به گزارش خبرگزاری شبستان، نویسنده در بخش های مختلف این کتاب مباحثی چون« منابع میراث شیعه در حدیث» ، «میراث مکتوب شیعه در زمینه فقه» ، «منابع میراث شیعه در سیره پیامبر و پیشوایان معصوم »، «منابع عقیدتی میراث شیعه»،« تکفیر به کفر»، «شاخص اسلام و کفردر قرآن» ، «سنت و سخنان مسلمانان» ،« گستره اطلاق ارتداد و بازگشت به گذشته» ، «موضع قرآن مجید در مورد عموم صحابه» ، «موضع گیری پیامبر (ع) نسبت به عموم صحابه»، «دوستی و دشمنی به خاطر خدای متعال» ... از جمله مسایلی است که در این اثر به آن پرداخته شده است.
در بخشی از این کتاب می خوانیم:« عقیده محور اصلی امانت الهی است که بر عهده انسان گذاشته شده است و به همین دلیل باید بر اساس واقع گرایی پیش رفت. اعتقاد انسان در تمامی زمینه ها می بایست مبتنی بر دلیل و برهان و به دور از تعصب باشد، زیار هدف از آن دستیابی به واقعیت و انجام وظیفه است.
اما در عمل ، عقیده به عامل اصلی تفرقه و دشمنی میان گروه ها و جریان های مختلف و گاهی به محور اصلی در گیری و اعمال فشارهای ظالمانه و تجاوز به حرمت ها و ارزش ها و ریختن خود مردم بی گناه تبدیل شده است . در حالی که بحث های اعتقادی بایستی بر پایه اهداف و نیت خالصانه و بی شائبه و سعه صدر طرف های بحث شکل بگیرد و به تحکیم روابط دوستانه و همبستگی میان اقشار مختلف امت اسلامی و غنی شدن اندیشه و بحث علمی بینجامد.
کتاب پیش رو نمونه بارزی از مباحث اعتقادی مثبت به شمار می رود و در بر دارنده گفت و گوی های گوناگون و دنباله داری است. طرف نخست این گفت و گو ها یک پژوهشگر اردنی است . او به دلیل اوضاع خاص خود – که امیدواریم این وضع زیاد پایدار نباشد – خواست نامش فاش نشود.
طرف دوم این گفت و گو ها یکی از نمادهای برجسته مکتب اهل بیت (ع) یکی از ارکان و بزرگان حوزه علمیه تاریخی نجف اشرف ، مرجع بزرگ دین ، حضرت آیت الله العظمی سید محمد سعید طباطبایی حکیم(دام ظله)است. وی که نسبت به مسایل ، مشکلات ، خواسته ها و نیازهای جهان اسلام به داشتن نگرشی روشن شهرت یافته و با مجموعه ای از کتاب ها و مباحث علمی و فرهنگی متنوع خود کتابخانه های عربی و اسلامی را پر بار کرده است.
کتاب «گفتمان امامت؛ پاسخ به سوالات دانشور اردنی» مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید محمد سعید طباطبایی حکیم (مدظله) را انتشارات موسسه پژوهشی «روضه العباس (ع)» در 384 صفحه چاپ کرده است.
نظر شما