به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری، اميرحسين شفيعی، مدير دفتر تئاتر خيابانی مرکز هنرهای نمايشی حوزه هنری، گفت: در سالهای اخير شاهد افزايش چشمگير علاقهمندان به تئاتر خيابانی بهخصوص در استانها بودهايم که بخشی از اين علاقهمندی به کمبود امکانات سختافزاری در عرصه هنرهای نمايشی برمیگردد. به اين معنا که علاقهمندان به تئاتر چون فضا و سالن مناسبی برای اجرا ندارند به تئاتر خيابانی و بيرونی رو میآورند؛ در صورتي که مقوله تئاتر بيرونی با تئاتر صحنهای، دو گونه کاملا متفاوت است. از اين رو معتقدم نياز به آموزش اين هنرمندان، اهميت بسزايی دارد.
وی اضافه کرد: در سالهای اخير بحث آموزش در عرصهي تئاتر خيابانی، کم و بيش ناديده گرفته شده و لازم است متوليان امر، بر اهميت اين موضوع، توجه داشته باشند. به طور حتم اگر علاقهمندان جوان و تازهوارد تئاتر بيروني، با مولفههاي تئوريک اين هنر آشنا شوند، علاوه بر اينکه از هنر خود لذت بيشتري خواهند برد، آثار بهتر و باکيفيتتري نيز توليد خواهند کرد. البته بايد اعتراف کنم خيلي از هنرمندان باتجربه اين عرصه نيز مطالعه زيادي بر روی بحث تئاتر خيابانی ندارند؛ گرچه منابع مکتوب نيز در اين موضوع بسيار محدود است.
اين کارگردان تئاتر با اشاره به برگزاري همايش تئاتر خيابانی جزيره خارک، توضيح داد: همايش تئاتر خيابانی جزيره خارک به همت شهرداري جزيره، با تاکيد بر موضوعات ديني و دفاع مقدس از 25 تا 27 آبانماه در پارک ساحلي جزيره خارک برگزار ميشود. در اين همايش از من دعوت شده تا برگزاری کارگاه آموزشی «از ايده تا کارگردانی» را بر عهده داشته باشم و باعث افتخارم خواهد بود که در اين اتفاق خجسته که در جزيره کوچک اما باصفای خارک برگزار میشود، به عنوان مدرس حضور داشته باشم.
اميرحسين شفيعی در پايان گفت: دفتر تئاتر خياباني حوزه هنری همواره اين آمادگی را دارد تا برای برگزاری کارگاههای آموزشی تئاتر، همکاری و همراهي تنگاتنگی با نهادهای همسو داشته باشد. به طور حتم اين همافزايیها به بالندگی تئاتر بيرونی و خيابانی کشور کمک شايانی خواهد کرد.
نظر شما