسال، ستاد توسعه تولید و اشتغال را در دانشگاه ایجاد کردیم که با این جهت گیری امیدواریم به آن قوت دهیم. به دنبال این هستیم که رشته ها را متناسب با نیاز منطقه ایجاد کنیم.

 

وی گفت: ما نمی توانیم در تهران بنشینیم و رشته بنویسیم بلکه متخصصان و متولیان استان باید کمک کنند تا رشته های جدید را ایجاد کنیم.

 

شمس افزود: ما مجموعه دولتی هستیم اما دولت توان لازم را برای رفع نیازهای ما ندارد.220 کارگاه در کشور داریم که تجهیزات آنها فرسوده است. اگر بخواهیم رشته های جدید را اضافه کنیم، نیاز به کارگاه های بیشتری داریم.

 

وی بیان کرد: سرانه ما در بین دانشگاه های دولتی کمترین است برای همین به دنبال استفاده از ظرفیت خیرین هستیم.

 

کد خبر 665105

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha