به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل در چهارمین همایش پدافند جامع کشور با بیان اینکه دفاع جامع دفاعی کامل در برابر تهدیدات است، گفت: دفاع دو مولفه دارد؛ دفاع نظامی و غیرنظامی؛ تهدیدات در دفاع نظامی در 4 حوزه زمین، هوا، دریا و فضا قرار می گیرند و دفاع غیرنظامی نیز به معنای حفاظت از مردم برای تامین نیازمندیهای آنها در زمان جنگ است.
وی با بیان اینکه دفاع عامل و غیرعامل در کشور متفاوت است، گفت: در جمهوری اسلامی پدافند غیرعامل سازمانی برای سازماندهی دفاع غیرنظامی در یک راهبرد منسجم با دولت و نیروهای مسلح است.
رییس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه تهدیدات تغییر کرده و دارای چارچوب جدید است، تصریح کرد: در این جنگ کسی برنده است که ارتباط میان مردم و حکومت را برقرار کند و مردم را حفظ کند.
سردار جلالی با بیان اینکه حکومت تامین نیازمندیهای مردم را بر عهده دارد، خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم در تهدیدات جدید رابطه میان مردم و حکومت را حفظ کنیم و نیازمندیهای مردم را از طریق حکومت برآورده کنیم در حقیقت توانسته ایم تهدیدات را کنترل کنیم.
وی گفت: دشمن استراتژی مختلفی برای براندازی و قطع ارتباط میان مردم و حکومت فراهم می کند و امریکایی ها در این زمینه تلاش می کنند در میان مردم و حکومت جدایی بیاندازند. در تصویر جامع دفاع حفظ پیوستگی نیروهای مسلح و مردم و داشتن طرح های جامع برای صیانت از مردم در شرایط اضطراری بسیار مهم است در حقیقت پیوستگی مردم و نیروهای مسلح اولویت جدی است که باید به آن توجه شود.
وی اظهار کرد: پدافند جامع جمع دفاع عامل و غیر عامل است که دفاعی کامل را شکل می دهد.
رییس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه جنگهای ناهمطراز بیشتر در حوزه سایبری شکل می گیرند، اظهار کرد: بر همین اساس سهم دفاع عامل و غیرعامل نیز براساس طراز دشمن در این جنگ مشخص می شود پدافند غیرعامل یعنی دفاع در برابر تهدیداتی که متغیر هستند.
وی با بیان اینکه تهدیدات در دو مولفه تعریف می شوند، گفت: در مولفه انسانی تهدیدات از جنس دکتری دقت راهبردی است مانند تغییراتی که با تغییر یک ریاست جمهوری در حوزه تفکرات و استراتژیک می تواند در تهدیدات جدید شکل بگیرد. مولفه دوم مولفه فیزیکی است که تجهیزات، ابزار آلات و زیرساختها را شامل می شود. در تهدیدات جدید با متغیرهای پویا روبرو هستیم و هر یک از این دو مولفه که تعبیر شد متغیر هستند.
سردار جلالی با اشاره به هزینه های بالای نیروهای مسلح تصریح کرد: دلیل این هزینه های بالا مساله پویایی تجهیزات و تهدیدات است که باید متناسب با آن تغییر کند. در آینده نزدیک ارتش هایی خواهیم داشت که در آنها جنگهای سایبری شکل می گیرد و این جنگها از فاصله دور هدایت می شوند. امریکایی ها در این گونه جنگها فرماندهی سایبری نظامی تعریف کرده اند. ما با پدیده جنگ نظامی و سایبری مواجه هستیم که در آن اقتصاد و مردم؛ محور هستند از این رو باید این فضا را بشناسیم و نحوه تلفیق این تهدیدات را تشخیص دهیم. ارتش و سپاه باید زیرساختهای دفاع آفند سایبری را داشته باشند و متناسب با تهدیدات به روز شوند.
وی با بیان اینکه موضوع آماده شدن نیروهای مسلح در آفند سایبری یک موضوع جدی و اساسی است، افزود: ایجاد قدرت و پاسخ دادن به حملات سایبری در سیاستهای کلی نظام تاکید شده است. باید درک درستی از جنگ داشته باشیم و تکنولوژی و فناوری جدید را بشناسیم و سناریوهای تهدید را نیز شناسایی کنیم. در جنگهای آینده با موضوعات مختلف سایبری روبرو هستیم. دشمن در جنگهای تکفیری از تمام ابزارهای فناوری علیه ما استفاده می کنند. نیروهای مسلح در بخش فناوری باید اتکای بیشتری به این موضوع داشته و به آن جدی تر بپردازند و آمادگی لازم در این حوزه را ایجاد کند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: زیرساختهای کشور را باید به سمت هوشمند هدایت کنیم. برآورد جهانی این است که در 5 سال آینده 30 میلیارد وسیله الکترونیکی به هم وصل می شوند و ما باید خود را برای مواجهه با این حوزه ها آماده کنیم. امیدواریم این همایش فهم بهتری از تهدیدات را به ما ارایه دهد.
نظر شما