فعالیت محوری، الگوی اصلی در برنامه آمایش سرزمینی  استان یزد

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان مدیریت و برنامه ‌ریزی استان یزد با اشاره به اهمیت توجه به بحث آمایش در سطح کشور گفت: فعالیت محوری، الگوی اصلی در برنامه آمایش سرزمینی استان یزد است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، حمید رضا نصیری زاده، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ‌ریزی استان یزد امروز (2 دی) در نشست شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان یزد با موضوع « آمایش سرزمین و لایحه بودجه سال 1397 کل کشور» گفت: تاکید مقام معظم رهبری با اعضای هیات دولت تلاش در راستای آماده شدن سند آمایش است و اعتقاد ما این است که این سند زمانی کارساز است که مشارکت تمامی افراد جامعه و به خصوص صاحب نظرات را داشته باشد.

 

وی افزود: طبق قانون برنامه ششم دولت موظف است سند آمایش را در سال اول آن آماده و به مجلس تقدیم کند.

 

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ‌ریزی استان یزد خاطرنشان کرد: اعتقاد داریم که پایه و اساس توسعه، فرهنگ است و تمامی مباحث ما نیز بر روی فرهنگ ناب اسلامی تاکید داریم.

 

نصیری زاده بیان کرد: ما سال 1327 در کشور برنامه ریزی را شروع کرده ایم و 12 برنامه داشته ایم که شش برنامه قبل از انقلاب و 6 برنامه نیز پس از انقلاب بوده است که سابقه 50 ساله در این بخش داریم.

 

وی ادامه داد: عمده برنامه ریزی ما در این پنج دهه آمایش سرزمین، کالبدی و توسعه بوده است که متاسفانه برنامه های فرهنگی به طور شایسته مورد توجه قرار نگرفته است.

 

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ‌ریزی استان یزد خاطرنشان کرد: ما به لحاظ برنامه ریزی پس از خرد و کلان و توسعه ای به مرحله ای به نام آمایش می رسیم که برنامه های بسیار کلی است و به نظم در آوردن هدف اصلی آن است.

 

نصیری زاده تصریح کرد: بهینه ترین وضعیت از سرزمین و امکانات و بالاترین بهره وری به عنوان هدف اصلی در آمایش سرزمینی است و در استان ها نیز این امر پیگیری می شود.

 

وی گفت: ما سه عنصر اصلی آمایش انسان، فضا و فعالیت داریم که با توجه به آن انواع مختلفی تقسیم بندی کرده ایم.

 

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ‌ریزی استان یزد گفت: در استان یزد ما به لحاظ محیطی شرایط مناسبی نداریم ولی از دیر باز مردم این استان با قناعت و سخت کوشی زمینه های آبادانی را ایجاد کرده اند و در نقاط مختلف کشور نیز این سخت کوشی را دنبال کرده اند.

 

نصیری زاده گفت: اگر امروز یزد جهانی شده به دلیل معماری و شهرسازی و بافت تاریخی و نوع حیات گذشتگان ما بوده است.

 

وی گفت: الگوی ما در آمایش سرزمین در استان یزد فعالیت محور است تا بهترین بهره وری را با فعالیت ها در مکان های استانی داشته باشیم.

 

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ‌ریزی استان یزد ادامه داد: تناسب با خصوصیات جمعیت و جوامع استان یزد، تناسب با اقلیم و محیط جغرافیا، بهره برداری مناسب و قابلیت های ذاتی و اکتسابی استان و تناسب با اصول آمایش سرزمین به عنوان سلسله مراتب اهداف و معیارهای اصلی گزینش نهایی فعالیت های چشم انداز استان یزد است.

 

نصیری زاده گفت: ما در تدوین سند آمایش چشم انداز در نظر گرفته ایم و برای توسعه 20 ساله آینده استان نیز برنامه ریزی انجام می شود.

 

وی افزود: برای اولین بار در تدوین سندهای آمایش در استان یزد به مقوله جمعیت توجه شده است و در بسیاری از حوزه های نیز مسائل پدیدار شناسی را مورد توجه قرار داده ایم.

 

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ‌ریزی استان یزد  بیان کرد: سند آمایش مهمترین سند توسعه کشور است که انتظار ما همراهی و ارائه نظرات به این بخش است.

 

نصیری زاده بیان کرد: ما اعتقاد داریم شورای فرهنگی میتواند بسیار اثر گذار باشد که ما تقاضا داریم که بر روی این سندها فکر شود.

کد خبر 678008

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha