آیت الله احمد شیخ بهایی، استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان به مناسبت روز کتاب و کتابخوانی، کتاب را انتقال دهنده افکار به نسل های بعد دانست و با تأکید بر اینکه کسانی که توان تألیف کتاب های مفید را دارند باید دست به کار تألیف بزنند؛ تصریح کرد: باید شوق کتابخوانی در افراد ایجاد شود.
وی مسئله مهمتر را انتخاب کتاب دانست و با اشاره به اینکه بعضی کتاب ها ارزش حتی یک بار خواندن هم ندارد و بعضی کتاب ها اساساً مضر هستند و باید نابود شوند؛ اظهار داشت: لذا روی کتابخوانی صرف نباید بحث شود بلکه کتاب های مفید برای دین و دنیا باید انتخاب شود و علاوه بر این، ما به کتاب ها با قالب های مختلف داستانی، تحلیلی، علمی و با سبک های جذاب نیاز داریم و این هنر باید در خدمت اسلام ناب قرار گیرد.
آیت الله شیخ بهایی یادآور شد: معارف بلندی در آیات و روایات داریم که اینها باید به شکل کتاب و در قالب های مختلف تدوین شود و تلاش کنیم این معارف به نسل های آینده منتقل شود؛ سرانه مطالعه در کشور پایین است و به جزء اقشار خاصی، بقیه سال تا سال دست به کتاب نمی برند.
وی معرفی کتاب مفید را در سبک زندگی، طرز تفکر افراد و حتی برگشت از مسیر انحراف به حق تأثیرگذار دانست و اظهار داشت: در زمینه تألیف و ترویج کتاب باید فراوان زحمت کشید و باید این مسئله فرهنگ شود که خانواده ها در سبد هزینه خانوار، جایی برای کتاب بگذارند وکتاب هم جزو هزینه های ضروری زندگی باشد.
این استاد حوزه علمیه صدقه و نذر کتاب را هم مورد تأکید قرار داد و با اشاره به اینکه همانگونه که افراد برای غذا و پوشاک محرومین پول خرج می کنند باید برای کتاب هم هزینه کنند؛ گاهی انسان می تواند برای رفع مشکل خود نذر کند که تعدادی کتاب به افراد برساند.
وی تبدیل کتابخوانی به یک فرهنگ را مسئله مهمی دانست و با اشاره به اینکه کارهای خوبی در بعضی نانوایی ها و مطب پزشکان و... شده تا کتاب در دسترس مردم باشد؛ تأکید کرد: این اقدام باید عمومیت پیدا کند و هرجا که مردم بیکار ماندند کتاب در دسترس آنان باشد و افراد تشویق شوند.
این مفسر قرآن کریم به موضوع «کتاب؛ وقف در گردش» هم اشاره و تصریح کرد: می توان رمان، داستان، خاطرات شهدا و کتاب هایی که واقعاً خواندنی است و در روحیه انسان تأثیر دارد را به صورت گردشی در اختیار افراد قرار داد و گروه های جهای هم می توانند میان انتشارات و مردم واسطه باشند تا کتاب ها را به جاهای مختلف برسانند.
وی تأکید کرد: به طور کلی کتابخوانی یک نهضت عمومی لازم دارد و همانگونه که قرآن می فرماید«...أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْني وَ فُرادي ...» برای خدا و حفظ اعتقادات صحیح و جلوگیری از رواج افکار باطل، بپاخاست.
نظر شما