به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، ناهید یزدی در نشست خبری که ظهر امروز (14 آبان) در سالن جلسات معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد، بیان کرد: حدود 14 مناسبت در حوزه بهداشت در فصل پاییز داریم که تب مالت و آنفلوانزا از جمله برنامههای فصلی است که باید اطلاعات کافی در این زمینه به مردم داده شود.
وی ادامه داد: برخی افراد به دلیل تصورات نادرست تمایل ندارند واکسن آنفلانزا را بزنند در حالی تمام واکسن های وارداتی مورد تائید وزارت بهداشت است.
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین اضافه کرد: افرادی که به تخم مرغ حساسیت دارند بهتر است از تزریق واکسن آنفلوانزا خودداری کنند در غیر این صورت افراد گروه سنی شش تا 18 سال و افرادی که به دلیل بیماری های پوستی کورتون مصرف می کنند، باید واکسن آنفلوانزا را بزنند البته مادران بارداری که به واکسن آنفلوانزا حساسیت نشان دادهاند باید در تزریق آن دقت لازم را داشته باشند.
وی با هشدار نسبت به آنفلونزای پرندگان عنوان کرد: باید تخم مرغ و گوشت مرغ را به خوبی بپزیم و افراد مختلف به ویژه کودکان باید از تماس با پرندگان مرده خودداری کنند.
یزدی در ادامه با تاکید بر اینکه مصرف لبنیات غیرپاستوریزه در انتقال بیماری تب مالت بسیار موثر است، اظهار کرد: به مردم روستایی که تماس بیشتری با دام ها دارند توصیه می کنیم که از دستکش، چکمه و ماسک استفاده کنند.
وی توضیح داد: آمار بروز تب مالت تا پایان سال گذشته 31.2 درصد در 100 هزار جمعیت بوده که این آمار در شش ماهه اول سال جاری نسبت به زمان مشابه در سال گذشته کاهش داشته است؛ بیماری تب مالت مشترک بین دام و انسان بوده بنابراین بهتر است شیر مصرفی خانواده ها به مدت سه تا پنج دقیقه جوشانده شود تا ویروس تب مالت از بین برود و جوشاندن شیر به مدت 20 دقیقه موجب از بین رفتن تمام ویتامین های مفید آن می شود.
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین با اشاره به 23 آبان ماه روز جهانی دیابت گفت: دیابت ارتباط تنگاتنگی با بیماری های قلبی و عروقی دارد؛ شعار سال 2017 که سازمان جهانی بهداشت برای روز دیابت اعلام کرده زنان و دیابت است چراکه این قشر از جامعه تأثیرگذاری بیشتری بر روی سایر اعضای خانواده دارند.
وی تصریح کرد: حدود 200 زن دیابتی در جهان وجود دارد، تا سال 2040 این آمار به 313 میلیون زن دیابتی خواهید رسید و باید توجه کرد که دیابت بیماری است که سایر ناتوانی ها را به دنبال خود می آورد.
یزدی افزود: در دیابت نوع یک در بدن افراد انسولین تولید نمی شود و باید به صورت مداوم دارو تزریق کنند و اما دیابت نوع 2 به دلیل سبک زندگی ناسالم، کم تحرکی، مصرف دخانیات و مشروبات الکی، استفاده از اسیدهای چرب های اشباع و ترانس، تعذیه نادرست به وجود می آید.
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین اضافه کرد: در بدن افرادی که دیابت دارند قند جذب سلول ها نشده و مانند یک سم در داخل می ماند که در نهایت موجب از بین رفتن قلب، کلیه و شبکیه چشم می شود.
وی خاطر نشان کرد: امروزه بیماری دیابت را همگیری نهفته می گویند و همه ما باید به یاد داشته باشیم که تنها با آزمایش قندخون و غربالگیری این بیماری مشخص خواهد شد؛ از سال 1980 تا 2014 به طور تقریبی شیوع بیماری در کل دنیا دیابت 2 برابر شده است که این نشان می دهد شیب ابتلا به این بیماری بسیار تند است.
یزدی عنوان کرد: در کشور ایران در سه دهه اخیر شیوع دیابت سه برابر رشد داشته است در پیمایشی که در سال 95 صورت گرفته شیوع قند خون در افراد بالای 25 سال حدود 9.5 درصد بوده است که این عدد در استان قزوین 9.2 درصد برآورد شده است.
وی یادآور شد: 9 درصد مرگ و میر در کل دنیا را دیابت شامل می شود و افراد برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری باید تحرک داشته باشند و مصرف روزانه سه واحد میوه و سبزی را در زندگی خود لحاظ کنند و نسبت به تست آزمایش قند و چربی خون حساس تر باشند.
نظر شما