علامه طباطبایی از مطرح شدن فراری بود / جای رساله عملیه، المیزان نوشت

خبرگزاری شبستان: نماینده ولی فقیه در استان خوزستان گفت: علامه طباطبایی وقتی به قم آمدند با این که در فقاهت و اصول و فلسفه فحل بودند عمامه شان را انقدر کوچک می بستند که تصور می شد شالی به سر دارند، هیچ ادعایی نداشتند و در مقام انقطاع بودند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله سید محمدعلی موسوی جزایری شامگاه سه شنبه (7 آذر) در پانزدهمین همایش اساتید تفسیر حوزه و چهارمین همایش انجمن علمی ارتباطات و تبلیغ حوزه که در دارالقرآن علامه طباطبایی(رض) برگزار شد، اظهار کرد: چه سرّی در کار است که بزرگان زیادی در تاریخ آمده اند و رفته و اند، اما برخی از آن ها در یاد ها می مانند و آثارشان همواره مورد تفقد و رجوع است و برخی دیگر نه، شخصیت های مانند امام خمینی(ره) و علامه طباطبایی از جمله این افرادی هستند که یاد و آثارشان همواره باقی خواهد ماند، سرّ ِ آن معامله با خداوند متعال است، این بزرگواران با خداوند معامله کردند.

 

وی بیان کرد: مرحوم آیت الله بهجت می فرمود، وقتی ما در درس مرحوم کمپانی شرکت می کردیم، حضرات آیات خویی، میلانی و طباطبایی هم حضور داشتند و علامه طباطبایی در فقه و اصول چیزی از مرحوم آیت الله خویی کم نداشت، اما وقتی به قم آمدند با این که در فقاهت و اصول و فلسفه فحل بودند عمامه شان را انقدر کوچک می بستند که تصور می شد شالی به سر دارند، یعنی هیچ ادعایی نداشتند و در مقام انقطاع بودند.

 

تفسیر المیزان به رموز و بطن قرآن توجه دارد

عضو خبرگان رهبری ادامه داد: این مردی که در فوق اشاره کردم یک گوشه ای نشست و بررسی کرد که نیاز آن روز حوزه های علمیه و جامعه ای اسلامی چیست؟ نتیجه ای گرفت که امروز همه ما را مات و مبهوت کرد، این تفسیر عظیم را از خودش به یادگار گذاشت، اثری که به رموز و بطن قرآن توجه ویژه دارد.

 

آیت الله جزایری عنوان کرد: علامه طباطبایی اثری خلق کرد که نظر اعاظم و بزرگان حوزه را به خودش جلب کرد، این کار را با اخلاص و برای رضای خدا انجام داد، از این که مطرح شود فراری بود، در غیر این صورت یک درس اصول و فقه راه می انداخت و به تربیت شاگرد می پرداخت و بر سر زبان ها می افتاد.

 

وی بیان کرد: مسئله ای دیگری که در مورد علامه طباطبایی مورد تامل است، توجه ایشان به مقابله با مکاتب غربی بود، مکاتبی که آموزه هایشان با آموزه های الهی سنخیتی نداشت و در آن ها تنها مادیات معنا پیدا می کرد، علامه به جای رساله نویسی، جلسه ایی علمی تشکیل داد و پاسخ همه مکاتب غربی و شرقی را به صورت علمی داد، ضعف های آن ها را مبرهن مشخص کرد، نقاط قوت عقلی و مکتبی ما را به اثبات رساند و کتاب های متعددی را در این زمینه به چاپ رساند.

 

 

کد خبر 672447

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha