به گزارش خبرگزاری شبستان، سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل و رئیس شورای سیاست گذاری همایش ملی دفاع سایبری پیرامون اهداف و برنامه های این همایش در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: در دهه اخیر تکنولوژی و پیشرفت در کنار حوزه های خدماتی و رفاه اجتماعی تهدیداتی را نیز برای جامعه و کشورها تولید می کند. این خدمات در کنار فن آوری ارتباطات و اطلاعات ثروت، قدرت و تسلط را برای کشورها ایجاد کرده است که تا حد زیادی نیز برای کشورهای در حال توسعه تهدیدات مختلفی را رقم می زند.
وی افزود: موضوع سایبر و فضای سایبری که برخی به عنوان دنیای مجازی می شناسند، در برگیرنده تمام فضای واقعی در فضای سایبری است که بخش زیادی از نیازمندی ها را در عرصه های مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی با ارائه خدمات پاسخ می دهد.
سردار جلالی با بیان اینکه هر کشوری به هر میزانی که از فن آوری استفاده می کند می تواند مورد تهدید هم قرار گیرد، تصریح کرد: با توجه به اینکه کشور ایران نیز در حال توسعه و پیشرفت است به جهت تهدیدات مختلف در فضای سایبری بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به برگزاری همایش ملی دفاع سایبری پنجم و ششم بهمن در تهران خاطرنشان کرد: با توجه به ابلاغ مقام معظم رهبری و سیاست های اصلی نظام جمهوری اسلامی در حوزه سایبری این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است که یکی از اهداف اصلی این همایش اجرای سیاست های راهبردی مقام معظم رهبری در فضای سایبری است.
وی ادامه داد: تهدید در فضای سایبری، تهدید در حوزه امنیت ملی و تمام حوزه های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی را در برمی گیرد. جنگ سایبری دارای ابعاد مختلف فنی، امنیت سرمایه ها و حوزه های مختلف اجتماعی و سیاسی است؛ اما موضوع جنگ سایبری به لحاظ علمی و ادبیاتی هنوز توسعه نیافته و قوانین و مقررات دستگاه کنترل و رصدکننده نیز برای آن تعریف نشده است.
سردار جلالی با اشاره به حمله ویروس «استاکس نت» در سال گذشته از سوی آمریکا و اسراییل یادآور شد: سال گذشته شاهد حمله آمریکا و اسراییل با این ویروس به فضای سایبری بودیم که این تهدید را برای جمهوری اسلامی از تهدیدی بالقوه به بالفعل تبدیل کرد.
وی پیرامون اهداف این همایش افزود: راهکارها و الزامات سیاست راهبردی مقام معظم رهبری در فضای سایبری، تحلیل وضعیت موجود و رصد وضعیت سایبری، تعیین جایگاه و وظایف نهادهای کشوری در این حوزه، گسترش و نهادینه کردن فرهنگ دفاع سایبری از جمله اهداف مهم این همایش است.
رئیس همایش ملی دفاع سایبری خاطرنشان کرد: سازمان پدافند غیرعامل، پژوهشکده فناوری، انجمن علمی پدافند و جهاد دانشگاهی برگزار کننده و دانشگاه مالک اشتر، پدافند غیرعامل، دانشگاه دفاع ملی، دانشگاه فارابی، دانشگاه تهران، دانشگاه شریف، دانشگاه امام حسین (ع) و انجمن علمی رمز، حامیان علمی این همایش نیز هستند.
وی دشمن شناسی و شناسایی تهدیدات را یکی از محورهای اصلی همایش خواند و ادامه داد: آینده پژوهی و روند توسعه در حوزه دفاع سایبری، بررسی اثرات راهبردی شبکه های اجتماعی و امنیت ملی، سناریوی های تهدید در جامعه، مطالعه تشویقی تهدیدات سایبری در سایر کشورها و راهبردهای دشمن در حوزه سایبر از جمله محورهای دیگر این همایش است.
سردار جلالی بررسی وضعیت و ظرفیت موجود کشور در حوزه دفاع سایبری، برنامه دستگاه های اجرایی و فضای اطلاعات در کشور، بررسی ضعف ها و آسیب پذیری ها در این حوزه و راهبردها و راهکارهای دفاع سایبری را از محورهای دیگر همایش برشمرد.
وی افزود: از اول مهرماه تا نیمه آذر زمان دریافت مقالات همایش دفاع سایبری است که از زمان ارسال مقالات، تا زمان پایان فراخوان با توجه به شاخص های علمی و پژوهشی مقالات مورد بررسی قرار می گیرند.
رئیس همایش دفاع سایبری تصریح کرد: در این همایش تأکید بر شاخص های علمی و پژوهشی به شکل انحصاری
شده است و از مقالات علمی و پژوهشی استفاده می کنیم که بیشتر به عنوان مقالات علمی، کاربردی اجرایی و ترویجی تدوین شده باشد.
سردار جلالی با اشاره به تدوین برنامه های سابری و کامپیوتری از سوی طرحهای خارجی و استفاده از این برنامه ها در فضاهای مختلف اینترنتی داخل کشور اظهار کرد: نرم افزارهایی که از خارج وارد می شود به صورت بسته است و ما در مورد راه های نفوذی در آن اطلاعات کاملی نداریم به همین جهت با توجه به ابلاغیه مقام معظم رهبری پیرامون دفاع سایبری باید به تولید بومی در این زمینه بپردازیم، زیرا امنیت خارجی در این حوزه قابل قبول نیست.
گفتنی است؛ نشست خبری همایش ملی دفاع سایبری امروز 23 شهریور در ساختمان اصلی جهاد دانشگاهی برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما