به گزارش خبرگزاری شبستان،احمدرضا معتمدی کارگردان فیلم سینمایی «آلزایمر» در این نامه آورده است:
اکنون که از طریق مطبوعات آگاهی یافتم که هیات محترمی برای انتخاب فیلم ایرانی جهت فستیوال اسکار گزیده شده است؛ بدین وسیله از آن هیات منتخب تقاضامند است تا فیلم سینمای «آلزایمر» را از کاندیداهای گزینش فیلم برای اسکار خارج نمایند. بنده در طول سی سال حضور در سینمای ایران، همواره مبتلا به محرومیتها و تبعیضهای خرد و کلان بودم و ایستادن بر جایگاهی که نسل جدید را، متوهم به بیعدالتی و پایمال نمودن حق دیگران از ناحیه این جانب نموده است؛ صواب نمیدانم.
ده سال در دهه 1360 علیرغم نوشتن فیلمنامههای متفاوت از فیلمسازی محروم بودم. فیلم «زشت و زیبا»ی من علیرغم تماس تلفنی دبیر جشنواره با این جانب، به کن ارسال نشد. فیلم «دیوانه از قفس پرید»، علیرغم اکران هر روزه در زمان جشنواره تا سپیده صبح، و استقبال بینظیر مردم، فیلم دوم از ناحیه تماشاگران معرفی شد تا پرمخاطبترین فیلم سال را بشود یک ماهه از اکران برداشت و ... .
بالاخره اکنون فیلم «آلزایمر» تنها به دلیل اعلام نامزدی جهت اسکار، مورد بایکوت و غضب و فحاشی و لعن و نفرین از ناحیه فرهنگ پروران این مرز و بوم واقع شده است. تا آن جا که بنده با بیش از سی و پنج سال پژوهشگری و دانشجویی در حوزه فلسفه و هنر، در ساحت رسانهها، به نابخردی و دشمنی با معرفت و عقلانیت و فضل فروشی در عین بی سوادی متهم شدم.
حال آن که «آلزایمر» تنها کوششی است محدود با بضاعت اندک و الکن بنده در جهت کشف قواعد زبان رسانه در جهت انتقال میراث متعالی عقلانی و اشراقی خودمان.
«آلزایمر» نه سفارش دولتی است و نه این جانب در طول این سی سال یک سطر سفارش پذیرفتهام. چرا که هنر را اساسا سفارش نمیانگارم و این طی طریق را به صلاح فرهنگ نمیپندارم. زیاده مصدع شدم از این همه نامهربانی رنج میبرم.
سپاس شما راست.
به گزارش شبستان،چندی پیش در شب افتتاحیه نمایش فیلم«آلزایمر»،مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی این فیلم را گزینه مناسبی برای نمایندگی ایران در اسکار معرفی کرد که این اظهار نظر واکنشهایی را نسبت به این فیلم در پی داشت.
پایان پیام/
نظر شما