حجتالاسلام والمسلمین عباس امیریفر در گفتوگو با خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان گفت: من در دوران مسئولیتم در دستگاه ها و نهادهای مختلف دولتی و انقلابی، با مساجد در ارتباط بودم و شاهد بودم تعامل و همکاری بسیجیان و ائمه جماعات در اکثریت مساجد کشور، خوب و مثبت است.
وی با بیان اینکه دستاندرکاران مساجد باید تغییر روحیات و رگههای شخصیتی افراد به ویژه نسل جوان را درک کنند، افزود: ائمه جماعات، بسیجیان را فرزندان خود بدانند و به آنان برای انجام فعالیتهایشان فرصت بدهند.
مسئول کانون فرهنگی هنری مسجد النبی (ص) با اشاره به همکاری مطلوب و روزافزون کانونهای فرهنگی هنری و پایگاههای بسیج در مساجد و تحت مدیریت ائمه جماعات، خاطرنشان کرد: مسئولان دبیرخانههای استانی کانونهای فرهنگی هنری در انتخاب مسئولان این کانونها و مسئولان نواحی بسیج نیز در گزینش فرماندهان پایگاههای بسیج باید با ائمه جماعات هماهنگ باشند.
امیریفر نبود شفافیت در شرح وظایف هر یک از نهادهای مسجدی را دلیل اصلی بروز مشکلات میان برخی ائمه جماعات با برخی از مسئولان آنها، دانست و اضافه کرد: این وضعیت در زمینه همکاری نهادهای مسجدی از جمله کانونهای فرهنگی هنری، پایگاههای بسیج، دارالقرآنها و مراکز قرآن و عترت وجود دارد.
وی گفت: مدیران ستاد عالی و دبیرخانههای استانی کانونهای فرهنگی هنری مساجد، مسئولان این کانونها را برای همکاری با ائمه جماعات و بسیج، توجیه کنند زیرا همکاری مستمر نهادهای مسجدی در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی و تعالی فرهنگی جامعه موثر است.
مسئول کانون فرهنگی هنری مسجد النبی(ص) با ابراز ناراحتی از حمایت های نامنظم ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد از فعالیت های این کانونها، افزود: مسئولان دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان تهران در سال های نخست راه اندازی کانون فرهنگی هنری در مسجد النبی(ص)، حمایت های خوبی داشتند اما پس از آن حمایت های مادی و معنوی متوقف شد، تا اینکه طی سالیان اخیر، دوباره ارسال کمک ها از سر گرفته شد.
امیریفر حفظ مسجدمحوری در تمام فعالیتهای نهادهای مختلف مسجد را مهم و در راستای مطالبات مقام معظم رهبری دانست و خاطرنشان کرد: کانونهای فرهنگی هنری باید موجب رونق فعالیتهای مساجد شوند همچنان که از زمان راهاندازی این کانونها تاکنون شاهد رونق بیشتر فعالیتهای مساجد هستیم.
وی تقویت برنامههای مساجد و کانونهای فرهنگی هنری مساجد موجود را مهمتر از ساخت و راهاندازی مساجد و کانونهای جدید دانست و اضافه کرد: گاهی در یک محله، چند مسجد فعالیت دارند اما تقریبا حضور مردم در تمامی آنها کم شمار است.
مسئول کانون فرهنگی هنری مسجد النبی (ص) فعالیت نوجوانان و جوانان در این کانون را خوب توصیف کرد و گفت: افزایش حمایتهای مادی میتواند موجب افزایش برنامههای این کانون و در ادامه رونق حضور گروههای مختلف در آن شود البته مطئنا اخلاص، مدیریت جهادی و مردم محوری، شروط اصلی در انجام کارهای فرهنگی است با این وجود، تامین منابع مالی نیز مهم است.
امیریفر درباره حمایتهای حاکمیت از مساجد، افزود: دولتی کردن مساجد مانند وضعیتی که در عربستان وجود دارد، نادرست و حتی برای حفظ مشارکتهای مردمی، خطرناک است با این وجود، با توجه به نقش کم نظیر مساجد در شکل گیری و استمرار انقلاب اسلامی ایران، باید کمکهای دولتها به آنها به ویژه در زمینه سختافزاری، افزایش یابد.
وی افزایش جذابیتهای مساجد و کانونهای فرهنگی هنری مساجد را از طریق برگزاری برنامهها و مسابقات فرهنگی، هنری و اجتماعی و اهدای جوایز ارزشمند، در تقویت جایگاه مساجد، مهم دانست و خاطرنشان کرد: ائمه جماعات باید حضوری مستمر در مساجد داشته باشند هر چند بسیاری از پیشنمازان مساجد، چند شغله هستند و توان و انگیزه لازم برای انجام برنامههای متنوع و مناسب با گروههای مختلف مردم را ندارند.
نظر شما