کانون‌ها مجری فرهنگ قرآنی و سبک زندگی اسلامی هستند

خبرگزاری شبستان: رسول چهارمحالی، مدیر کانون فرهنگی هنری هشتمین ستاره درخشان گفت: کانون‌های فرهنگی هنری مساجد می‌توانند محلی برای ایجاد فرهنگ قرآنی و سبک زندگی اسلامی باشند.

رسول چهارمحالی، مدیر کانون فرهنگی هنری هشتمین ستاره درخشان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان تهران ضمن اشاره به نیاز ایجاد فرهنگ قرآنی در میان نسل چهارم انقلاب اسلامی گفت: یکی از مهمترین دغدغه‌ها و نیازهای جامعه امروز برای نوجوانان آشنایی با فهم قرآن و بکار گیری آن در زندگی است. ایجاد فرهنگ قرآنی در میان نسل چهارم انقلاب که شاکله آن نوجوانان هستند به طرق مختلف و توسط نهاد‌ها در کشور صورت می‌گیرد که یکی از این نهادها در ایجاد فرهنگ قرآنی کانون‌های فرهنگی وهنری مساجد کشور است.

وی ادامه داد: کانون فرهنگی و هنری هشتمین ستاره درخشان یکی از مکان‌های است که برای ایجاد فرهنگ قرآنی و سبک زندگی اسلامی در میان نوجوانان تلاش‌های بسیاری انجام داده است. این کانون که در مسجد امام رضا(ع) شهرستان ملارد واقعه شده است از سال 1390 تاسیس و اکنون 6 سال از زمان فعالیت آن می‌گذرد و در این مدت فعالیت‌های بسیاری را در زمینه‌های فرهنگی و هنری برای جوانان و نوجوانان محله داشته است.

مدیر کانون فرهنگی هنری هشتمین ستاره درخشان با اشاره به نوع فعالیت و برنامه‌های که برای جوانان و نوجوانان عضو کانون در نظر گرفته می‌شود تصریح کرد: با توجه به خط و مش ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، تمامی کانون‌ها برنامه‌های متنوع فرهنگی برای جوانان و نوجوان در نظر می‌گیرند که بعضی از این برنامه با نام و زمان مشخصی برگزار می‌گردد که برای مثال می‌توان به برنامه‌ها اوقات فراغت در ایام تابستان و یا برنامه‌های قرآنی مدهامتان و نظیر آن را اشاره کرد.

چهارمحالی بیان داشت: غیر از فعالیت‌های فرهنگی، هنری و دینی که برای کانون‌ها در نظر گرفته شده است خود کانون‌ها نیز با برنامه ریزی دارای برنامه‌های خواهند بود. اکنون با توجه به اینکه دوره اوقات فراغت تابستان به پایان رسیده است، برنامه و فعالیت‌های کانون‌ها نیز شامل برنامه‌های می‌شود که خود کانون طراحی کرده است. در همین راستا کانون هشتمین ستاره درخشان نیز فعالیت‌های خود را در بخش مذهبی به صورت کلاس‌های هفتگی مانند تلاوت، تفسیر قرآن، نهج البلاغه، امر به معروف و نهی از منکر، طرح تلاوت نور همراه با خواندن معنی آیات تلاوت دنبال می‌کند. در برنامه‌های فرهنگی نیز کلاس‌ها و کارگاهای آموزشی برای علاقه‌مندان در نظر گرفته شده است.

وی همچنین با اشاره به لزوم جذب جوانان و نوجوانان به کانون فرهنگی و هنری و مساجد با استقاده از راه‌های نوین گفت: با توجه به تغییر نیازهای جوانان و نوجوانان در جامعه امروز استفاده از راه های نوین مانند دسترسی به اینترنت، ایجاد فضاهای پرنشاط، طراحی برنامه های متنوع مناسبتی و شاد، ایجاد فضای معنوی متناسب با ذاعقه آنها از ملزومات جذب جوانان و نوجوانان به کانون و مسجد است.

مدیر کانون فرهنگی و هنری هشتمین ستاره درخشان ادامه داد: اگر کانون ها با حمایت مالی و استفاده از توانمندی جوانان، به ابزار روز مجهز باشند می توانند بستر مناسبی برای ایجاد شغل و فرهنگ سازی برای جوانان و نوجوانان فراهم سازند.

چهارمحالی در خصوص ایجاد کانون‌های معین در بین دیگر کانون‌ها و پیگیری مسائل اداری کانون‌ها اظهار داشت: تغییر نام بعضی از کانون‌ها به نام معین و ایجاد ماهیت جدید برای آنها را شاید بتوان یکی از بهترین تغییرات در راستای بهبود عملکرد کانون‌ها دانست چرا که با این اتفاق بار اداری دبیرخانه کمتر و از طرفی تعامل میان کانون‌ها بیشتر شده است. از آنجایی که کانون‌های استان و شهرستان‌های تهران می‌بایستی برای هماهنگی برنامه‌ها و مسائل اداری به دبیرخانه استان تهران یا شهر تهران مراجعه کنند با ایجاد کانون معین دیگر نیازی به حضور مستقیم در دبیرخانه نخواهند داشت و علاوه بر این نیز بسیاری از برنامه با مدیریت خود کانون‌ها صورت می‌گیرد.

وی در پایان با اشاره به مشکلات موجود در کانون‌ها بیان داشت: اکثر کانون ها با توجه به مشکلات تجهیزاتی در حال فعالیت هستند برای مثال در منطقه ملارد اکثر کانون ها سیستم رایانه، ویدئو پرژکشن و حتی میز و صندلی ندارند و این باعث می‌شه راندمان کار در کانون‌ها پایین بیاد. اگر برای کانون‌ها ردیف بودجه مشخص شود بدون شک در بازدهی و فعالیت آنها تاثیر مثبت خواهد داشت.

 

کد خبر 667763

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha