غلامحسین ابراهیمی، رئیس بنیاد بوعلی سینا، به خبرنگار شبستان گفت: بین کشور ایران و تاجیکستان موافقت نامه ای در سال جاری در جهت اجرای برنامه های فرهنگی و علمی بسته شده است که براساس این موافقت نامه از یک دانشمند ابن سینا پژوه عالی رتبه تاجیک که درباره شناخت و معرفی شخصیت و آثار بوعلی فعالیتهای برجسته انجام داده، تقدیر به عمل می آید.
وی با بیان اینکه ابن سینا پژوه، به مدت یک هفته در برنامههای علمی و فرهنگی میهمان بنیاد بوعلی سینا و محافل دانشگاهی و فلسفی می شود، اضافه کرد: پژوهشگاه فلسفه آکادمی علوم تاجیکستان و بنیاد بوعلی، تعدادی از برترین آثار ابن سینا پژوهی را تا پایان سال جاری در تاجیکستان به صورت مقاله یا یافته پژوهشی به عنوان دفتر بوعلی سینا شناسی در تاجیکستان گردآوری و در سال آینده منتشر می کنند.
رئیس بنیاد بوعلی سینا تصریح کرد: اهدای 100 جلد کتاب بوعلی سینا شناسی به کتابخانههای کشورهای تاجیکستان و ایران توسط کشورهای طرفین در سال جاری از دیگر مفاد این توافق نامه است.
ابراهیمی گفت: یک گروه کاری برای اجرای موافقت نامه های کارهای اجرایی تشکیل شده و در این راستا، سمفونی بوعلی سینا در شهر دوشنبه تاجیکستان ساخته و فیلم سینمایی و سریال بوعلی سینا از تلویزیون تاجیکستان پخش شود.
وی با بیان اینکه ایجاد هماهنگی لازم برای برگزاری آیین بزرگداشت ابن سینا در سالروز تولد این حکیم برجسته با مشارکت هر دو طرف در سال آینده از دیگر بندهای این موافقت نامه است، افزود: با توجه به برگزاری دومین دوره اهدای جایزه بنیاد بوعلی سینا در سال آینده و امکان اختصاص جایزه مفاخر بوعلی سینا به فعالیتهای برجسته در شناخت و معرفی میرسیدعلی همدانی، نشست تخصصی درباره آثار این شخصیت با همکاری و مشارکت دو کشور برگزار می شود.
ابراهیمی، حمایت مالی بنیاد بوعلی سینا از 10عنوان پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترای پژوهشگاه فلسفه در موضوعات بوعلی سینا شناسی را از دیگر توافقات اجرایی عنوان و تصریح کرد: همکاری در چاپ عکسی نسخ خطی برگزیده در تاجیکستان و امکان بهره مندی از پژوهشگاه از نتایج طرح جامع، آثار مخطوط و چاپی بوعلی سینا شناسی از دیگر توافقات به شمار میرود.
رئیس بنیاد بوعلی سینا اظهار داشت: طرفین با مشورت دانشمندان و صاحب نظران درباره مهمترین اولویت ابن سینا شناسی و شیوههای اثر بخشی امروزی میراث ابن سینا مطالعه کرده و نتایج به دست آمده را در اختیار یکدیگر قرار می دهند.
وی گفت: بنیاد بوعلی در راستای عمل به اهداف و وظایف خود که شناخت و بزرگداشت شخصیت علمی و فرهنگی شیخ الرئیس، معرفی آثار، رسالهها و کتاب های این دانشمند بزرگ است، وظیفه اصلی خود را همکاری و مساعدت با سایر مراکز علمی و فرهنگی فعال در حوزه ابن سینا پژوهی قرار داده است.
ابراهیمی اضافه کرد: بنابر محدودیتهای مالی و گسترده بودن عمق و گستره جغرافیایی ابن سینا پژوهی در ایران و جهان، به یک معنا کار ستادی و هماهنگی انجام میدهند و از طرفی براساس بودجههای در اختیار خود نسبت به پژوهش و فعالیتهای ابنسینا پژوهی اقدام میکنند.
وی اظهار داشت: اهدای جایزه بین المللی بوعلی سینا و برگزاری همایشهای بین المللی و ملی در سالهای گذشته در همین راستا و به منظور احیای حکمت سینوی و تشویق و ترغیب مراکز علمی برای افزایش فعالیت علمی در زمینه نقد و بررسی آثار فلسفی و پزشکی این شخصیت جهانی ایران بوده است.
پایان پیام/
نظر شما