علامه طباطبایی مورد عنایت ویژه اهل بیت/شخصیتی که هیچگاه از کتاب و نوشتن جدا نشد

خبرگزاری شبستان: استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان با اشاره به تألیفات ایشان، اهتمام به نوشتن در سخت ترین شرایط و شاگردان اهل تألیف فراوان، تأکید کرد: راه ارتباط با علامه طباطبایی مطالعه آثار ایشان است.

آیت الله احمد شیخ بهایی، استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان به مناسبت ۲۴ آبان، روز بزرگداشت علامه سیدمحمدحسین طباطبایی به عنوان روز کتاب و کتابخوانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با بیان اینکه همه اساتید ما و مراجع و علمای فعلی از خرمن علم علامه بهره بردند؛ تصریح کرد: ایشان شخصیتی ممتاز، پرتلاش و فهیم بودند که در رشته های مختلف علوم کار کردند و مطالب را از عمق جان فهمیدند.

 

وی افزود: در ابتدای تحصیل، گویا ایشان مشکلاتی داشتند و درس را متوجه نمی شدند و استادشان، تشری به ایشان زده بودند که ناراحت شان کرده بود؛ متوسل می شوند و به خداوند عرضه می دارند که من تحمل این وضع را ندارم که بعد از آن توسل، اوضاع ایشان تغییر می کند و خود گفته بودند که به هیچ درسی نرفتم مگر اینکه قبل از رفتن به درس، مشکلات{و ابهامات) آن را حل می کردم.

 

استاد حوزه علمیه کرمان ادامه داد: از شاگردان ایشان همچون آیت الله مصباح، شهید مطهری و دیگران می توان پی به عظمت علمی و قدرت روحی این بزرگوار برد و البته زندگی پرفراز و نشیبی هم داشتند اما هیچگاه باعث نشد ارتباط علامه با کتاب و تألیف و علم قطع شود.

 

وی با بیان اینکه علامه طباطبایی شخصیتی به روز بودند که این مسئله از مباحثات علمی ایشان با افراد مختلف مشخص می شود؛ تصریح کرد: علامه نسبت به شبهات روز بر اساس بینش صحیح اسلامی فعال بودند و با اینکه به عنوان فقیهی زبردست مطرح بودند و حاشیه ایشان بر کفایه نشان از قدرت فقهی وی دارد، اما به تفسیر ورود کردند.

 

آیت الله شیخ بهایی با اشاره به اینکه آن روزها فضای حوزه را جوری مسموم کرده بودند که کار تفسیر یک کسر شأن علمی محسوب می شد اما به تعبیر بعضی، علامه با قربانی کردن خود وارد تفسیر شد و چنان با اخلاص کار کرد که المیزان جهانی شد؛ بیان داشت: به قدردی دقیق و هنرمندانه و با سبک و ابتکار جدید-روش قرآن به قرآن- آن را نوشت که همه جهان اسلام را تحت نفوذ قرار داد و هنوز سیطره علمی این تفسیر در جهان به چشم می خورد.

 

وی با افزودن اینکه علامه کار خود را خیلی مهم نمی دید و همین باعث شد خدا به آن ارزش دهد؛ افزود: کسی پدر ایشان را در خواب یا مکاشفه دیده بود که گله کرده بود محمدحسین مرا در ثواب نوشتن المیزان شریک نکرده است؛ هنگامی که علامه مطلع شد گفت مگر المیزان ثوابی هم داشت؟!

 

استاد حوزه علمیه کرمان، ۲۱ جلد تفسیر المیزان را سرشار از مقالات پژوهشی دانست که هر یک از آنها یک گروه علمی می خواهد که آن را به انجام برساند اما علامه به تنهایی همه اینها را نوشت و این از الطاف الهی است؛ علامه در نجف که بودند گاهی سختی زندگی بالا می گرفت و ایشان در فقر شدید بودند.

 

وی در همین باره حکایتی به نقل از علامه بیان کرد و گفت: یک روز که ایشان وسط مطالعه حواسشان برای فقر و... پرت می شود، در حالت خواب یا مکاشفه شخصی به ایشان می گوید در این ۱۷ سال ما کی شما را فراموش کردیم که حالا ناراحت شدی؟ علامه با خود می اندیشد که این ۱۷ سال چیست؟ بعد به یاد می آورد دقیقاً ۱۷ سال است که لباس روحانیت به تن کردند.

 

آیت الله شیخ بهایی با تصریح به اینکه عنایت ویژه اهل بیت همواره همراه ایشان بود و برای فهم معارف اسلام تلاش می کردند و شبهاتی که از شرق و غرب مطرح می شد پاسخ می دادند که در تفسیر و کتاب های ایشان آمده؛ یکی از بهترین این آثار را اصول فلسفه و روش رئالیسم عنوان کرد که شهید مطهری نیز شرحی بر آن نوشتند.

 

وی خاطرنشان کرد: علامه نه تنها در زمینه علمی حتی در بحث اخلاقی و رشد و تربیت نفوس زکیه و کسانی که اوج بگیرند و سمت خداوند بروند هم توفیقات عظیمی داشتند.

 

آیت الله شیخ بهایی با اشاره به تألیفات ایشان، اهتمام به نوشتن در سخت ترین شرایط و شاگردان اهل تألیف فراوان، تأکید کرد: راه ارتباط با علامه طباطبایی مطالعه آثار ایشان است.

 

بخش دوم این گفتگو به زودی منتشر می شود.

 

 

 

 

 

کد خبر 669691

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha