مجید ملکشاهی، سرپرست اداره کل پذیرش، تحقیقات و خدمات مددکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان گفت: خدمات مددکاری و مشاوره با هدف توسعه کمی و کیفی خدمات حمایتی و ارائه هدایت های یاورانه به خانواده های تحت پوشش انجام می گیرد.
وی افزود: طی چندین سال اخیر با توجه به احکام و اسناد فرادستی، این نهاد برخی از رویکرد های جاری را در ابعاد برون سپاری خدمات، برنامه ریزی و اجرایی کرده است.
سرپرست اداره کل پذیرش، تحقیقات و خدمات مددکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) بیان کرد: دررویه های برون سپاری خدمات، نگاه ویژهای به دیدگاههای اسلامی داریم.
وی بیان کرد: شرایط مختلف وضعیت خانواده های تحت حمایت مورد شناسایی قرار گرفته و در نظر داریم با بهره گیری از توانایی های مراکز خصوصی نسبت به بهبود وضعیت آنان در ابعاد آموزشی، اشتغال و خدمات یاورانه اقدام کنیم.
سرپرست اداره کل پذیرش، تحقیقات و خدمات مددکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) با تاکید بر اینکه رویکرد اصلی کمیته امداد توانمند کردن خانواده های تحت پوشش است گفت: سعی داریم خانواده ها را در چرخه ای قرار دهیم که با تسریع روند توانمندی از حمایت های مستقیم کمیته امداد امام خمینی (ره) خارج شوند.
آموزش اصول مددکاری اجتماعی با نگاه اسلامی
وی با بیان اینکه خدمات برون سپاری مددکاری بانگاه به رویکردهای نوین به صورت آزمایشی در استان قم اجرا می شود گفت: نگاه توسعه برون سپاری خدمات مددکاری و مشاوره کمیته امداد با رویکرد تقویت مدلهای دینی و اسلامی است.
ملکشاهی با بیان اینکه در حال حاضر در کمیته امداد حدود 4 هزار مددکار و مشاور خانواده رسمی و غیر رسمی فعالیت می کنند تصریح کرد: مددکاران عمدتا دارای تحصیلات مرتبط هستند و دوره های تکمیلی آموزشی نیز برای تمامی آنان برگزار می شود.
سرپرست اداره کل پذیرش، تحقیقات و خدمات مددکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) ادامه داد: در حال حاضر دوره های آموزشی مهارت افزایی و رویکردهای حرفه ایی مددکاری در حال برگزاری است.
وی بیان کرد: در این دوره ها روش های توانمند سازی، اصول و فنون مددکاری اجتماعی با نگاه اسلامی که موجب تسریع روند توانمند سازی خانواده ها می شود، آموزش داده می شود.
پیگیری اجرای سیاست استفاده ازمددکاران خانم
وی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: سیاست استفاده از مددکار خانم در حال پیگیری و توسعه است. با توجه به اینکه عمده مددکارن امداد مرد هستند محدودیت هایی در تسریع بکارگیری خانم های مددکار داریم. این درحالی است که تمامی پرونده های زنان زیر 50 سال را توسط مددکاران خانم خدمات می دهیم.
ملکشاهی ادامه داد: درسیاست های جدید، آن دسته از نیروهای خواهر شاغل در امداد که دارای تحصیلات مرتبط هستند به تدریج جذب حوزه مددکاری می شوند. هم اکنون حدود400 مشاوره خانواده غیررسمی با امداد همکاری می کنند که بخشی از عملکرد آنان را نیز در مددکاری تعریف کرده ایم. شایان ذکر است پرونده خانواده هایی که آسیب های جدی تری داشته اند به این مشاوران تحویل داده شده اند.
وی تاکید کرد: اگر قرار باشد در سنوات آینده کمیت مددکاران تقویت شود، بیشتر از خانم های متدین و متخصص در حوزه های روانشناسی و مددکاری بهره برداری خواهد شد.
تنوع زیاد آسیب های اجتماعی
وی درباره ی نقش مددکار در پیشگیری و مداخله در آسیب های اجتماعی گفت: آسیب های اجتماعی تنوع زیادی را دارد و علت و علل بروز آنها متنوع است.
وی اضافه کرد: با این شرایط حوزه مددکاری با رویکرد حرفهایی و پیچیدهایی روبرو بوده که نیازمند مداخلات و درمان های تخصصی است.
تغییر نگرش از حمایتی به توانمند سازی
سرپرست اداره کل پذیرش، تحقیقات و خدمات مددکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه کار مددکاران بسیار سخت است گفت: بخشی از زمان مددکاران در رویکردهای اداری و حمایتی و بخشی دیگر برای رویکردهای حرفه ای مددکاری اجتماعی و تشویق و ترغیب خانواده ها به سمت بازتوانی و توانمندسازی اجتماعی صورت می گیرد.
وی ادامه داد: نگرش خانوادهای تحت پوشش بنا به شرایط روحی و روانی خود بیشتر تمایل به اخذ خدمات حمایتی صرف بوده لذا کمیته امداد تلاش می کند نگرش فکری و رفتاری آنان را در بازتوانی و توانمند سازی هم پیگری و تقویت نماید.
ملکشاهی گفت: یکی از دوره های آموزشی ویژه مددکاران ، تغییر نگرش حمایتی مددجویان به نگرش توانمند سازی است که با دوره های تلفیقی ارایه می شود. تغییر نگرش فردی که سال ها نگاه حمایتی دارد به نگاه توانمند ساز کار حرفهایی و سختی بوده که البته در این زمینه با تلاش مددکاران موفقیتهایی داشته ایم.
وی با تاکید بر اینکه صرفا منظور از توانمند سازی اشتغال نیست گفت: افرادی هستند که با دریافت سایر خدمات از جمله وصول دیون و ارثیه و اخذ جهیزیه و ... نیز درگستره توانمندی و خروج از حمایت قرار می گیرند.
سرپرست اداره کل پذیرش، تحقیقات و خدمات مددکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: تمام تلاش امداد این است خانواده ها را به سمت توانمندسازی فکری و اقتصادی با محوریت ایجاد اشتغالهای خرد و پایدار سوق دهد.
نظر شما