به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، رضا ملک زاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی امروز(26آذر) در همایش پژوهش و تحقیقات پزشکی که به مناسبت هفته پژوهش در سالن اجتماعات بانک صادرات رشت برگزار شد، اظهارکرد: تحقیق و پژوهش در عرصه های مختلف یکی از راهبردهای رسیدن به توسعه پایدار است.
وی با بیان اینکه سال گذشته 360 میلیارد تومان به علوم پزشکی اختصاص یافته است گفت: طبق آخرین بودجه های دریافتی بخش تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی با حمایت های بخش ها و حوزه های دیگر جمعا600 میلیارد تومان در بخش تحقیقات بود که این اعتبارات برابر با نیم درصد در آمد ناخالص ملی شمرده می شود.
ملک زاده به ضرورت نیاز جامعه به پژوهش اشاره و اذعان کرد: پژوهش و نوآوری امری ضروری است و سرمایه گذاری در این بخش بسیار ارزشمند و هدفمند است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه متاسفانه در جامعه برای تحقیقات هزینه ای نمی شود افزود: اگر نگاهی به کشورهای توسعه یافته داشته باشیم خواهیم دید با توجه به تحقیقات توانستند مراحل توسعه را طی کنند.
وی با اشاره به اینکه زیر ساخت مطلوب پژوهشی در کشور شکل نگرفته است خاطر نشان کرد: با راه اندازی موسسه ملی تحقیقات تا کنون 70بیماری در این سامانه به ثبت رسیده و همچنین در این راستا برنامه ملی کنترل سرطان در دست اجرا می باشد.
ملک زاده از راه اندازی نخستین مرکز ژنتیکی در کشور خبر داد و گفت: مطالعات این مرکز انجام شده و در آینده نزدیک به بهره برداری خواهد رسید.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی اذعان کرد: 157پروژه تحقیقاتی مصوب شده از 47 دانشگاه ارائه شده بود که در این پروژه از 875محقق کشور حمایت شده است.
وی تصریح کرد: راه اندازی کمیته اخلاق از دیگر برنامه های بود که در بخش تحقیقات و پژوهش علوم پزشکی کشور انجام شده است.
ملک زاده به نیروی انسانی در پیشبرد اهداف توسعه اشاره و اضافه کرد: ثروت یک ملت نیروی انسانی آن جامعه است، که جهت حفظ و ارتقاء توان نیروی انسانی کارگاه های آموزشی نیز راه اندازی شده است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی، اظهار کرد: 52هزار مقاله در سال 2016 از ایران ارائه شده است که بر طبق مستندات ایران در منطقه و جهان در آن زمان مقام نخست منطقه را در بخش پژوهش به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر 80مرکز رشد سلامت و پزشکی در کشور راه اندازی شده است و همچنین در دولت تدبیر امید530محقق فعال در کشور شناسایی شده اند.
ملک زاده،به هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان اشاره و خاطر نشان کرد: 40درصد هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان فعال هستند.
نظر شما