به گزارش خبرنگار شبستان، رضوانه حکیمزاده، معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در انجمن حمایت و یاری آسیبدیدگان اجتماعی گفت: همه اقداماتی که شما فعالان در حوزه HIV انجام می دهید باید منجر به این شود که بدون اینکه مردم درگیر بلایای طبیعی شوند از یک زندگی سالمی برخوردار باشند.
وی بیان کرد: سه موضوع آموزش،سلامت و اقتصاد، کشورها را به گروههای مختلف تقسیم میکند.
معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: ایران در شاخص توسعه انسانی در ایران رتبه 69 در دنیا را دارد.
حکیمزاده بیان کرد: بیشترین میزان امید به زندگی در کشور ژاپن با 89 سال است و ژنو در رتبه اول قرار دارد. در سال 2016 میزان امید به زندگی این کشور 81.2 درصد و میزان سال های مورد انتظار در تحصیل 17.7 درصد بود و همچنین درآمد سرانه این کشور نیز 64 هزار دلاراست.
وی با بیان اینکه امید به زندگی در ایران 75 سال است، اظهار کرد: از سال 1990 رشد خوبی در این زمینه داشتیم همچنین میانگین سال های مدرسه رفتن در ایران متوسط 8.8 درصد و میانگین سواد 8 تا 9 کلاس است. شاید گفته شود چرا میانگین سال های مدرسه رفتن در کشور ما 8.8 باشد به دلیل اینکه ایران چند میلیون نفر بی سواد دارد به این میزان افزوده می شود.
حکیم زاده افزود: برای کشور گینه که در ته جدول قرار دارد امید به زندگی آنها 59 سال است و میانگین سال های مورد انتظار مدرسه آنها 8.8 درصد است و میانگین سواد یک شخص گینه ای 2.6 درصد با درآمد سرانه 1058 پوند می باشد.
وی با اشاره به نقش سرمایه گذاری در آموزش تصریح کرد: به هر میزان میانگین سال های مدرسه رفتن افزایش یابد به همان میزان ایدز در جامعه کاهش می یابد و بالعکس.
معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش اذعان کرد: به هر میزان میانگین سال های مدرسه رفتن کاهش می یابد به همان میزان هم درآمد سرانه کاهش پیدا می کند که آموزش سلامت یکی از مهمترین و پربازده ترین آموزش هایی است که به شما کمک می کند.
حکیمزاده با بیان اینکه آموزش جنسی یکی از موارد ممنوعه در جامعه ما محسوب می شد، تصریح کرد: برنامه امروز نشان می دهد که ما مسئله را پاک نکردیم و همچنان صورت مسئله را داریم، این کار شما به حساسیت جامعه نسبت به این مسئله کمک می کند.
وی بر لزوم آموزش خانواده ها تاکید کرد و افزود: سرمایه های فرهنگی رابطه تنگاتنگی با شیوع شناسی ایدز دارند.
وی گفت: به صورت نظام مند دو موضوع مهم را ما می توانیم با همراهی و همکاری یکدیگر پیش ببریم، اینکه ما چه آموزش هایی را ارایه دهیم که در کودکان مان آگاهی ایجاد کنیم و نگرانی مردم را در این زمینه کاهش دهیم، چون ما با انجام این اقدامات می خواهیم کاری کنیم که آینده بهتری برای فرزندانمان رقم بخورد. قطعا کم کردن دردهای این قشر بسیار ارزشمند است.
معاون ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: بیشترین کودکان ما از طریق مادران خود مبتلا به HIV می شوند لذا آموزش آنها نیز بسیار مهم و ضروری است.
حکیم زاده با بیان اینکه بیشترین میزان ابتلا به ایدز در کشورهای فقیر است، افزود: در کشور ما هم در اقشار آسیب پذیر بیشتر دیده می شود هرچند ما نمی خواهیم بگوییم فقط خانواده های آسیب پذیر درگیر این مسئله هستند.
وی با بیان اینکه میزان ایدز در کشورهای مسلمان کمتر بوده، گفت: در بین کشورهای فقیر کشورهای مسلمان درصد پایینی داشتند ،مثلا زیمبابوه و یمن از لحاظ فقر تفاوت چندانی با هم ندارند ولی در کشورهای مسلمان به دلیل باورهای دینی که وجود دارد میزان ابتلا به ایدز کمتر مشاهده شده است.
نظر شما