کیفیت نقش آفرینیِ زنان در زمینه سازی های ظهور

خبرگزاری شبستان: زنان بخشی از جامعه اند که در حوزه ایمان و کمال، تفاوتی با مردان ندارند و گاه به مقامی بالاتر نیز دست می یابند و کارهای مهمی انجام می دهند که نمونه آن در عصر حاضر نمایان بوده و نشانگر حضور پرشور و معنوی زنان در عرصه های مختلف است.

گروه مهدویت خبرگزاری شبستان: زنان از «ارکان» اصلی جامعه و دارای ویژگی ها و خصایص ویژه ای هستند. زن در اسلام، کانون مهر و محبت و مظهر زیبایی و شادابی است. او اجازه دارد با رعایت موازین شرعی در جامعه حضور یافته و نقش ایفا کند. اما دنیاگرایان و مادیون، نگاه دیگری به زن دارند و از این موجود لطیف، به عنوان کالای تبلیغاتی  استفاده می کنند.

 

در اسلام به زنان فقط دستورات خاصی داده نشده بلکه الگوی کامل و نمونه های پسندیده ای نیز از آنان به دیگران معرفی شده است تا با پیروی از آنان در راه روشن قرار گرفته و یاور دین الهی باشند. در قرآن کریم به نمونه های زیادی از زنان اشاره شده که در دوران رسالت پیامبر اعظم صل الله علیه وآله و ائمه اطهار علیهم السلام در صحنه حاضر و تاثیرگذار بودند.

 

این زنان در دوران غیبت و عصر ظهور نیز با توجه به توانایی های خود، نقش مهمی را ایفا خواهند کرد. خداوند در قرآن تصریح کرده که زن و مرد در پیشگاه الهی از منزلت یکسانی برخوردارند. زنان بخشی از جامعه اند که در حوزه ایمان و کمال، تفاوتی با مردان ندارند و گاه به مقامی بالاتر نیز دست می یابند و کارهای مهمی انجام می دهند که نمونه آن در عصر حاضر نمایان بوده و نشانگر حضور پرشور و معنوی زنان در عرصه های مختلف است.

 

حال اگر او حقیقت و جایگاه وجودی خویش را درک کند و در مسیری که آیین الهی برای وی معین کرده، حرکت نماید، به مقام بسیار والا و ارزشمندی از کمالات روحی و معنوی دست می یابد. چنان که امام خمینی (ره) فرمودند: «از دامن زن، مرد به معراج می رود.» و «ما می خواهیم زن در مقام والای انسانیت خودش باشد... زن باید در سرنوشت خودش دخالت داشته باشد.»

 

بر این اساس هر کس که می خواهد ویژگی یک منتظر را بداند و الگوی خوبی برای دیگران باشد، باید نمونه های خوب و بد آن را از منظر قرآن و تاریخ بشناسد تا خود یک الگوی مطلوب برای دیگران باشد و بتواند خود را به الگوهای شایسته نزدیک کند.

 

از این رو، ضروری است زنان عصر ما، هر چه بیشتر با معارف ناب مهدوی، رسالت ها و وظایف خود آشنا شوند تا بتوانند جامعه را به سوی وضعیت مطلوب سوق دهند و نسلی را تربیت کنند که زمینه ساز ظهور حضرت مهدی موعود عجل الله تعالی فرجه گردند.

 

از مجموع روایاتی که از معصومین علیهم السلام وارد شده و با مطالعه سیر جامعه بشری و مقایسه جایگاه زن در جوامع مختلف، می توان روندی خاص را در دوران آخرالزمان ترسیم کرد. در این دوران وضعیت زنان ایده آل نبوده و حتی در جوامع اسلامی تهدید های جدی ای متوجه آنان است. هر چند امروز زنان مومنه و فعال در عرصه دین کم نیستند ولی فضای کلی روایات آخرالزمانی، هشداری بسیار جدی برای مردم دوران ما است. البته این هشدارها عمومیت ندارد و زنان منتظر باید با تلاش و کوشش و انجام واجبات و ترک محرمات، از گسترده شدن آن جلوگیری کنند که این مهم به یقین از عهده زنان جامعه اسلامی برمی آید.

 

از جمله این روایات، نقلی از پیامبر اسلام صل الله علیه وآله در این رابطه است که در جمع اصحاب خود فرمودند: «چگونه می شود حال شما هنگامی که زن های شما فاسد شوند و جوانان شما به فسق و فجور بگرایند و شما نیز به جای امر به معروف، امر به منکر و نهی از معروف نمایید و معروف را منکر و منکر را معروف بپندارید؟» اصحاب با تعجب سوال کردند: آیا چنین وضعی پیش خواهد آمد؟ فرمودند: «بله، بدتر از این هم خواهد شد. هنگامی که زن ها برای طمع دنیا در داد و ستد همسران شان شرکت کنند. خود را به شکل مردها در آورند و زنا به صورت یک فضیلت برای زن بازگو می شود و حیا از بین می رود.»  و ادامه دادند: «در آخر امت من، مردانی پیدا می شوند که زنان شان در عین لباس پوشیدن، لخت و عریان هستند و برسرشان چیزی همانند کوهان شتران است، آنها عطر بهشت را نمی شوند آنها را لعن کنید که آنها از رحمت خدا به دور هستند.»

 

حضرت(ع) در همین نقل فرموده است: «در آن زمان زن را ببینی که با خشونت با همسرش رفتار می کند، آنچه را شوهرش نمی خواهد انجام می دهد و از درآمد شخصی خود به شوهرش انفاق می کند و شوهرش نیز برای چیز اندکی از مال دنیا راضی شده و ناملایمات همسرش را تحمل می کند.» در آخرالزمان زنان حکومت می کنند و کودکان امر و نهی می کنند و آن زمان مردم با لباس ظاهری خود به یکدیگر فخر فروخته و مباهات می کنند. (1)

 

امام صادق علیه السلام نیز در روایتی می فرمایند: «در آن زمان زنانی را خواهی دید که معیشت آنان با خودفروشی و از راه حرام تامین می شود.»

 

جامعه پیش از ظهور جامعه ای آکنده از فساد و بی بند و باری اخلاقی است و از فسادهای رایج آن زمان هم جنس بازی است. به صورتی که جنبه قانونی پیدا می کند و به آن رسمیت داده می شود و اگر کشوری زیر بار این فساد اخلاقی نرود، به آن اعتراض می کنند و او را مورد تمسخر قرار می دهند. حال اگر زنان جامعه اسلامی در احیای فرهنگ ناب اسلامی بکوشند و با پر کردن خلأهای معنوی فرزندان و همسران و ...، جلوی به انحراف کشیده شدن آنها را بگیرند، بسیاری از معضلات اجتماعی و ضد دینی حل خواهد شد، آنان با فرهنگ سازی و فعالیت در عرصه های مختلف می توانند، جلوی گسترش تاریکی زنان آخرالزمان را بگیرند و زمینه را برای ظهور منجی موعود(عج) فراهم آورند.

 

نکته مهم در زمان غیبت و آخرالزمان این است که انسان باید مراقب خود و خانواده اش باشد تا مبادا اسیر شیاطین گمراه کننده گردد و تنها راه نجات از همه خطرات و بدعت ها پناه بردن به خداوند، قرآن و عترت(ع) است.

 

پس زنان باید به کارنامه خویش توجه کنند و در برابر تهاجمات، حافظ جامعه و دین باشند. نگاهی به گذشته تاریخ صدیاله اخیر نیز گواه این است که زنان جامعه اسلامی توان این کار را دارند.

 

پی نوشت ها:

1.صحیح مسلم،ج۶، ص۱۶۸؛ بشارة الاسلام، ص ۲۵

2. بحارالانوار، ج 52، ص256

 

*برگرفته از «قرآن، امام مهدی(عج) و زنان» نوشته محمدرضا نصوری

کد خبر 665788

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha