قانون مراقبه اولین مانع سقوط انسان است

رئیس حوزه علمیه اصفهان با تاکید بر اهمیت قانون مراقبه در قرآن کریم و روایات اهل بیت(ع) گفت: قانون مراقبه اولین مانع سقوط انسان است.


به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، آیت الله حسین مظاهری در درس اخلاق در مسجد حکیم اصفهان، از قانون مراقبه به عنوان یکی از موانع سقوط و نابودی انسان نام برد و اظهار داشت: در فرهنگ تعالیم قرآن، عترت و علمای علم اخلاق قانون مراقبه به شدت سفارش شده است و تلاش انسان برای از بین بردن گناه و معصیت خود در طول شبانه روزی بسیار مورد تأکید قرار گرفته است.
 

این مرجع تقلید قانون مراقبه، علمای علم اخلاق را به صورت مختصر، متوسط و مفصل عنوان کرد و افزود: اصل قانون مراقبه مختصر برگرفته از امام موسی بن جعفر(ع) است و علمای علم اخلاق بر آن پافشاری بسیار دارند.

 

آیت الله مظاهری با اشاره به روایتی از امام موسی بن جعفر(ع) گفت: شیعه باید قانون مراقبه داشته باشد و انسان آخر شب در هنگام خواب، حساب دقیق روزانه از اعمال خود داشته باشد که روز گذشته چگونه گذشت و آیا معصیتی داشته و در آن صورت توبه کرده است، آن معصیت آیا کم بوده و یا زیاد در هر صورت انسان بر اعمال خود باید بسیار دقیق باشد.


وی ادامه داد: معمولا انسان خود را فریب می دهد و در صورت گناه فراوان توجهی به گناه خود ندارد و یا گناه را توجیه می کند، مثلاً بسیاری از مردم دروغ و غیبت می کنند و آن را گناه نمی دانند، و یا به نماز جماعت اهمیت نمی دهند در صورتی که قرآن کریم این ها را از گناهان کبیره ای می خواند که انسان را به سقوط و نابودی می کشاند.


رئیس حوزه علمیه اصفهان گفت: قانون مراقبه مختصر امام موسی بن جعفر(ع) با توجه دقیق، ریزه کاری و شناخت کامل از گناه باید حسابرسی کرد و اگر گناهی هست باید توبه کرد و  با جبران گذشته، پاک، طیب و مطهر به خواب رفت، مانند کسی که گویی همین امروز می خواهند او را در قبر بگذارند.


معظم له تصریح کرد: در صورت متراکم و فراموش شدن گناه دل انسان سیاه و رحمت خداوند را از بین می برد و انسان را به سقوط می رساند لذا انسان نباید گناه روی گناه انباشته سازد و  هنگام مرگ با نظر بر اعمال، خود را در پرتگاه جهنم ببیند.


آیت الله مظاهری در ادامه افزود: با توجه به روایات انسان هنگام مرگ متوجه تمام اعمال خود است و اگر درخشندگی در اعمال داشته باشد آرام می میرد و اگر گناهی متراکم و فراموش شده، تجسم عمل گناهان را می بیند و با حسرت عجیب از دنیا می رود وهمانگونه که در روایات فراوان می خوانیم مانند اینکه رگها را زنده زنده از بدن بیرون می کشانند.


این مرجع تقلید با اشاره به خوابی آرام و با نشاط و شکر از پرونده درخشان خاطر نشان کرد: انسان با حالت توبه و عنابه اما پاک و مطهر باید بخوابد و در غیر این صورت تباه خواهد شد و زندگی نکبت بار در دنیا و آخرت خواهد داشت.

 

وی توبه حقیقی، خجالت کشیدن از پروردگار، از صدق خدا خدا کردن و تصمیم قطعی به ترک گناه را از مهمترین راههای قرآن کریم برای سوزاندن گناه انسان دانست و افزود: انسان هنگام خواب باید پرونده سیاه خود را بسوزاند و نه مختومه و بدون توجه از آن بگذرد.


وی با اشاره به وجود 1400 آیه از قرآن کریم راجع به قیامت گفت: در قانون مراقبه متوسط مرحوم شهید اول انسان باید 8 الی 10 مرتبه در طول شبانه روز به یاد مرگ باشد.


رئیس حوزه علمیه اصفهان با توجه به قرائت قرآن با توجه اذعان کرد: قرآن کریم در همه صفحات خود با اشاره به خصوصیات جهنم، بهشت، مرگ، برزخ و قیامت بیان می کند و انسان را هر آن به یاد مرگ می برد.


وی فکر و یاد مرگ را از راههای کنترل انسان عنوان کرد و افزود: نفس عماره بسیار عجیب است و انسان را هر آن به جهنم خواهد رساند.


معظم له، با اشاره به فرمایشات علمای علم اخلاق در قانون مراقبه مفصل تصریح کرد: تلقین و مکالمه با نفس عماره بعد از نماز صبح و تعقیب نماز قانون مراقبه مفصل است.
 

وی افزود: انسان باید قراردادی جدی با نفس عماره داشته باشد و هنگام خواب اعمال خود را حسابرسی کند که آیا نفس عماره تسلیم است و در آن صورت اول شکر پروردگار و بعد تشکر از خود و نفس عماره داشته باشد.


رئیس حوزه علمیه اصفهان ملامت و سرزنش نفس عماره همراه با مؤعظه، تلطف و استدلال را هنگام انجام گناه معرفی کرد.


آیت الله مظاهری با اشاره به ذکر آیه ای از قرآن کریم افزود: ای انسان هر چه می خواهی انجام ده و بدان در محضر خدا، رسول الله(ص) و ائمه اطهار (ع) هستی و مراقب باش گناه نکنی؛ چرا که گناه، خداوند، پیامبر اکرم(ص) و ائمه(ع) را ناراحت می کند و باید ادب حضور در محضر خدا رسول الله(ص) و ائمه اطهار (ع) منجمله امام زمان (عج) مراعات کرد.

 

پایان پیام/

کد خبر 67238

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha