به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، نشست اعضای گروه هماهنگی و برنامهریزی شورای فرهنگ عمومی استان شامگاه (26 آذر) با حضور آیت الله عبادی نماینده ولی فقیه و امام جمعه بیرجند و اعضای علمی و مشورتی این شورا برگزار شد.
حجت الاسلام غلامحسین نوفرستی، مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه انصارالرضا(علیه السلام) خراسانجنوبی در این جلسه با بیان اینکه این شورا بر عهده جایگاه امام جمعه است، گفت: در جلسات علمی و مشورتی شورای فرهنگ عمومی استان باید مشکلات را دنبال کنیم و با توجه به موارد احصاء شده آنان را اولویت بندی کنیم.
وی با تاکید بر اولویتبندهای انجام شده، افزود: مباحث اقتصاد مقاومتی و اشتغال که طلاق و ناهنجاریهای اجتماعی را به دنبال دارد از دغدغه هایی است که باید مدنظر این شورا قرار گیرد.
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه انصارالرضا(علیه السلام) خراسانجنوبی بر اهمیت و ضرورت توجه به فضای مجازی تاکید کرد و ادامه داد: این فضای به گونه ای است که هم می توان از آن استفاده بهینه و هم متاسفانه تهدید و آسیبی برای جامعه باشد.
نوفرستی با اشاره به لزوم شناسایی مراکز و بسترهای آسیب های اجتماعی، بیان کرد: از مسئولان انتظار است که اقدامات سریع و پیشگیرانه انجام دهند.
به گفته وی شورای فرهنگ عمومی بیشتر برای پیشگیری و توجه به معروف ها و جلوگیری از بسترهای آلوده است که اگر به موقع اقدام شود می توان پیشگیری کرد قبل از درمان.
قائم مقام نماینده ولی فقیه در خراسانجنوبی با بیان اینکه اگر آسیبها شناسایی شود اما تبدیل به اقدام نشود ثمری نخواهد داشت، افزود: انتظار است که مصوبات شورا توسط مسئولان اجرایی شود.
احمد محبی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسانجنوبی هم در این جلسه با تاکید بر ظرفیت بالای شورای فرهنگ عموم استان، گفت: مصوبات این شورا عین قانون است و بعد از اینکه مصوبات به استاندار اعلام شد باید تمام دستگاه اجرایی تعیین و در بازه زمانی از آنان میزان فعالیت ها احصاء شود.
وی بیان کرد: برای جریان سازی موضوعات فرهنگی در استان سازوکار شورای فرهنگ عمومی بسیار خوب و اثرگذار است.
محبی با بیان اینکه شورای علیم و مشورتی شورای فرهنگ عمومی استان تشکیل شده و از ظرفیت پژوهشی و نظرات کارشناسی آنان استفاده خواهد شد، ادامه داد: اگر فرهنگ جامعه را به بینش و کنش و منش جامعه تعریف کنیم فرهنگ عمومی بخشی از فرهنگی است که ناظر بر افراد عادی جامعه است.
به گفته وی شورای فرهنگ عمومی به دلیل اینکه برنامه ریزی و سیاستگذاری کلان فرهنگی استان را دارد نیاز است از برش فکری و نقطه نظرات صاحبنظران این حوزه استفاده کند.
محبی با تاکید بر اینکه موضوعاتی که در شورای فرهنگ عمومی بررسی می شود باید مشمولیت و فراوانی داشته باشد، گفت: گسترش روحیه انتقادپذیری، تقویت باورهای دینی، ترویج سنتهای نیک جامعه، اقدامات فرهنگی جهت کاهش عرصه تقاضای موارد مخدر، عوامل استقبال از پوشش بیگانه و لباس خارجی، بررسی آثار فرهنگی بیکاران و دانشگاهیان، بررسی آثار فرهنگی مجتمعهای مسکونی جدید در بیرجند، مشکلات شبکههای مجازی و تأثیرات آن بر فرهنگ عمومی، عوام زدگی و عوام فریبی، غش در معامله، مشکلات مربوط به گسست و شکاف نسلی، برداشت نادرست از مفاهیم دینی، خطر گسترش ریاکاری و دروغ در جامعه و فرار مالیاتی از جمله موضوعاتی است که در جلسات گذشته شورا مطرح شده اما هنوز تبدیل به مصوبه نشده است.
فرشته اسدزاده، عضو گروه هماهنگی و برنامهریزی شورای فرهنگ عمومی خراسانجنوبی با بیان اینکه آداب و رسوم نادرستی وارد فرهنگ ایرانی شده، تصریح کرد: برگزاری جشنهای کریسمس برگرفته از فرهنگ غربی از نمونه های بارز آن است که متاسفانه 60 درصد مهدهای کودک هزینههای هنگفتی برای برگزاری شب یلدا و جشنهای کریسمس در نظر گرفتهاند.
وی با اشاره بر لزوم نگاه استانی در شورای فرهنگ عمومی، افزود: تصمیمات شورا باید به فرمانداران ابلاغ شود.
فاطمه حجی پور، مدیر حوزه علمیه حضرت نرجس(سلام الله علیها) نیز در این جلسه تاکید کرد: موفقیت در آسیبهای اجتماعی در گرو عمل کردن مسئولان است.
وی با انتقادر از عدم بهرهگیری از ظرفیت و توان حوزههای علمیه استان گفت: باید از ظرفیت و توانمندی حوزه ها استفاده شود.
ابراهیم تقی زاده، رئیس شورای شهر بیرجند هم با اشاره به لزوم بررسی و پرداختن به اولویت هایی مانند بیکاری، انحلال خانوادهها، فقر و فضای مجازی در شورای فرهنگی عمومی، گفت: علیرغم فرهنگی بودن خراسانجنوبی معضلات اجتماعی در استان آمار بالایی به خود اختصاص داده است.
وی به برنامههای مد نظر شورای شهر بیرجند اشاره کرد و افزود: توجه به مبلمان سنتی و فرهنگی، المانهای فرهنگی و روشنایی پارکها، آغاز ستاد بازسازی بافت فرسوده در منطقه 17 شهریور و محدوده فرزان و ایجاد فضای سبز در مهرشهر، توجه به ورودی و خروجی شهر و ملاقاتهای مردمی در دستور کار قرار گرفته است.
رئیس شورای شهر بیرجند از راه اندازی خانه های محلات در نقاط مختلف شهر خبر داد و بیان داشت: در این خانه ها روانشناس، دندانپزشک و پزشک برای ارائه خدمات رایگان به مردم مستقر می شود.
تقیزاده عنوان کرد: بخشی از بودجههای پژوهشی در دستگاههای اجرایی می تواند به اولویتهای شورای فرهنگ عمومی استان اختصاص یابد و همچنین پایان نامه های دانشجویی به سمت اولویت های این شورا هدایت شود.
سجادی رضایی، رئیس بسیج رسانه خراسان جنوبی به تبدیل شدن شورای فرهنگ عمومی به شورای تشریفاتی در بعضی از شهرستانها اشاره کرد و گفت: باید بر مصوبات این شورا و اجرای آن نظارت شود.
به گفته وی بحث فضای مجازی از بخشهایی است که باید در شورای علمی مشورتی مورد توجه و بررسی کارشناسی قرار گیرد.
نظر شما