به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، نشست خبری دهه وقف و رونمایی از طرحهای کمپین بزرگ همه واقف باشیم صبح امروز با حضور حجت الاسلام علی محمدی رییس سازمان اوقاف، حجت الاسلام احمد شرفخانی معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان و جمعی از مسئولان این سازمان برگزار شد.
حجت الاسلام محمدی در ابتدای این نشست با بیان اینکه در روایات متعددی از صدقه جاریه به وقف تعبیر شده است، گفت: پیامبر اسلام و ائمه موقوفات را به عنوان سنت حسنه ای برای مسلمانان به عنوان یادگار گذاشتند و هر کدام در دوران خود صدقه ای را با نیت خاصی مشخص کرده و متن وقف نامه برای آن می نوشتند.
وی با بیان اینکه وقف مختص اسلام نبوده و در سایر ادیان الهی کاربرد داشته است، خاطرنشان کرد: پیامبر اسلام این حکم را امضا کرده، آن را کمال بخشیده و توسعه دادند.
حجت الاسلام محمدی با بیان اینکه وقف در موضوعات مختلفی به دولت و ملت خدمات رسانی داشته است، اظهار کرد: یکی از خدمات مهم موقوفات خدمات درمانی است به طوری که بیش از 1400 موقوفه درمانی مانند بیمارستان، درمانگاه و مراکز بهداشتی در کشور وجود دارد.
25 درصد مراکز درمانی کشور موقوفه است
رییس سازمان اوقاف با بیان اینکه طبق آمار 25 درصد مراکز درمانی کشور موقوفه است، تصریح کرد: 133 بیمارستان موقوفه در کشور و 30 بیمارستان موقوفه در استان تهران به ارایه خدمات درمانی می پردازند.
وی با اشاره به خدمات علمی، آموزشی و فرهنگی موقوفات گفت: بیش از 6 هزار موقوفه علمی، آموزشی و پژوهشی مانند مدارس آموزش و پرورش، حوزه های علمیه و دانشگاه ها در کشور وجود دارد. در این راستا 40 دانشگاه موقوفه و 1400 مدرسه آموزش و پرورش موقوفه در کشور به ارایه خدمات علمی می پردازند.
حجت الاسلام محمدی با اشاره به خدمات فرهنگی و عبادی موقوفات مانند مساجد، حسینیه ها و تکایا گفت: بیش از 70 هزار مسجد و 16 هزار حسینیه و تکیه با موضوع وقف فرهنگی به خدمات فرهنگی می پردازند.
حجت الاسلام احمدی با اشاره به برخی اقدامات مهم موقوفات گفت: ایجاد موقوفات یک حرکت هدفمند، برنامه ریزی شده و سیاستگذاری شده می باشد. در این راستا باید حقوق موقوفات و واقفین را بدهیم و برای هر کدام وقف نامه تنظیم کنیم.
رییس سازمان اوقاف با بیان اینکه از سال 91 تاکنون اسناد وقفی مطالعه شده و در سامانه ثبت گردیده و نیات واقفین نیز استخراج شده است که این حرکت بی نظیر بوده است.
وی با بیان اینکه بیش از 500 هزار صفحه وقف نامه بررسی و ثبت شده است، ادامه داد: نسبت به اخذ سند مالکیت رسمی این موقوفات نیز در گام دوم اقدام کردیم.
حجت الاسلام احمدی با بیان اینکه از زمانی که قانون ثبت در ایران به وجود آمد تا پایان سال 88، 64 هزار و 500 سند برای موقوفات گرفته شده و از سال 89 تا 96 بیش از 70 هزار سند رسمی برای موقوفات اخذ شده است.
رییس سازمان اوقاف با اشاره به حل مشکلات مردم در مورد موقوفات افزود: در این راستا 18 تفاهم نامه با دستگاه های مختلف تنظیم شده و 16 تفاهم نامه آن عملیاتی شده است تا مشکلات مردم و موقوفات حل شود.
پیگیری مطالبات بیش از 11 هزار رقبه در تصرف دستگاه های دولتی
وی با بیان اینکه شناسایی مستاجران و متصرفان موقوفات بخصوص دستگاه های دولتی از جمله اقدامات این سازمان بوده است، گفت: بیش از 11 هزار رقبه در تصرف دستگاه های حکومتی بوده و 25 هزار هکتار شناسایی شد و مطالبات آنها احصا گردید.
حجت الاسلام محمدی با بیان اینکه پیگیری مسایل حقوقی در محاکم با قوت و جدیت جهت استیفای حقوق موقوفات صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات مهم عمران و آبادانی رقبات موقوفات است به طوری که بیش از 10 هزار رقبه باید نوسازی شده و معادل 200 هزار میلیارد تومان بودجه برای این امر لازم است این در حالی است که از سال 68 تا 88 سه هزار رقبه ایجاد شده و از سال 89 تاکنون چند برابر این تعداد ثبت گردیده است.
پیگیری حق و حقوق موقوفات از مستاجران از اقدامات مهم سازمان اوقاف
رییس سازمان اوقاف با اشاره به پیگیری حق و حقوق موقوفات از مستاجران تصریح کرد: اجرای جانمایی رقبات جهت شناسایی رقبات از دیگر اقدامات سازمان است که طبق گزارش بیش از 30 هزار از رقبات شناسایی شده اند.
وی با بیان اینکه تعریف شاخص بهره وری برای موقوفات از دیگر اقدامات می باشد، ادامه داد: از سال 91 با بررسی و برنامه ریزی دقیق بیش از 200 شاخص بهره وری شناسایی و در نهایت 16 شاخص کلی استخراج شد.
رییس سازمان اوقاف با اشاره به اداره امامزادگان و بقاع متبرکه گفت: هیچ بقعه ای در سطح کشور وجود ندارد که مدیریت آن خارج از سازمان اوقاف باشد این در حالی است که طبق آمار 48 درصد از امامزادگان هدایا و نذورات مردمی دارند و 52 درصد هیچگونه درآمدی ندارند.
وی با بیان اینکه برای این کار حدود 7 هزار میلیارد تومان بودجه لازم است، افزود: برای اداره امامزادگان مدیریت عمرانی لازم است این در حالی است که از سال 89 تاکنون شش میلیون متر مربع کار عمرانی صورت گرفته است.
حجت الاسلام محمدی با اشاره به مدیریت فرهنگی امامزادگان خاطرنشان کرد: تا پایان سال 88 نماز جماعت در 500 بقعه امامزاده برگزار می شد ولی از سال 88 تاکنون در 1300 بقعه نماز جماعت برگزار می شود و 53 هزار مبلغ در بقاع متبرکه به برنامههای تبلیغی می پردازند.
2900 بقعه در سطح کشور فعالیت های قرآنی ارائه می دهند
رییس سازمان اوقاف با اشاره به راه اندازی مراکز قرآنی در سطح امامزادگان گفت: با توجه به ایجاد مراکز قرآنی در 400 بقعه تا قبل از سال 88 تاکنون 2900 بقعه فعالیت های قرانی ارایه می دهند.
وی با بیان اینکه تا سال 88، 36 هزار نفر در مسابقات قرآن شرکت کرده اند، گفت: ولی تا امسال بیش از 400 هزار نفر در مسابقات شرکت کرده و بیش از سه میلیون دانش آموز در مسابقات قرآن دانش آموزی شرکت کرده اند.
حجت الاسلام محمدی اظهار کرد: در راستای عمل به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ تا پایان سال 95 بیش از یک میلیون و 200 هزار نفر در حفظ قرآن وارد شده و بیش از 42 هزار نفر در فضای مجازی به حفظ قرآن پرداختهاند.
رییس سازمان اوقاف با بیان اینکه در مسابقات بین المللی قرآن بیش از 83 کشور شرکت کرده اند، گفت: این در حالی است که امسال پنج مسابقه بین المللی برگزار شد.
ثبت بیش از 15 هزار موقوفه از سال 89 تاکنون
وی با اشاره به تبلیغ و ترویج فرهنگ وقف خاطرنشان کرد: از سال 89 تاکنون بیش از 15 هزار موقوفه ثبت شده است.
حجت الاسلام محمدی با اشاره به ایجاد وقف مشارکتی در سطح کشور خاطرنشان کرد: همچنین در جهت ایجاد موقوفات با موضوع تولید علم و فناوری برنامه ریزی صورت گرفته است و تشویق مردم برای ایجاد موقوفات قرآنی نیز انجام شده است.
رییس سازمان اوقاف با بیان اینکه در جهت تبلیغ و ترویج سنت وقف کمپین همه واقف باشیم طراحی شده است، گفت: شفافیت مالی و مدیریت سیستمی نیز در سازمان وجود دارد به طوری که بیش از 700 نقطه در سطح کشور مدیریت موقوفات به صورت سیستمی در سامانه صورت می گیرد.
نظر شما