aسردار غلامحسین غیبپرور، رئیس سازمان بسیج مستضعفین با تایید اینکه پرداختن به امور هنری و خلق اثر همچون حضور در بسیج یک فعالیت داوطلبانه، دلی و غیر بخشنامهای است، که می تواند حامل پیام و روحیات انقلابی باشد، به خبرنگار فرهنگی شبستان گفت: ما در حوزه هنر چند کار مهم باید انجام دهیم؛ اول اینکه باید ذائقه و مخاطب شناسی را به عنوان یک اصل قرار دهیم که متاسفانه در بسیاری مواقع این دو اصل فراموش می شود، لذا بسیاری از اقدامات فرهنگی ما به نتیجه مطلوب نمی رسد چون طراحی خوبی صورت نمی دهیم.
اقدامات فرهنگی ما بعضاً کلیشهای و سنتی اجرا میشود
وی در ادامه اظهار کرد: نکته دوم این است که اقدامات فرهنگی ما بعضاً در مدلهای کلیشهای و سنتی اجرا میشود؛ البته من نمی خواهم بر الگوهای سنتی خط بطلان بکشم اما اقتضای انقلاب اسلامی و کشور این است که ما به سمت مدلها و الگوهای نو برویم چون جامعه ما جامعه جوانی است و نمیتوان جوانان امروز را با نسخههای 40 سال پیش سرگرم کرد و این توقع بالایی است.
انتقاد از حاکم شدن نگاه تجاری به هنر توسط برخی سوءاستفادهگران
سردار غیبپرور در ادامه با طرح چند سوال کلیدی در حوزههای مختلف فرهنگی و هنری گفت: من در این مجال کوتاه در موضع نقد نیستم اما باید ببینیم که آیا ما تا به حال در عرصه فرهنگ، به طور جدی در فضای مجازی ورود پیدا کردهایم؟ آیا ما توانستهایم الگوهای مناسب سبک زندگی را به زبان امروز جامعه، از قاب تلویزیون یا از پرده نقره ای سینما انتقال دهیم؟ آیا در فیلمهای ما رفتاری که تبلیغ زندگی لوکس است، برای جامعه مفید است؟ در طول سال چند عنوان کتاب چاپ میکنیم که از این میان تنها به چند کتاب مردم اقبال نشان می دهند؟ آیا این درست است که در بحث هنر نگاههای تجاری حاکم شده است؟ یعنی کار هنر را به خاطر عواید مادی که دارد انجام میدهند!
وی در توضیح این پرسش خود، تصریح کرد: البته من قبول دارم که همه ما نیازمندیم که زندگیمان را بگذرانیم و متعرض بخشی از آن که برای گذران زندگی است، نیستم؛ اما افرادی هستند که اهل هنر نیستند و تاجر مابانه وارد این عرصه شده اند و در حال آلوده کردن عرصه هنر هستند و من خطابم به این افراد است.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین در پایان تاکید کرد: اگر بخواهیم در حوزه هنر انقلاب کار کنیم که تاثیرگذار باشد لاجرم باید نگاهی تحولی حاکم شود که البته کار آسانی نیست.
نظر شما