به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ اسماعیل قربانی، مدیرکل بهزیستی خراسان شمالی امروز شنبه در نشست خبری به مناسبت روز گرامیداشت معلولان با اشاره به خدمات انجامشده از سوی بهزیستی استان به جامعه مخاطب خود اظهارداشت: این نهاد حمایتی، پوشش 190 نوع فعالیت را بر عهده دارد که در خراسانشمالی 86 هزار نفر تحت پوشش خدمات بهزیستی هستند.
وی با اشاره به برونسپاری 94 درصد از خدمات مجموعه افزود: در مجموعه بهزیستی 400 نیروی رسمی و در مجموعههای غیردولتی هشت هزار نفر در 500 مرکز غیردولتی در حال فعالیت هستند.
وی با اشاره به مناسبسازی معابر شهری توسط شهرداری گفت: خراسانشمالی در بین استانهای کشور وضعیت مطلوبی دارد اما پیشرفت در رفع نواقص بهکندی صورت میگیرد.
قربانی همچنین از به اختیار درآمدن کمپهای ماده 16 توسط بهزیستی خبر داد و ادامه داد: در فضای بهزیستی رویکردها بهصورت اجتماعی و غیراجباری است و این رویکرد به دنبال افزایش مشارکت بیشتر است.
وی یادآورشد: با توجه به وجود آمار بالای معتادان متجاهر در سطح استان، از استانداری خراسانشمالی تقاضای اعتبارات به جهت افزایش کمپ معتادان از 50 نفر به 100 شده که در صورت تحقق این موضوع، میتوان افراد بیشتری را تحت درمان قرارداد.
مدیرکل بهزیستی خراسانشمالی با اشاره به مسکن خانوادههای دارای دو معلول گفت: تعهدات لازم در بخش روستایی با ارائه تسهیلات بلاعوض 18 میلیونی انجامشده اما در حوزه شهری به دلیل عدم هماهنگی بین بخشی میان دستگاههای اجرایی تاکنون امکان واریز تسهیلات 30 میلیون تومانی به متقاضیان صورت نپذیرفته است.
وی همچنین از تحویل 139 واحد مسکونی به خانوادههای دارای دو معلول طی هشت ماه گذشته خبر داد و افزود: تا انتهای سال جاری 100 واحد مسکونی دیگر به این خانوادهها تحویل میشود.
قربانی همچنین از ارائه تسهیلات به خانوادههای داری تک معلول و زنان سرپرست خانواده خبر داد و خاطرنشان کرد: علاوه بر تسهیلات متداول، هشت میلیون تومان به این خانوادهها بهصورت بلاعوض پرداخت میشود که در سال جاری تاکنون 600 میلیون تومان واریزشده و تا انتهای امسال 800 میلیون تومان دیگر به خانوادههای متقاضی اعطا میشود.
وی، اشتغال در بخشهای دولتی ویژه معلولان را محدود ارزیابی کرد و افزود: بایستی اشتغال معلولان به سوی امور غیردولتی و خصوصی هدایت شود تا بتوانند از ظرفیت بیشتری که در این فضا وجود دارد، مورد بهرهمندی قرار گیرند.
مدیرکل بهزیستی خراسانشمالی همچنین در تشریح اعتبارات حوزه اشتغال گفت: در سال جاری 14 میلیارد و 400 میلیون تومان اعتبار برای کمک به اشتغال معلولان در نظر گرفتهشده که تاکنون 50 درصد پروندههای متقاضیان برای دریافت تسهیلات به بانکها معرفیشده است.
وی در بخش دیگر به ساماندهی 160 کودک 9 تا 12 سال تحت عنوان کودکان خیابانی اشاره کرد و اظهار داشت: 95 درصد والدین این کودکان معتاد هستند و با اجبار خانواده به تکدی گری مشغول هستند که بیشتر این افراد در بجنورد حضور دارند.
قربانی در ادامه از عدم وجود مرکز اورژانس اجتماعی بهصورت شبانهروز در شهرستانهای استان خبر داد و گفت: تنها مرکز اورژانس اجتماعی در بجنورد بهصورت شبانهروزی فعال است و در شهرهای شیروان، اسفراین، آشخانه، فاروج و راز و جرگلان در ساعت اداری اقدام به ارائه خدمت میکنند و در شهرستانهای جاجرم و گرمه نیز تاکنون مراکز اورژانس اجتماعی راهاندازی نشده است.
وی به ارائه آماری در خصوص اقدام به خودکشی در خراسانشمالی پرداخت و تصریح کرد: طی 9 ماه گذشته 146 مورد اقدام به خودکشی به ثبت رسیده است که بیشتر این موارد دچار اختلالهای اجتماعی بودهاند که بیشترین فوت افراد در فاروج و مانه و سملقان به ثبت رسیده است.
مدیرکل بهزیستی خراسانشمالی در خصوص فرزندخواندگی هم افزود: در استان تعداد متقاضیان از تعداد فرزندان بیشتر بوده و در سال جاری تاکنون به 25 خانواده فرزندان بهزیستی تحویل داده شده و تا انتهای سال این آمار به 40 خانواده میرسد.
نظر شما