ایران، ترکیه و مساله قفقاز

خبرگزاری شبستان:جمهوری قفقاز جنوبی در میان ایران و ترکیه قرار داشته و هر دو از منظر فرهنگی و سیاسی متاثر از ‌آن چیزی هستند که در تهران و ‌آنکارا رخ می دهد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روزنامه حریت ترکیه، تهران و آنکارا کشورهای تاثیر گذار اصلی در منطقه قفقاز به شمار می روند و البته ایران جایگاه بهتری نسبت به ترکیه در اختیار دارد زیرا مناسبات ترکیه و ارمنستان تحت تاثیر قتل عام ارامنه در سال ۱۹۱۴ توسط دیکتاتوری عثمانی با چالش های جدی رو به رو است. از سوی دیگر جمهوری کوچک آذربایجان و ترکیه روابط خوبی دارند اما باکو و ایروان کماکان چالش های جدی را در مناسبات خود می بیند و مذاکرات مینسک هم نتوانسته است چالش های فوق را حل و فصل کند.

در حالی که چالش اصلی در منطقه جنوب آسیا و خاورمیانه است قفقاز فراموش شده است. کشورهای آذربایجان، گرجستان و ارمنستان مشکلات فراوانی دارند. حضور اولیگارش های فاسد در حاکمیت های این جمهوری ها که در مقابل دموکراسی عمل می کنند در کنار قدرت گرفتن ایران و ترکیه در کنار روسیه و سهم خواهی این سه کشور وضعیت را پیچیده تر کرده است.

می توان با جدیت گفت منطقه قفقاز جنوبی "بحران های یخ زده"‌ ای را تجربه می کند که در چهار محور هویت ملی، مرزها، اقتصاد فاسد و مساله قومیتی خلاصه می شود. در این بین ارتباط با ایران و حضور تجار و صنعت گران ایرانی نوعی رقابت منطقه را بوجود آورده است.

ایران به عنوان یک قدرت میانه توانسته است اعتماد دولت های منطقه ای را جلب کند و با آنها وارد تجارت و تعاملات اقتصادی شود . این مساله با ارتباط فرهنگی تحکیم یافته و به تهران در مقابل روسیه و ترکیه سهم بالاتری داده است.

 

کد خبر 667027

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha