کاهش زباله در رشت نیازمند فرهنگ سازی و آموزش است

خبرگزاری شبستان: رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدامت شهری شورای شهر رشت اعلام کرد: کاهش زباله در رشت از راه تفکیک از مبدا، نیازمند فرهنگ سازی و آموزش است.

فاطمه شیرزاد، رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدامت شهری شورای شهر رشت، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت درباره مشکلات محل دفن زباله سروان، گفت: بعد از رانش زباله به طول 500 متر در محل دفن زباله سراوان که منجر به افزایش مشکلات مردم شد، شهرداری رشت در کنار سایر دستگاه‌های خدمات رسان اقدامات خوبی را انجام داد.

 

وی افزود: دیوارگذاری و فنس کشی، آسفالت جاده و نصب گارد ریل در جاده منتهی به محل دفن زباله برای جلوگری از ورود احشام و سم پاشی منظم از جمله اقدامات شهرداری رشت بوده است.

 

شیرزاد اظهار داشت: برای کاور کردن و پوشش زباله، نیاز جدی به تامین شن و ماسه داریم که در جهت کاهش بو و مگس در سراوان است.

 

وی خاطرنشان شاخت: سازمان صنعت و معدن باید در این رابطه هماهنگی بیشتری با شهرداری رشت داشته باشد و زمان تامین شن و ماسه بعد از تخلیه زباله زیاد طولانی نشود.

 

عضو شورای شهر رشت با بیان اینکه تلاش شورای شهر رشت و به ویژه کمیسیون بهداشت و محیط زیست کاهش مشکلات مردم سروان است، گفت: در کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری بحث تفکیک زباله از مبدا در دستور کار قرار داده شده است.

 

وی اضافه کرد: همه کشورهای دنیا تفکیک از مبدا زباله را جدی گرفته‌اند.

 

رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدامت شهری شورای شهر رشت، کاهش زباله را با سبک زندگی مرتبط دانست و گفت: کاهش زباله از راه تفکیک از مبدا نیازمند فرهنگ سازی و آموزش است.

 

وی اظهار کرد: تفکیک زباله طبق اظهارات مدیر پسماند شهرداری رشت از اول آذر توسط خودروهای مخصوص جمع آوری زباله خشک در شهر رشت اجرایی شد.

 

شیرزاد یادآور شد: تقویت کارخانه کودآلی از دیگر راهکارهای کاهش زباله دفن شده در سروان است.

 

وی اذعان کرد: باید کاری کنیم مقدار زباله دفنی ما در سروان رشت به 100 و 50 تن برسد.

 

عضو شورای اسلامی شهر رشت با بیان اینکه 33 سال است که شیرابه محل دفن زباله سراوان به منابع زیر زمین و اراضی جنگی و سلامت مردم را به خطر انداخته است، گفت: شهرداری رشت در حوزه‌ها مربوط به خود وظایفش را انجام داده که وظیفه داشته انجام داده و سایر دستگاه‌ها هم باید به وظیفه خود در این باره عمل کنند.

 

وی اظهار داشت: دوست نداریم مشکلات مردم سراوان بیشتر شود و به همین خاطر با  بهسازی محیطی محل دفن زباله در سروان، درصدد بهبود بخشی به وضعیت زندگی مردم در این منطقه هستیم.

 

شیرزاد اعلام کرد: در بودجه 97 اعتبار تصفیه خانه شیرابه سراون گنجانده خواهد شد.

 

وی با اشاره به اینکه مدیریت شیرابه در سراون در کنار ساخت زباله سوز باید پیش برود، گفت: قرارداد خرید دستگاه زباله سوز در سال 92 بسته شده و اعتبار دولتی 122 میلیارد تومانی توسط شرکت تی تی اس به این طرح اختصاص یافت.

 

عضو شورای شهر رشت، حفظ سلامت مردم و محیط زیست را اولویت‌ شورای شهر و شهرداری رشت خواند و گفت: اصلی که در تهیه دستگاه زباله سوز برای ما اهمیت دارد افزایش استاندارد زیست محیطی است و به همین خاطر منتظر تاییدیه گواهی ارزیابی نهایی زیست محیطی سازمان محیط زیست هستیم.

 

وی اظهار داشت: شهرداری رشت، زمین مورد نظر برای استقرار دستگاه زباله سوز را در کنار کارخانه کود آلی رشت مشخص کرده است.

 

رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدامت شهری شورای شهر رشت ابراز امیدواری کرد: پس از دریافت نظر نهایی سازمان محیط زیست این طرح هر چه سریعتر آغاز شده و به نتیجه درست و مناسب می‌رسد.

کد خبر 678348

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha