به گزارش خبرگزاری شبستان، «العهد» در مقاله ای به قلم «جهاد حیدر» نوشت: توصیف «آویگدور لیبرمن»، وزیر امنیت اسرائیل در مورد جو منطقه که پس از ظهور داعش با صحبت از سه تغییر اساسی عمده و اساسی یعنی حضور گسترده روسیه در سوریه، رسیدن سلاح به حزب الله و توسعه برنامه موشکی ایران متبلور و مجسم گشت، افزایش نگرانی های امنیتی رژیم صهیونیستی را تفسیر می کند.
این موضع «لیبرمن» در توجیه درخواست افزایش یک میلیارد دلاری بودجه مالی ارتش مطرح شد سپس نتانیاهو با هدف پاسخ به تقاضاها برای مقابله با تهدیدات بزرگ پیش روی امنیت قومی اسرائیل دو برابر این میزان را مطالبه کرد.
ماهیت این متغیرها چیست و چرا تقاضاها در افزایش بودجه امنیتی منعکس شده است؟
تقاضای افزایش بودجه امنیتی خلاف توافق حاصل بین «موشه یعلون» وزیر سایق امنیت و «موشه کحلون» وزیر دارائی با تعیین بودجه امنیتی 300 میلیاردی است.
این توافق با توجه به واقعیت مغایر منطقه و بعید شمردن شتاب پیروزی های دمشق و متحدانش امضا شد، اما سرعت تحولات و غافلگیری های میدانی و استراتژیک منجر به افزایش سطح تهدیدات علیه اسرائیل از طرف شمال شد.
در حقیقت این تغییرها و تهدیدات روزافزون برخاسته از آن ها، دستگاه امنیتی «تل آویو» را بر آن داشت تا برای اصلاح برنامه های نظامی و جنگی خود اقدام کند که این خود لزوما موجب افزایش نیاز ارتش به سلاح های مدرن تر و در نتیجه هزینه بیشتر می شود.
این روند، نشان دهنده حجم غافلگیری سازمانهای امنیتی رژیم صهیونیستی است که برنامه بودجه پنج سال آینده را تأیید کردند. زیرا حتی به ذهن هیچ یک از سران صهیونیستی هم خطور نمی کرد که روسیه به یک قدرت نظامی منطقه ای در مرز اسرائیل تبدیل شود. شرط رژیم صهیونیستی ابتدا این بود که گروه های مسلح تروریستی و در رأس آنها داعش عرصه سوریه را به باتلاقی برای نیروهای روسیه و سرنگونی تمام نیروهای محور مقاومت تبدیل کنند.
با این حال، باید گفت که روسیه هنوز - از دیدگاه اسرائیل - یک قدرت منطقه ای و ورودی اجباری برای هر گونه آرایش سیاسی و یا امنیتی در عرصه سوریه است، اما از سوی دیگر شریک محور مقاومت در مبارزه با تروریسم بوده و دایره ارتباط این کشور با جمهوری اسلامی ایران فراتر از عرصه سوریه است. بنا بر این نگرانی های «تل آویو» از اثرات حضور روسیه در بعد منافع مشترک میان روسیه و محور مقاومت بیشتر می شود.
نابودی داعش موجب تقویت و افزایش نگرانی های اسرائیل از پایان مرحله شرط نابودی محور مقاومت شد. از آنجا که نابودی داعش به نفع ارتش سوریه و متحدانش شد، این موضوع به مفهوم ضرورت افزایش قابلیت های پیشرفته تر نظامی و موشکی و در نتیجه تهدید امنیتی اسرائیل است. همچنین به مفهوم افزایش محدودیت هر نوع تصمیم رژیم صهیونیستی در مورد فعال کردن نقش «تل آویو» در منطقه به عنوان گزینه جایگزین گروه های مسلح و تروریستی است.
مشکل تل آویو بلکه منبع اصلی خطر و تهدید علیه رژیم صهیونیستی این است که ابزار (سیطره داعش» که ممکن بود مانع جریان قابلیت های محور مقاومت و عامل ظهور چتر منطقه ای آمریکا شود، از بیخ و بن برکنده و ستون های آن در هم شکسته و اسرائیل با محور مقاومت رو در رو شده است. به عبارت دیگر نابودی داعش رژیم صهیونیستی را به افزایش تقاضا برای سلاح های پیشرفته و افزایش بودجه امنیتی واداشته است. به دنبال این اتفاق می توان مفهوم پیام نتانیاهو به «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه را در مورد اینکه حضور ایران در سوریه با اصول و مبانی امنیتی- قومی اسرائیل در تعارض است، درک کرد.
نظر شما